De Playstation 5 kopen, ja of nee? De nieuwe generatie in consoles is nu daadwerkelijk een feit met de release van de PS5. Deze console levert een hoop veelbelovende vooruitzichten en heeft prachtige graphics. De console is in één woord: revolutionair. Maar, welke concrete redenen zijn er exact om de nieuwe console te kopen? In dit artikel geven we je 10 redenen om de nieuwe Playstation 5 te kopen.

# 1 Ongekende kracht

Ten eerste is de Playstation 5 is een console van ongekende kracht. De console heeft een processor met 8 cores en een kloksnelheid van 3.5 GHz. Daarnaast is er 16GB aan GDDR RAM-geheugen. Het kan zijn dat technologie je weinig zegt, maar de PS5 is minstens dubbel zo krachtig als de PS4. Dit was toen al de meest geliefde console op de markt, dus dat zegt genoeg.

# 2 Er zijn twee versies van de Playstation 5

De PS5 kopen zet je voor een keuze uit twee opties. Er zijn namelijk twee versies van deze console. Je hebt een digital edition en een standaardversie. De hardware is exact hetzelfde en er is ook geen verschil in prestaties van de twee. Maar, de standaard editie heeft wel een fysieke disk drive. De digital edition heeft deze niet. Sommigen kopen hun games nog steeds liever op een schijfje, en andere kopen ze liever digitaal. Je kunt nu dus de keuze maken tussen deze twee mogelijkheden.

# 3 De audio van de PS5 is bijzonder goed!

De Playstation 5 kopen gaat gepaard met het ontdekken van nieuwe audiotechnologie. Deze technologie staat het toe om honderden diverse bronnen naar de oren te leiden. Zo beleef je geluid in 3D!. De PS4 was nog niet eens in staat om 50 geluidsbronnen te verwerken. Je zult nu dus een veel diepere en beter game-ervaring beleven dan eerst.

# 4 De graphics, in één woord: WOW


De PS5 kopen gaat tevens gepaard met nieuwe fantastische graphics in 4K, en het halen van framerates tot 120 beelden per seconde. Dit heeft tot gevolg dat de beelden hoe dan ook enorm smooth zijn. Daarnaast kan de nieuwe generatie Playstation een resolutie aan tot maar liefst 8K. Dus deze console is helemaal toekomstbestendig.

# 5 Dualsense controller, de nieuwe game ervaring

De Dualsense controller die Playstation introduceert heeft een functie genaamd: haptic-feedback. Dit betekent dat de controller nu reageert op het spel zelf. Zo zul je bijvoorbeeld meer en gerichtere weerstand voelen wanneer je met een auto off-road gaat.

Dit geeft een nieuwe sensatie aan het gamen. Met deze nieuwe en gerichte feedback wordt de game ervaring nog beter. Velen zeggen dat dit niet uitmaakt, maar je zult versteld staan van het verschil

# 6 De PS5 is snel, heel snel

Wanneer je de console opstart dan hoef je maar met je ogen te knipperen of je game is al geladen. Eerder beschikte de Playstation consoles nog over HDD schijven, maar tegenwoordig is de SSD geïmplementeerd in de consoles. Deze hebben vaak een terabyte aan opslagruimte. Hier kun je redelijk wat games op kwijt. En nu laden deze dus nog sneller, en ook de in-game functies zullen door de SSD een stuk sneller zijn.

# 7 De Playstation 5 is niet enkel een gameconsole

Uiteraard is het grootste uitgangspunt van de PS5 om te fungeren als gameconsole. Maar, de PS5 is meer dan een gameconsole alleen. Met de nieuwe functies op het gebied van beeld is het ook een revolutionaire multimediaconsole. Je kunt met gemak series, streams en films kijken op apps als Netflix, Twitch, YouTube, Disney+ en Apple TV. En wanneer je liever niet de controller gebruikt voor dit soort dingen is er ook nog een handige afstandsbediening die je apart kunt kopen.

# 8 De lijst is langer

Wat we hiermee bedoelen zal de eerste vraag zijn die in je opkomt. Laten we het uitleggen, al die technologie is heel indrukwekkend. Zonder goede titels is een gameconsole echter niets waard. Wanneer je de keuze maakt voor de PS5 dan kun je aan de slag met een hoop geweldige titels. De PS5 heeft een langere lijst aan games te spelen dan de PS4. Plus dat de nieuwe games die gaan uitkomen waarschijnlijk enkel te spelen zullen zijn op de PS5.

# 9 Een hoop unieke titels voor de PS5

De Playstation 5 heeft ook een hoop titels die enkel te spelen zijn op deze specifieke console. Er zijn een aantal titels die de console enkel voor zichzelf houdt. De unieke PS5 titels zijn voor veel mensen een reden om voor deze console te gaan.

# 10 Playstation 5 staat bekend voor kwaliteit en degelijkheid

De release datum van de playstation 1 was op in December 1994! Dit betekent dat Playstation al ruim 26 jaar bestaat! En in deze 26 jaar heeft de Playstation zich bewezen als wellicht wel de beste game console aller tijden. De playstation 2 staat altijd nog op nummer 1 met ruim 155 miljoen verkochte consoles. En in de afgelopen jaren is de playstation extreem geavanceerd geworden en staat de PS5 garant voor kwaliteit en een ultieme game beleving!

Tot slot

Dus, er zijn genoeg redenen om te kiezen voor de PS5. De console is revolutionair en op veel gebieden zelfs dubbel zo goed als zijn voorganger. Dit is heel indrukwekkend aangezien de PS4 de laatste jaren op de consolemarkt al de overhand had. Met de Playstation 5 krijg je toegang tot nieuwe functies, games en ervaringen die je nog nooit hebt gezien. En alleen daarom is de console al zeker de aanschaf waard!

Koop de Playstation 5 bij:

Op zoek naar een geschikte televisie voor ultiem gameplezier? Wij hebben een lijstje gemaakt van de 5 beste 65 Inch OLED TV’s. Deze TVs zijn uiteraard ook beschikbaar in een kleiner en wat voordeliger formaat, maar bekijk ze vooral want de staan garant voor een bijzondere game ervaring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in