Sporten met een personal trainer wordt steeds populairder. We zijn namelijk steeds meer bezig met gezond eten, maar niet iedereen is een sportfanaat die het liefst elke dag in de sportschool staat. Vooral voor wie regelmatig sporten niet vanzelfsprekend is, kan een personal trainer aanspreken. Het maakt niet uit wat je doel is: afvallen, aankomen, ontstressen of sterker worden. Wij vertellen je waarom een personal trainer altijd een goed idee is.

# 1 Een personal trainer is een stok achter de deur

Ook als je geen sportgoeroe bent, kun je sporten leuk (gaan) vinden. De motivatie om meer te gaan bewegen is niet altijd aanwezig, vooral niet als je een lange dag achter de rug hebt of gewoon even niet zo lekker in je vel zit. Een personal trainer is juist op die momenten de stok achter de deur waardoor je de discipline kan opbrengen om toch te gaan sporten. Houd je deze discipline lang genoeg aan, dan wordt sporten vanzelf een gewoonte. Wie weet ga je het nog leuk vinden ook… Maar het helpt natuurlijk wel als je het sporten leuk vindt, een personal trainer waar je goed mee klikt is dan ook belangrijk. Zo wordt het vanzelf leuker!

# 2 Een Sport instructeur weet hoe het moet

Een personal trainer heeft kennis en ervaring in het vak. Dat betekent dat een personal trainer jou precies kan vertellen hoe je een oefening het beste uitvoert. Zo voorkom je niet alleen blessures maar kun je ook andere lichamelijke klachten verhelpen. Heb je bijvoorbeeld al rugklachten? Dan weet een personal trainer vaak precies wat je wel of niet kunt doen. Zo train je toch effectief op je eigen niveau, zodat je sterker en gezonder wordt.

# 3 Een personal trainer duwt je uit je comfortzone

Als je alleen traint ben je eerder geneigd te stoppen wanneer iets erg oncomfortabel wordt. Een personal trainer pusht je net een stukje verder vooruit. Vooruitgang in je trainingen zit ‘m namelijk in het verleggen van je grenzen. Daarnaast heeft een personal trainer een beter idee van wat je wel of niet kunt doen. Sterker nog, waarschijnlijk denk je zelf dat je minder kunt dan je eigenlijk kan. Hoe fijn is het dan om iemand te hebben die jou dat steuntje in de rug geeft!

# 4 Een Sport coach zorgt dat je resultaten ziet

Sta je vaak uren in de sportschool maar zie je geen progressie? Grote kans dat je dan verkeerd sport. Want ja, ook dat kan. Je kan wel 3 keer per week in de sportschool staan, maar als je geen idee hebt wat je nu echt doet, zal je minder snel resultaat boeken. Een personal trainer vult jouw trainingen aan waar jij resultaat mist. Een personal trainer weet namelijk precies wat het beste bij jou past en wat je moet doen om jouw specifieke doel te bereiken.

# 5 Een personal trainer zorgt voor variatie

Vooral als je van nature geen sporter bent, kunnen trainingen al vaak saai zijn. Vooral in je eentje. Je kent een paar oefeningen dus herhaalt die maar gewoon elke training. Herkenbaar? Dan kan een personal trainer ervoor zorgen dat je trainingen leuk worden en blijven. Een personal trainer zorgt voor genoeg variatie in je trainingen, zodat je niet altijd hetzelfde doet. Zo vind je nog eens nieuwe oefeningen en heb je dus vaak genoeg weer iets anders te doen.

Genoeg redenen om eens te gaan sporten met een personal trainer dus. Een personal trainer, dat is toch hartstikke duur? Voor 1-op-1 trainingen betaal je inderdaad vaak wat meer, logisch, want je krijgt een volle training alle aandacht. Afhankelijk van wat je doel is, moet je zelf afwegen of het je dat waard is. TIP: De meeste personal trainers geven ook small group trainingen! Dan heb je de voordelen van een personal trainer tegen een lagere prijs, maar dan met een kleine groep. En vaak geven personal trainers de eerste training gratis.

Bekijk ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in