Of het nu de Wereldoorlogen zijn, de wereldeconomie, of dat het de plek is voor verschillende spirituele scholen, Japan heeft een centrale rol gespeeld in het vormgeven van de wereldgeschiedenis.

De Japanners belichamen de geest van patriottisme. Na de wreedheid van twee wereldoorlogen en verschrikkingen van de kernbomaanslagen in Hiroshima en Nagasaki, is dit land erin geslaagd om zich in de afgelopen zeven decennia opnieuw te ontwikkelen.

Japan is het land van de reizende zon, de Samoerai, heerlijke sushi, sake en de bekende sumoworstelaars. Zakenmannen in pak die lopen naast meisjes in kimono en de torenhoge moderne wolkenkrabbers met een traditionele tempel in de achtertuin. Japan is meer dan alleen de bekende clichés. Iedereen in de wereld lijkt wel wat te kennen van dit land.

Je kunt er werkelijk van alles zien en doen. Reizen met een hogesnelheidstrein (die bijna altijd op tijd rijden) van noord naar zuid om tussendoor uit te stappen om boeren aan het werk te zien op hun rijstvelden. De ene dag kan je in een hypermoderne speelhal spelletjes spelen terwijl je de andere dag in een hotspring ligt en naar de bekende bloesem kijkt of de sneeuw ziet vallen. Het land is ontzettend veelzijdig.

Wat leuke feitjes over Japan: (Bron Wikipedia)

  • Japan (Japans: 日本, Nippon, Nihon, met de letterlijke betekenis: oorsprong van de zon; de naam voor het oude Japan is 大和,Yamato) is een eilandstaat ten oosten van het Aziatische continent.
  • Het land wordt gevormd door 6.852 eilanden in de Grote Oceaan. De grootste eilanden zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu, die samen 97% van de totale oppervlakte van Japan beslaan.
  • De hoofdstad en grootste stad van Japan is Tokio. De omringende agglomeratie Groot-Tokio is met bijna 40 miljoen inwoners de op een na grootste metropool ter wereld. Het gehele land telt 126.451.398 (2017) inwoners.

Overweeg je om naar Japen op vakantie te gaan, maar ben je nog niet overtuigd? Wellicht dat deze top 12 Japanse toeristische attracties je overtuigen om te gaan.

#1 Tokyo Tower

Tokyo Tower in JapanDe Tokyo Tower is geïnspireerd op de beroemde Eiffeltoren van Parijs. Het is een testament moderne technologie en vooruitgang van het leven. De op een na hoogste toren in Japan functioneert als een communicatie- en observatietoren. Je kunt naar de top gaan en hebt daar een ongeëvenaard uitzicht op de stad Tokio. In de omgeving zijn genoeg restaurants waar  je jezelf kan trakteren en er is ook een winkelcentrum waar je lekker kunt shoppen. Tijd om jezelf te verwennen.

# 2 Kyoto

senso ji tempel tokyo japanAls hoofdstad van Japan gedurende 11 eeuwen van 794 tot 1868 heeft Kyoto een rijke geschiedenis. Omdat Kyoto een stad is, kun je het niet echt als een toeristische attractie beschouwen, maar wat ons de Kyoto-plek geeft, zijn de overblijfselen. Kyoto beweert dat ze 17 UNESCO-werelderfgoedlocaties herbergt. Een feit is dat de stad bestaat uit meer dan 2000 oude tempels en heiligdommen en de vele tuinen, zijn de 17 werelderfgoedsites maar een fractie van wat de stad te bieden heeft. De Kinkaku-Ji, een Zen-boeddhistische tempel, is het meest iconische gebouw in heel Japan.

# 3 Mount Fuji

Mount Fuji JapanMount Fuji is de meest bekende bezienswaardigheid van Japan.  De Mount Fuji is overigens ook de hoogste bergtop van Japan, 3776 meter boven de zeespiegel. De berg Fuji is zichtbaar vanaf Tokyo, op 100 km afstand. Je kunt de berg beklimmen net zoals miljoenen anderen die in de zomer de zonsopgang vanaf de top bekijken. De meeste mensen hebben ervoor gekozen vanaf de middenweg te beginnen, maar je kunt ook vanaf de basis beginnen. Heb je nou geen zin om de Mount Fuji te beklimmen? Dan kan je er ook voor kiezen om helemaal niet te klimmen en gewoon de schoonheid van een afstand tot je op te nemen.

# 4 Imperial Palace, Tokyo

Het keizerlijk paleis (Imperial Palace) van Tokyo is de plaats waar de keizer van Japan verblijft. Hoewel niet het gehele paleis open is voor publiek, kan men er zeker genieten van de betoverende tuin bedekt met 17e-eeuwse muren en grachten en de Nijubashi-brug. East Higashi-Gyoen-tuin is een andere plaats waar bezoekers zijn toegestaan. Het paleis ligt op 10 minuten lopen van het metrostation Tokyo (Reizen met taxi’s in Tokio kan een groot gat branden in je zak door de hoge kosten). Het paleis werd gebouwd op de fundamenten van Edo Castle, de troon van de voormalige heersende clan van Japan. Imperial werd gebouwd in 1888 na de omverwerping van de voormalige heersende clan, Tokugawa Shogunate

# 5 Osaka Castle

Osaka Castle in JapanOsaka wordt beschouwd als de meest vredige en veiligste stad ter wereld. Niet alleen belichaamt de stad de landen historisch belang, het is ook een voorbeeld van de algemene gemoedstoestand van de burgers van Japan. Het kasteel werd gebouwd in de 16e eeuw. Het is echter vernietigd en vervolgens een aantal keer herbouwd. De laatste reconstructie vond plaats in 1931. Tijdens de Tweede Wereldoorlog overleefde het kasteel de verschillende stadsbrede luchtaanvallen. Rondom het kasteel is er een park dat het Osaka Castle Park wordt genoemd. Het park is een belevenis om te bezoeken tijdens het kersenbloesemseizoen, dat begin april is.

