Je wilt een nieuwe smartphone en je wilt hem nú. Misschien is het je eerste smartphone, is je oude aan vervanging toe of moet je je abonnement verlengen, het is in ieder geval tijd om op jacht te gaan. Geen paniek, wij loodsen je door het kiezen van de juiste smartphone heen.

#1 Zoek uit wat jouw behoeften zijn

Er zijn veel verschillende dingen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de juiste smartphone. Heb je een telefoon met een groot scherm nodig? Of misschien heb je liever iets dat je met één hand kunt gebruiken? Ben je op zoek naar een lange levensduur van de batterij of de beste camera die je kunt vinden? En heb je veel opslagruimte nodig voor je hele muziek- of fotoverzameling? Reis je veel en zou een dual-sim nuttig zijn?

Kortom: genoeg om mee te nemen in je beslissing. Maak een lijstje met de functies die voor jou belangrijk zijn en selecteer en vergelijk apparaten die daarbij aansluiten.

#2 Kies een besturingssysteem

Er zijn tegenwoordig echt maar twee smartphone-besturingssystemen die de moeite van het overwegen bij kiezen van de juiste smartphone waard zijn: Android en iOS. Beide zijn gemakkelijk te gebruiken en ondersteunen een breed scala aan apps en games. Terwijl je van Android naar iOS of van iPhone naar Android kunt veranderen, is er een leercurve. Dat betekent dat je je op allebei snel thuis zult voelen.

Android biedt een ruimere keuze aan apparaten tegen verschillende prijzen, het biedt meer aanpassingsmogelijkheden en er zitten standaard apps van Google op. Maak je veel gebruik van Gmail, Google Maps en Google Docs? Dan is Android een goede keuze voor jou.

Apple’s iOS geeft een meer uniforme, toegankelijke ervaring, het is veiliger en de App Store-ervaring en kwaliteit van apps is iets beter. Als je al een MacBook of een iPad hebt, zal een iPhone waarschijnlijk het meest logisch voor je zijn. Je vindt ook een enorme keuze aan accessoires voor iPhones, iets dat kan worden beperkt voor minder bekende Android-apparaten.

#3 Test van te voren uit

Het kiezen van de juiste smartphone is lastig en winkelmedewerkers zijn niet altijd te vertrouwen als het om advies gaat. Ze weten vaak niet helemaal wat jij nodig hebt en sturen je dus niet de goede richting in. Daarom is het slim om rond te kijken en verschillende smartphones te testen. Weet je niet veel over specificaties? Neem dan een slimme vriend mee die dat wel weet.

#4 Zoek naar de beste provider

Vraag eens rond in je omgeving naar welke provider mensen hebben en hoe dat bevalt. Het kan namelijk zijn dat KPN bij jou in de buurt een slecht bereik heeft en T-Mobile veel beter. Providers zelf zeggen natuurlijk altijd dat hun bereik perfect is, maar buren, vrienden en collega’s weten je de waarheid te vertellen over hoe het gesteld is in jouw omgeving.

#5 Ben je op zoek naar een goedkoop abonnement?

Tip:bij UnitedConsumers vind je altijd een telefoonabonnement dat bij je past. Uitstekende service en kwaliteit voor de beste prijs en direct een duidelijk beeld van de totale prijs. Je krijgt korting op de beste mobiele abonnementen, sim only’s en kunt kiezen uit telefoons voor zeer scherpe tarieven.

Uniek in Nederland!

Tijd om je abonnement te verlengen? Bij UnitedConsumers krijg je altijd 1 of 2 maanden bundeltegoed gratis. Dus moet je telefoonabonnement worden verlengd? Doe het dan via UnitedConsumers!

#6 Let op de levensduur van de batterij

Een dode telefoon is helemaal geen telefoon, dus zoek bij kiezen van de juiste smartphone naar de “gesprekstijd” -beoordeling van een telefoon. Voor elk uur gesprekstijd staat de telefoon een uur op standby. En je mag vandaag de dag wel verwachten dat een smartphone moeiteloos een dag meegaat.

#7 Kiezen van de juiste smartphone: testen, testen, testen!

Meestal kun je wel lokaal bellen met een testtelefoon in de winkel. Zorg dat de stemmen hard genoeg en duidelijk genoeg klinken. Versta je het slecht? Weg met die telefoon! Bij het kiezen van de juiste smartphone is testen echt heel erg belangrijk, koop nooit zomaar iets online.

#8 Zoek naar een telefoon met spraakbesturing

Je telefoon gebruiken in de auto is erg gevaarlijk en het levert steeds meer problemen op. Zelfs het bedienen van je telefoon in de carkit is strafbaar, dus als je veel in de auto moet bellen doe je er goed aan een telefoon te zoeken die je helemaal met je stem kunt besturen.

#9 Test in de winkel, maar koop online

Ga altijd naar de winkel om het toetsenbord, het scherm en de luidsprekers te testen. Maar vergelijk online de websites van providers en onafhankelijke retailers voor de beste online deals als je eenmaal een keuze hebt gemaakt.

#10 Lees het contract goed

Tegenwoordig krijg je een BKR-registratie wanneer je een toestel boven een bepaald budget bij een abonnement neemt en dat kan negatief uitpakken. Lees daarom goed de kleine lettertjes en zorg ervoor dat je geen contract afsluit dat je in de problemen kan brengen.

#11 Wees niet bang om de telefoon terug te sturen

De meeste providers bieden een periode van 15 dagen waarin ze een telefoon terugnemen, zonder vragen. Gebruik de telefoon de eerste week na aanschaf intensief. Als iets je erg stoort – zoals gedempt geluid, dode pixels of een slappe batterij – stuur hem dan terug en haal een nieuw exemplaar.

Toe aan een nieuwe telefoon? Vergelijk hieronder de beste aanbiedingen en kijk wat het beste bij jou past.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in