Noise cancelling koptelefoons zijn nog altijd een erg populair product. Er is heel erg veel keuze, en iedere headset heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. De juiste keuze maken kan lastig zijn. Veel aanbod is fijn, maar soms kan het zorgen voor een verlies in overzicht. Daarnaast is zo een koptelefoon totaal niet goedkoop. In dit artikel geven we onze top 5 beste noise cancelling koptelefoons, zodat jij de beste keuze kunt maken! Alle 5 zijn het draadloze over-ear koptelefoons, waarmee je urenlang kunt genieten van je favoriete muziek met absoluut comfort.

Wat is een noise cancelling koptelefoon?

Wat is een noise cancelling headset?Een noise cancelling hoofdtelefoon is een hoofdtelefoon die voorzien is van, je raad het al, noise cancelling.

Dit houdt in dat omgevingsgeluiden die storend kunnen zijn worden gedempt via een zogeheten antigeluid. Dit geluid wordt opgewekt door middel van de geluiden om jou heen. Deze worden opgevangen door microfoontjes in de koptelefoon. Het geluid wordt voor de headset vervolgens geanalyseerd, en daarna wordt het verdraaid.

Dit zorgt ervoor dat je minder last hebt van vervelende omgevingsgeluiden. Dit is bijvoorbeeld fijn tijdens langeafstandsvluchten, of wanneer je op een drukke plek bent waar je toch even tot rust wilt komen, of waar je wilt genieten van je favoriete muziek. De geluiden om je heen zul je dan in een drukke ruimte bijna niet tot helemaal niet horen.

De voordelen van een noise cancelling koptelefoon.

Hieronder hebben we 5 voordelen van noise cancelling koptelefoons nog even kort voor je op een rijtje gezet.

  • Afgesloten omgevingsgeluid.
  • Bellen met vrienden of collega’s zonder stoorzenders.
  • De muziek-kwaliteit is duidelijk hoger.
  • De kans op gehoorschade wordt nadrukkelijk gereduceerd.
  • Tegenwoordig kun je heel makkelijk gebruik maken van Google-Asistant.

Waarom een noise cancelling headset kopen?

Waarom een Noise Cancelling koptelefoon kopen?Waarom zou je nu een noise cancelling koptelefoon willen kopen? Wel, ten eerste, er zit wel degelijk een duidelijk verschil in kwaliteit en luisterervaring tussen een normale koptelefoon en een noise cancelling koptelefoon.

Vanwege de geavanceerde technologie van ruisonderdrukking is de luisterervaring een stuk comfortabeler. Het maakt niet uit waar je zit. Of je nu thuis bent, of dat je op het werk bent of in het vliegtuig, je zult het extra comfort altijd merken.

En ja, er is een verschil in prijs tussen een doorsnee koptelefoon en een koptelefoon met noise cancelling, maar dit zie je terug in de kwaliteit en de ervaring, en daarnaast is er genoeg keuze en zijn er genoeg fabrikanten op de markt.

Er zijn veel mensen die loyaliteit hebben naar één specifieke fabrikant omdat zij de de manier van werken, de service en de producten van de fabrikant fijn en comfortabel vinden.

Weet jij nog altijd niet wat je moet kiezen? Geen enkel probleem! Wij hebben hieronder onze top 5 beste noise cancelling hoofdtelefoons samengesteld. Zo kun je na het lezen van dit artikel de beste keuze maken.

Wat is onze top 5 Noise Cancelling koptelefoons?

Koptelefoon 1: De Sony WH-1000XM4

Dit is op dit moment de beste noise-cancelling koptelefoon. De gloednieuwe Sony WH-1000XM4 (voorheen bekend als XM3) sprong in 2020 een plaats omhoog. Waar de 700 van Bose eerder beter was, is de laatste verbetering meer dan genoeg om van de XM4 de Beste noise-cancelling koptelefoon te maken. Sony is in sommige opzichten beter dan Bose 700, zelfs als we rekening houden met het kleine prijsverschil, is het toch de moeite waard om de Sony WH-1000XM4 te kopen. De klachten van de XM3 over de audiokwaliteit zijn nu volledig weggenomen.

De verbeterde audio doet helemaal niet onder voor andere merken. Je kunt ook genieten van audio met hoge resolutie, die ontbreekt op de Bose 700.

Het heeft ook een USB-C-poort en een gewone hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm. Als je via snoeren naar muziek wilt luisteren, is dat handig en in tegenstelling tot de Bose 700 kun je elke kabel gebruiken. De rechter cup is voorzien van een touchpad, waarmee je het volume regelt of het nummer pauzeert.

Onthoud dat het touchpad niet altijd goed werkt bij lage temperaturen. Soms kan het zelfs opdrachten registreren zonder het touchpad aan te raken. Maar verder zijn het hele goede ruis onderdrukkende koptelefoons.

De batterij gaat 30 uur mee en is dus veel beter dan de Bose 700, terwijl de Sony WH-1000XM3 goedkoper is. Vanwege de krachtige batterij, comfortabele vormgeving en fijne draagtas kunnen we deze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking aanbevelen aan mensen die vaak reizen.

Koptelefoon 2: De Sony WH-1000XM3

 Geniet van een ongestoorde afspeellijst met Sony WH-1000XM3-hoofdtelefoons met revolutionaire ruisonderdrukking. Wanneer je je in het vliegtuig bevindt of in de drukte van een lawaaierige omgeving, wordt het vervelende zoemende geluid weggefilterd en kun je belangrijke meldingsgeluiden horen.

