Wil je een productief weekend, maar worstel je met ideeën? Bekijk dan deze 10 tips en ideeën om je weekend net iets anders in te vullen.  

Je weekenden zijn kostbaar – je wilt er het beste van maken. Je hebt waarschijnlijk de hele week gewerkt met één doel in gedachten: naar het weekend toe en dan genieten! Maar vaak wanneer je het weekend bereikt, komt het nog al eens voor dat het niet voldoet aan je verwachtingen. Van te voren had je een aantal ideeën bedacht, maar uiteindelijk belande je op de bank voor een Netflix marathon. Voor een keer niet verkeerd en ook goed om zo nu en dan lekker te relaxen. Wel erg zonde van je vrije en kostbare tijd!

Deze tips zouden je moeten helpen bij het maken van plannen en je eraan te houden! 😉

# 1. Maak plannen!

Beslis tijdens de week precies wat je in het weekend wilt doen. Noteer alles, zodat je ruim van tevoren precies weet wat je weekendplan is. Dit betekent niet dat je hier en daar een beetje spontaniteit niet kunt toestaan, maar in het algemeen moet je weten wat je uit je weekend wilt halen. Als je geen plannen hebt, zul je vaak niets doen!

# 2. Ga naar buiten!

Toegegeven, het weer is niet altijd aan onze kant – maar als je voorbereid bent op wat de elementen je ook bezorgen, dan moet je je niet te druk maken om de frisse lucht in te gaan. Ga gewoon naar buiten en ga wandelen, rennen, wandelen, fietsen – of iets anders dat je maar kunt bedenken! Het is verbazingwekkend hoe je door een beetje lichaamsbeweging en frisse lucht energie krijgt. En als je de ervaring met anderen deelt, dan is dat een extra bonus.

# 3. Gun jezelf wat tijd voor jezelf

Rondrennen en je tijd vullen met allerlei activiteiten kan heel leuk zijn, maar kan ook erg vermoeiend zijn. Misschien voel je je op een gegeven moment zelfs alsof je het overdreven hebt – en constant omringd zijn door activiteiten en mensen kunnen zeker zijn tol eisen, zowel mentaal als fysiek. Dus probeer wat tijd voor jezelf vrij te maken, zodat je jezelf kunt uitleven in een boek, naar wat muziek kan luisteren of gewoon kan relaxen en uitrusten.

# 4. Drink niet teveel alcohol

Het is niet te ontkennen dat de meesten van ons genieten van een drankje, en de verleiding wanneer we vrijdagavond bereiken is vaak om een ​​paar te veel te hebben. De volgende dag zul je je waarschijnlijk een beetje brak voelen en het grootste deel van de dag in bed doorbrengen of de kater verzorgen – en dus gaat de dag voorbij zonder dat je iets hebt gedaan. Ons advies is daarom om het rustiger aan te doen als je drinkt. Een beetje alcohol kan je helpen om te ontspannen in het weekend – maar laat het je vrije tijd niet regeren!

# 5. Spreek af met je vrienden

We hebben bijna altijd de beste tijd met onze vrienden, maar soms stellen we dat telefoontje uit om iets te regelen, omdat we er geen last van hebben. Als je je echter inspant, weet je dat het de moeite waard is! En als je een tekort hebt aan ideeën over wat je met je weekend moet doen, is het waarschijnlijk dat als je eenmaal bij elkaar bent, je alsnog een plan kunt bedenken.

# 6. Gun jezelf wat inhaaltijd

Weekends gaan over plezier maken, maar kunnen ook een goed moment zijn om dingen in te halen die je al een tijdje in de maling nemen. Maak gebruik van je weekend door enkele van deze activiteiten af te ronden – of het nu doe-het-zelf-klussen zijn die je hebt uitgesteld of financiële problemen die je moet regelen. Als je het uiteindelijk afrond, voel je je een stuk beter. Met name omdat het een voldaan gevoel geeft. Als je iets hebt kunnen afronden waar je al langer tegenop zag, creëert dit ook rust in je hoofd. Met een leeg hoofd, kan je ook meer genieten van je weekend😉

# 7. Stel wat dingen uit

Er zijn een aantal dingen die op elk moment kunnen worden gedaan – niet alleen in het weekend. Als je je tijd in de week voldoende goed regelt – bijvoorbeeld door wat kleine klusjes te doen tijdens je lunch – dan zou er in het weekend voldoende tijd moeten zijn voor de dingen die je echt wilt doen. Door elke dag of avond van de week een beetje werk te doen, kun je voorkomen dat je het tijdens je waardevolle weekend moet doen!

# 8. Vermijd routine

Ons leven raakt soms in een sleur en vaak doen we dezelfde oude dingen, week in, week uit. Meestal komt dit omdat onze taken ons dwingen tot deze routines – maar in het weekend heb je tijd om ze te doorbreken. Gun jezelf een heel nieuw weekend door iets anders te proberen, uitnodigingen aan te nemen en de gedachten te vermijden van wat je normaal gesproken op een zaterdag of zondag doet.

# 9. Vind een nieuwe hobby

Door een nieuwe hobby te vinden, kun je enkele van de andere hier genoemde tips vervullen. Als je lid wordt van een club, heb je waarschijnlijk de meeste weekenden plannen en heb je nieuwe vrienden om te ontmoeten – plus je activiteit kan heel goed buitenshuis zijn. Het helpt ook om een ​​saaie routine te doorbreken en geeft je iets om naar uit te kijken. Als alternatief kan je nieuwe hobby iets zijn dat je leuk vindt om zelf te doen, en kan net de ‘time-out’ zijn die je nodig hebt tijdens je weekend.

# 10.  Doe sportief!

Toegegeven, niet iedereen kan of wil op een zondagochtend 90 minuten lang rond een voetbalveld rennen, maar als je een beetje fysieke activiteit kunt doen, zul je je geweldig voelen en goede gezondheidsvoordelen krijgen.

# 11. Besteed wat tijd aan het plannen van je week.

Kijk op zondagavond of op een ander rustig moment naar je agenda en stel doelen voor wat je de komende 168 uur in je professionele en persoonlijke leven wilt bereiken. Plan deze hoogwaardige activiteiten in. Zodra de maandagochtend toeslaat, ben je ready to go! Dus kom erachter hoe je je troepen vooruit kunt helpen, in plaats van er alleen maar bij neer te zakken.

# 12. Ga er op uit!

Weekends zijn perfect en geweldig om te verkennen en om er uit op te gaan! Maak een bucketlist met activiteiten die je wilt proberen binnen een straal van een uur van je huis. Misschien fietsen langs de kust of de Veluwe. Misschien kamperen in een nabijgelegen park. Misschien een mooie wandeling in het bos of in een leuke historische stad. Wat het ook is, onthoud dat het leven niet alleen op vakantie kan gebeuren, maar dat je moet genieten van elk moment!

Lees ook:

  1. Een artikel over 11 mooie fietstochten door heel Nederland
  2. 12 schitterende wandeltochten door Nederland
  3. 30 leuke en ontspannende dingen die gratis zijn
  4. Een selectie van 12 leuke dagjes uit door heel Nederland
  5. De leukste pretparken in nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in