9 dingen die je in 1 minuut kunt leren en nuttig zijn voor de rest van je leven

Hoe vaak aan het einde van de dag vraag je je af hoe je sommige van je taken iets beter had kunnen doen als je bepaalde trucjes of trucjes wist die kunnen hebben geholpen bij het voorkomen van fouten die je hebt gemaakt? Groot of klein, vaak of zelden gebruikt, er zijn dingen die je niet op school of op het werk geleerd worden. Dingen die handig kunnen zijn om je een beetje een voorsprong te geven tijdens je dagelijkse klusjes. Bovendien, wat is er mooier dan het feit dat de meeste van hen binnen enkele minuten kunnen worden geleerd en bijdragen aan een beter leven!

Deze 9  ‘lifehacks’ kunnen je helpen en spelen een essentiële rol spelen bij het verlichten van zowel je geest als je lichaam voor een beter leven.

# 1 Lichamelijke beweging

20-30 minuten beweging per dag kan al wonderen doen. In deze levensstijl waarbij we uren achter elkaar in een positie voor laptops moeten zitten, is tijd vrijmaken voor het trainen en strekken van het lichaam van essentieel belang. Afgezien van het voorkomen van overgewicht en gewrichtspijnen, helpt het te ontspannen en voel je jezelf weer opgefrist.

Wanneer we sporten of bewegen, komen endorfines, vrij in ons lichaam. Dit zijn de ‘gelukkige’ hormonen. Oefening impliceert niet noodzakelijk dat je lid wordt van de sportschool, het kan bestaan ​​uit alles wat je leuk vindt – joggen, sporten of meedoen aan een aantal danslessen.

# 2 Onthoud dingen om dankbaar voor te zijn

Hou een dagboek bij of een notitieblok en noteer aan het einde van de dag minstens 5 dingen die je de hele dag zijn overkomen waarvoor je dankbaar bent. Het kan zo simpel zijn als het ontvangen van een compliment van iemand en zo spannend als terugkomen van een reis met familie. Het helpt negativiteit te verwijderen en geeft je een optimistische kijk op het leven.

# 3 Eet van een kleiner bord

Dezelfde hoeveelheid voedsel ziet er anders uit op een klein bordje dan op een groot bord, logisch natuurlijk, maar eten van een kleiner bord doet je geloven dat je voldoende voedsel hebt gegeten en voorkomt dat je te veel eet. Deze kleine aanpassing kan nuttig zijn om gewicht te verliezen en verspilling van voedsel te voorkomen.

# 4 Houd tijdens het werk een waterfles achter je bureau

Gehydrateerd blijven is het beste geschenk dat je aan je lichaam kunt geven. Vele malen, verdiept in ons werk, besteden we urenlang geen aandacht aan drinkwater. Het is op zulke momenten dat we meer en meer water moeten drinken, want vaak is ons lichaam uitgedroogd zelfs voordat we dorstig beginnen te worden. Houd altijd een waterfles aan je bureau tijdens het studeren of werken en drink regelmatig water. Het houdt je ook fris en energiek om je werk voort te zetten en voorkomt huid- en spijsvertering gerelateerde aandoeningen.

# 5 Vul bij het verzenden van een e-mail / bericht de gegevens van de geadresseerde als laatste in

Het verzenden van een e-mail naar een verkeerde ontvanger of het verzenden van een onvolledige e-mail is een spelbreker. En wat pijn doet, is dat er niets aan gedaan kan worden om het recht te zetten (met uitzondering van de nieuwe update van whatsapp, natuurlijk). Om te voorkomen dat je opnieuw een dergelijke fout maakt, kan je na het schrijven van de volledige e-mail het e-mailadres of contactnummer van de ontvanger invullen. Als je dit doet, weet je wat de inhoud van die specifieke e-mail is en aan wie deze is gericht.

# 6 Vertel je ouders elke dag dat je van ze houdt

Draag je liefde over aan je ouders en vertel hen hoe gezegend je bent om ze te hebben. In onze hectische levens overzien we de dingen die het meest waardevol voor ons zijn en beschouwen ze als vanzelfsprekend. Je ouders zijn je steun en hebben geholpen om je te maken wie je bent en verdienen het niet om verwaarloosd te worden. Een ontbijt voor ze klaarmaken of ze regelmatig bellen als je van hen weg woont, zijn voorbeelden van gemakkelijke gebaren waardoor ze zich geliefd voelen, zelfs zonder te zeggen ‘Ik hou van jou’.

# 7 Gebruik een pauze in plaats van het woordje ‘maar’ in een verontschuldiging

Wanneer je je ergens voor moet verontschuldigen, gebruik dan pauze in plaats van ‘maar’ en geef redenen voor je fout. Als je ‘maar’ zegt, klinkt dit als een excuus en wordt de verontschuldiging minder legitiem. Wanneer je echter tussendoor pauzeert, geeft het de andere persoon de indruk dat je er echt over hebt nagedacht. Bijvoorbeeld :

“Sorry dat ik het niet kon redden, maar ik had een belangrijke vergadering.”

Alternatief (betere optie 😉 )

“Sorry dat ik het niet kon redden. Ik had een belangrijke vergadering. ‘

# 8 20 seconden oefening voor ogen

Als je merkt dat je lang achter een computer of tv-scherm zit, geef jezelf dan ongeveer elke 2 uur een pauze en kijk ergens anders. Stel scherp op een scherp voorwerp, zoals een punt van een pen, gedurende 20 seconden. Deze optische oefening helpt bij het verminderen van de spanning in uw ogen die optreedt nadat u bent blootgesteld aan de ultraviolette straling die uit de schermen van elektronische gadgets komt.

# 9 Realiseer je dat je niet iedereen tevreden kunt stellen

Een van de belangrijkste lessen die je in het leven kunt leren, is dat je niet iedereen tevreden kunt stellen, hoe goed je je ook aanpast en hoe goed je ook je werk doet. Er zullen altijd mensen zijn die klaar staan ​​om uw tekortkomingen te vinden of u het gevoel geven dat u niet goed genoeg hebt gepresteerd. Wat je moet onthouden, is dat je niet in deze wereld bent om iemand anders te behagen dan jezelf en je dierbaren. Het is prima om niet van iedereen te houden. Laat de haat of nalatigheid van mensen die niet relevant zijn in je leven je niet beïnvloeden.

Lees ook 30 leuke en ontspannende dingen die gratis zijn!

en 10 Manieren om je dag goed te starten in de Lockdown

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in