Bordspellen spelen is vermakelijk, maar dat is slechts een van de vele voordelen van het spelen van bordspellen.

Bordspellen worden steeds populairder en er is een behoorlijke heropleving. Helemaal in deze gekke corona tijd.

In dit artikel delen we de voordelen van het spelen van bordspellen, maar ook wat de 5 leukste bordspellen zijn. (volgens ons;)

Wat zijn enkele van de voordelen van het spelen van bordspellen?

1.Het spelen van bordspellen brengt mensen dichter bij elkaar, versterkt relaties en kan je helpen nieuwe mensen te ontmoeten.

Bordspellen kunnen voor twee of meer spelers zijn. De basis van het spelen van bordspellen is samenwerking. Het is de perfecte manier om tijd door te brengen in leuk gezelschap en om de band met andere mensen te versterken.

2. Door te spelen, leer je hoe je doelen stelt en geduldig bent.

Winnen vereist strategie en geduld. Tijdens het spelen van een bordspel in een comfortabele omgeving worden deze dingen op een stressvrije en uitdagende maar leuke manier aangeleerd.

3. Bordspellen spelen zorgt voor meer geluk.

Door bordspellen te spelen, komt er endorfine vrij, de natuurlijke feel good chemicaliën van het lichaam. Endorfine, ook wel het gelukshormoon genoemd, is een neurotransmitter. Neurotransmitters zijn boodschappers van je hersenen en geven prikkels van de ene naar de andere zenuwcel.

“Geluk hormonen” hebben de kracht om bewuste en onbewuste geest functies te verbeteren, waardoor een persoon zich opgewekt, medelevend en uiteindelijk tevreden voelt.

4. Het spelen van bordspellen verhoogt de hersenfunctie

Spelen is een training voor je hersenen. Spelen stimuleert hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor geheugenvorming en complexe denkprocessen op alle leeftijden. Door te spelen helpt het bij het oefenen van essentiële cognitieve vaardigheden, zoals besluitvorming, strategisch denken op een hoger niveau en probleemoplossing.

5. Bordspellen spelen is een geweldige manier om stress te verminderen en te lachen.

Een gevolg van het spelen van bordspellen is lachen. Het is een van de essentiële ingrediënten voor een plezierige leerervaring en het vergroten van creativiteit. Ook helpt lachen en plezier hebben in het algemeen om stress te verminderen.

6. Je kunt overal en altijd spelen.

Er zijn geen beperkingen, geen druk! Het is een van de beste dingen dat bordspellen overal en altijd kunnen worden gespeeld. De mogelijkheden zijn eindeloos! Je voelt je misschien opgewonden, avontuurlijk, moedig of misschien zelfs eenzaam en verdrietig, maar er is altijd een kans om te spelen en contact te maken met gelijkgestemde mensen.

7. Het spelen van bordspellen vergroot de creativiteit en het zelfvertrouwen.

Bordspellen spelen is een perfecte manier om verbinding te maken en je open te stellen. Het helpt ook om een niet opdringerige manier een ​​creatieve kant van je persoonlijkheid te tonen. Dit kan gunstig kan zijn voor de rustige individuen.

Bordspellen zijn een geweldig hulpmiddel en tool voor verlegen kinderen en timide volwassenen. Het spelen helpt om een ​​sterker gevoel van individualiteit en creativiteit te ontwikkelen. Dit leidt tot een positiever gevoel van eigenwaarde en het gevoel opgewerkt te worden en betrokken te zijn.

8. Je kunt overal en altijd bordspellen spelen.

Er zijn geen beperkingen, geen druk! Het is een van de beste dingen dat bordspellen overal en altijd kunnen worden gespeeld. De mogelijkheden zijn eindeloos! Je voelt je misschien opgewonden, avontuurlijk, moedig of misschien zelfs eenzaam en verdrietig, maar er is altijd een kans om te spelen en contact te maken met gelijkgestemde mensen.

Wat zijn 5 bordspellen die iedereen in huis moet halen?

5 leuke die leuk zijn om te spelen voor jong (> 8 jaar) en oud en die je ook met zijn tweeën kunt spelen.

1. Ticket to Ride USA – Bordspel

2. Catan – Basisspel

3. Monopoly Classic Nederland – Bordspel

4. De zoektocht naar El Dorado (999 games)

5. Carcassonne – Basisspel – Nieuwe Editie

Oké 30 seconds behoord eigenlijk niet in het rijtje met de leukste “bordspellen” , maar toch verdiende 30 seconds een plekje in dit rijtje 😉

Bonus: 30 seconds herziene editie

Welk spel is jouw favoriet?

Als je meer van spelen op de game console houdt, dan is dit artikel over de Nintendo Switch wellicht iets voor jou 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in