# 6 Hiroshima Peace Memorial Park

Hiroshima staat in de volksmond bekend als de Atoombomkoepel of de A-bom-koepel. Het gebouw is gewijd aan de slachtoffers van de bombardementen op Hiroshima. Een ander gebouw in het park, het Children’s Peace Monument, dit is een schrijnende herinnering aan de verschillende kinderen die stierven aan leukemie, door de gevolgen van het bombardement jaren nadat de bom was gevallen.

# 7 Itsukushima

Itsukushima heiligdomsdom paalItsukushima is een korte tocht met een veerboot vanuit Hiroshima op het eiland Miyajima. Ze staan ​​bekend als een Japans heiligdom van eilanden over de hele wereld. Gewijd aan de prinses-dochter van windgod Susanoo, Itsukushima is een Shinto-tempel. De gebouwen van het heiligdom lijken op te staan ​​uit de kleine baai en worden alleen ondersteund door palen. Het hoogtij maakt de omgeving bijzonder mooi. Op tijden van hoog water lijken de gebouwen in het water te drijven. De gebouwen zijn verbonden door bruggen en loopbruggen. De gebouwen omvatten de beroemde Grote Drijvende Poort langs de vele zalen. Bezoekers worden in het middelpunt van de belangstelling vermaakt door traditionele dansen en muziekuitvoeringen. De tuinen zijn omringt door exotische fauna waaronder wilde herten en verschillende vogels.

# 8 Hida Takayama Art Museum

Het Hida Takayama Art Museum ligt op de heuvel van Hida Takayama. Het is een privémuseum dat is gemaakt van kunstglazen uit de late 19e en vroege 20e eeuw van over de hele wereld. Een van de meest romantische monumenten in Japan, je kunt je bruiloft in het museum houden. Een bruiloft in een modern glasmuseum, romantischer wordt het toch niet? Kunstglazen, binnenhuisarchitectuur, meubels en lampen worden tentoongesteld in het museum

# 9 Chūbu-Sangaku National Park

Chūbu-Sangaku National Park JapanVan de vele UNESCO (Regeringsorganisatie voor beschermd gebied)- wereld erfgoedparken Japan, is Chubu-Sangaku Nationaal Park is de meest prachtige attracties van Japan. De regio wordt het Hida-gebergte genoemd, maar ook wel de Japanse Alpen. Hotaka en Yari, zijn twee van de hoogste toppen van Japan en een lust voor deze regio. Met zijn prachtige flora en fauna en met sneeuw gevulde winters, trekt het park een groot aantal wandelaars aan tijdens zomers en skiërs in de winter. In het park kunnen verschillende vakantiecomplexen worden geboekt om te genieten van de vele warmwaterbronnen die het park omsluiten

# 10 Jigokudani Monkey Park

Jigokudani Monkey Park JapanJigokudani Monkey Park is een beroemde warmwaterbron in de buurt van Nagano. De naam Jigokudani (wat letterlijk “‘Vallei van de hel’” betekent) is te herkennen aan het stoom en kokend water dat uit de bevroren grond bubbelt, omringd door steile kliffen en formidabele bossen. Het staat bekend om zijn grote populatie wilde Sneeuwapen die in de winter naar de vallei gaan als er sneeuw in het park ligt. De apen dalen af ​​van de steile kliffen en het bos om naar de warmwaterbronnen te gaan en keren ’s avonds terug naar de veiligheid van de bossen.

# 11 Great Buddha of Kamakura

Great Buddha of Kamakura japanDit ruim 12 meter hoge en 93.000 kilo wegende bronzen beeld is een kolossale voorstelling van Amira Boeddha, een van de meest gevierde boeddhistische figuren van Japan. De gerapporteerde datum van oprichting van het beeld is 1252. Oorspronkelijk bevond het zich in een houten tempel. De tempel werd echter weggespoeld door een tsunami in de 15e eeuw en de Grote Boeddha heeft sindsdien in de open lucht gestaan.

# 12 Toyota Commemorative Museum of Industry and Technology (Nagoya)

Je kunt het land niet verlaten zonder een een beeld te krijgen van de ongeëvenaarde vooruitgang in technologie en bedrijfsethiek. Dat is het doel  van het Toyota Herdenkingsmuseum. Toyota is een van de meest bekendste Japanse bedrijven en is al vele jaren op een rij de beste verkopende auto fabrikant. Het museum toont de geschiedenis en ontwikkeling van de automotive industrie.

Ben je op zoek naar meer reis inspiratie? Bekijk dan de beste reisbestemmingen voor 2019

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in