Met de Sony WH-1000XM3 kun je zelfs plezier hebben op weg naar het resort. Deze is weliswaar niet het beste overall vergeleken met XM4, maar het is nog steeds een prima keuze die zeker altijd goed valt voor de zo goed als alle klanten!

Koptelefoon 3: De Bose QuietComfort 35 II Black.

Voor de lancering van de XM3 en de Bose 700, was de Bose QuietComfort 35 II de beste headset met ruisonderdrukking die je kon kopen. Tegelijkertijd is de prijs gedaald en is hij goedkoper dan Sony XM3. Deze hoofdtelefoon werd voor het eerst uitgebracht in 2017 (QC 35 I) en is al jaren de industriestandaard voor hoofdtelefoons met ruisonderdrukking. Het ontwerp van de Bose QC 35 II (2019) is zeer veelzijdig en opvallend. Het is volledig gemaakt van plastic en is erg licht van gewicht. Ze zijn geschikt voor langdurig gebruik in combinatie met de goede cups.

Het ruisonderdrukkingseffect is erg goed, geschikt voor het filteren van achtergrondgeluid. Ruisonderdrukking werkt op basis van een ingebouwde microfoon die omgevingsgeluid detecteert. De headset maakt pogingen om omgekeerde geluidsgolven te maken die het geluid tegenhouden. Door de goede isolerende eigenschappen van deze Bose koptelefoon is hij zeer geschikt voor kantooromgevingen. Net als de Bose 700 heeft hij een batterij die 20 uur meegaat, stemassistent en een hoofdtelefoonaansluiting van 2,5 mm. Het geluid van deze koptelefoon is typerend voor Bose, zeer neutraal, zonder sterke bas.

Koptelefoon 4: De JBL LIVE 650TNC Black

JBL Live 650BTNC is de beste hoofdtelefoon met ruisonderdrukking onder de 200 euro. Een gebruikelijke prijs voor een noise-cancelling headset is al gauw 300 euro of meer. Maar de prijs van 650BTNC is slechts ongeveer de helft daarvan, wat 80% prestaties kan opleveren. Allereerst is het geluid van deze koptelefoon erg goed, en het bereik is beter dan die van Bose koptelefoons. Qua ruisonderdrukking is het niet zo goed als het duurste model. Bovendien is er maar één locatie en kun je ruisonderdrukking niet instellen. Het is ook uitgerust met de verouderde micro-USB in plaats van USB-C.

Het voordeel van deze koptelefoon is dat ze erg comfortabel zijn en geschikt voor langdurig gebruik. De batterij kan ook ongeveer 20 uur meegaan, hetzelfde als het duurste model van Bose. 650BTNC is ook uitgerust met een stemassistent (als je deze wilt gebruiken). We kunnen deze koptelefoon aanbevelen aan mensen die voor 200 euro zoeken naar een koptelefoon met ruisonderdrukking.

Koptelefoon 5: De Beats Studio 3 Wireless Over-Ear Headphones.

Met Beats Studio 3 draadloze koptelefoons behoren kabels tot het verleden. De noise cancelling headset heeft een bluetooth verbinding gemaakt met je smartphone, tablet of laptop. Deze is, net zoals de andere 4, een draadloze over-ear koptelefoon Druk gewoon op een knop om de actieve ruisonderdrukkingsfunctie in te schakelen. Dit garandeert maximaal genot je van muziek in de trein of het vliegtuig.

Met behulp van Apple’s W1 chip maak je snel verbinding met meerdere Apple apparaten. In de trein maakt de headset automatisch verbinding met de iPhone. Eenmaal op je werk? Vervolgens maakt de headset automatisch verbinding met de iMac die je gebruikt. Met Fast Fuel-technologie laad je de headset binnen 15 minuten op voor 3 uur luisterplezier.

De beats studio 3 kun je urenlang opzetten zonder dat je de headset voelt. Dit is het ultieme gevoel waar veel gebruikers naar zoeken. De muziek wordt afgespeeld op vrij hoge bitsnelheden.

Je gebruikt hem via bluetooth, net zoals de andere headsets. De accucapaciteit is maar liefst 22 uur, waardoor je heel lang ongestoord van je favoriete muziek kunt genieten. Je kunt de koptelefoon zo goed als op ieder gewenst moment gebruiken, omdat je hem dus niet vaak hoeft op te laden.

Conclusie voor het kopen van een Noise Cancelling koptelefoon.

Dus, een noise cancelling headset is het altijd waard om te kopen. De prijs die je ervoor betaald laat zijn waarde meer dan zien. Iedere headset heeft zo zijn voor- en nadelen. Maar, het heeft er ook mee te maken met hoe veel je er bereid bent aan uit te geven. Wel zijn er vaak duidelijke verschillen tussen iedere headset, maar het is ook een persoonlijke keuze in welke headset je het liefste koopt.

Van deze noise cancelling koptelefoons mag de De XM4 dan wel de duidelijke winnaar zijn op zo goed als alle vlakken, maar wanneer je op zoek bent naar een comfortabele noise cancelling koptelefoon tegen een lagere prijs dan zijn de andere opties ook zeer aantrekkelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in