In maart 2017 heeft Nintendo een nieuwe gameconsole gelanceerd, namelijk de Nintendo Switch. Hoewel dit al een tijdje geleden is neemt niet weg dat de switch een van de meest populaire consoles van deze tijd is. Nintendo sloeg terug met de switch omdat de Wii U een stuk minder succesvol was dan van tevoren gehoopt. Daarom hoopte Nintendo met deze switch meer succes te boeken, en dat is zeker gelukt, als we populariteitscijfers en de recensies mogen geloven. In dit artikel nemen we je mee langs vijf voordelen en vijf nadelen van de Nintendo switch.

Lees ook dit artikel met de 15 beste en leukste spellen voor de Nintendo Switch.(Inclusief Trailer)

Maar laten eerst even beginnen met: wat is de Nintendo switch console nu precies?

Wat is de Nintendo switch console?

De switch is een spelcomputer van het Japanse bedrijf Nintendo. Het is een systeem dat functioneert als een hybride tussen een hand-console en een home-console. Met de bijgeleverde dock kun je de switch makkelijk opladen en opnieuw pakken. De twee kleurrijke uiteindes kunnen van de switch worden afgehaald en worden gebruikt als aparte controllers. Velen zien het als een revolutionaire combinatie van een draagbare versie tussen de vroeger zeer populaire Nintendo DS en de Nintendo Wii.

Nintendo Switch:
5 voordelen en 5 nadelen van de Nintendo Switch

Nintendo Switch game console

Nintendo switch 5 voordelen

In deze alinea nemen we de Nintendo switch voordelen met je door. We geven je er vijf, zoals beloofd.

1 # Comfort waar je u tegen zegt

De switch ligt ongelooflijk lekker in de hand. Soms is het fijner om een game op een groter scherm te kunnen zien in plaats van op een kleiner scherm, maar over hoe de console in de hand ligt is niets op aan te merken. Je kunt hem gemakkelijk gebruiken voor de langere gamesessies. Daarnaast is de switch door middel van de bijgeleverde dock op een groter scherm aan te sluiten waardoor je als nog op een groter scherm kunt gamen.

2 # Enorm flexibel

De switch is ontworpen als flexibele console en dat laat zich ook zien. Hij is makkelijk mee te nemen en je kunt de docking station makkelijk op de televisie aansluiten. Je kunt hem dus makkelijk veranderen van een home console naar een draagbare console. Enorm handig voor de flexibele gamer!

3 # Echt een unieke console

Een ander voordeel is dat je echt een unieke console hebt. Het is niet te vergelijken met een Xbox of playstation, waarbij de spelers van beide platformen recht tegenover elkaar staan betreft wat beter is. Nintendo is een unieke fabrikant die daarnaast met de switch niet enkel de gebruikelijke populaire spellen aanbied, maar ook de echte all-time Nintendo klassiekers zoals Mario Kart.

4 # Local multiplayer

Het is daarnaast mogelijk met de switch om via wifi met anderen te spelen. De switch is daarom een hele goede multiplayer console. Je kunt de echte Nintendo klassiekers spelen op een flexibele console met anderen over de hele wereld

5 # Snelheid

De Nintendo Switch is bijzonder krachtig, waardoor de spellen enorm snel laden. Op dit moment is dat niet te vergelijken met andere consoles zoals de ps4, of Xbox. De playstation 5 schijnt overigens wel extra snel te zijn.

Nintendo switch 5 nadelen

Nintendo Switch game consoleIn deze alinea nemen we de Nintendo switch nadelen met je door, want er zijn ook wel een aantal puntjes op dit gebied te noemen. We geven er opnieuw vijf.

1 # Het scherm is glanzend

Het scherm is 720p, dit komt heel erg overeen met een tablet, daarnaast is 720p anno 2020 zeker niet het beste wat je kunt krijgen. Het beeld is wel scherp genoeg, maar het geeft echter een hoop glans. Het licht is behoorlijk fel, wat maakt dat je soms niet goed kunt zien wat er op het scherm gebeurt.

2 # De batterijduur

Het is een draagbare console dat is een enorm voordeel. Maar daarbij komt wel dat de batterij niet erg lang meegaat. Een speeltijd van drie tot vier uur is het gemiddelde wat je kunt verwachten. Voor een hoop gamers is het voldoende, maar voor onderweg en voor de echt fanatieke gamers is het vaak niet erg lang.

3 # Intern geheugen

Het intern geheugen is ook een nadeel, er is maar 32 gigabyte aan intern geheugen, dit betekent dat je online maar drie tot vier spellen kunt kopen en dat je de rest in fysieke vorm zult moeten kopen. Gelukkig is er nog altijd de mogelijkheid voor een micro SD-kaartje.

4 # Het spelen van de echt oude spellen niet mogelijk

Een hoop Nintendo klassiekers zoals super Mario bros en Mario kart 8 zijn voor de switch opnieuw uitgebracht, maar daar komt wel bij dat je de echte klassiekers niet kunt spelen. Wanneer er een spel is dat niet apart nog eens voor de switch is uitgebracht dan kun je de echte oudere Nintendo games niet spelen.

5 # De prijs

De switch is een prijzige console. Je bent voor de console rond de € 330 kwijt. Dit is een behoorlijke som geld die veel mensen niet zomaar dagelijks uitgeven. Weeg de tot dusver genoemde voor- en nadelen dus goed af. Wat zo een switch kost nogal wat. Wellicht is de lite versie een optie voor wanneer je minder te besteden hebt, deze is rond de € 100 goedkoper, maar heeft minder opties.

Tot slot.

Dus al met al, de switch is een geweldige console met een hele hoop voordelen, de nadelen zijn er zeker wel maar over het algemeen wegen deze zeker wel op tegen de voordelen die je er voor terugkrijgt. Of de voordelen je nu enigszins tegenstaan of niet, je zult hoe dan ook blij zijn met de switch als gameconsole!

Bestel de Nintendo Switch bij:

Bestel de Nintendo Switch bij Media Markt

Benieuwd naar de 15 beste en leukste Nintendo Switch spellen? Lees dan hier verder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in