OLED-tv’s hebben de beste beeldkwaliteit die beschikbaar is in 2020. Met een OLED tv kan je genieten het zwartste zwart, het helderste wit en de rijkste kleuren. OLED televisies hebben een enorme contrast. Ze zijn dun, ze zijn licht en ze bieden een ongelooflijk contrast en een ongeëvenaarde kleur op de markt.

In dit artikel wordt toegelicht wat is OLED, wat zijn de voor en nadelen van een OLED TV.

Aanbod OLED TV’s:

OLED maakt gebruik van de beste weergavetechnologie en OLED-panelen worden gebruikt om de meest verbluffende tv’s ooit te maken – met de beste beeldkwaliteit in combinatie met de dunste uitvoeringen ooit.

Wat is OLED?

OLED is een afkorting van Organic Light Emitting Diode. De beeldpunten (pixels) van een OLED beeldscherm zijn zeer kleine organische leds die zelf licht uitstralen doordat er spanning op 2 lagen van de OLED wordt gezet.

Een OLED tv heeft pixels die licht geven en heeft de OLED tv geen backlight nodig, hierdoor is de TV lichter en platter. Doordat de OLED tv geen backlight nodig heeft, kan de OLED TV perfecte zwarte kleuren weergeven. Dit komt omdat de TV pixels uit kan zetten. Door de individueel oplichtende pixels kan je genieten van bijzonder helder beeld dat schitterende kleuren weergeeft.

Met een OLED tv kan je echt genieten en word je helemaal het beeld ingetrokken door de schitterende effecten en kwaliteit van het beeld.

Voordelen OLED TV op een rijtje:

 1. Bijzonder hoog contrast
 2. OLED displays zijn dunner, lichter en flexibeler. Modern ontwerp dat ultradunne, flexibele, opvouwbare en transparante displays mogelijk maakt
 3. Weergave van kleuren en responstijd erg goed. Het OLED paneel is gemiddeld 1.000 keer sneller dan een LCD paneel met LED achtergrondverlichting
 4. Betere beeldkwaliteit
 5. Gebogen televisies mogelijk
 6. Energiezuiniger
 7. Klaar voor de toekomst door alle moderne technieken
 8. Betere kleurweergave
 9. Erg grote kijkhoek
 10. Gebruiksgemak. Premium modellen voorzien van alle mogelijke Apps en technieken

Nadelen:

 1. Levensduur – Net zoals bij andere verlichting gaat ook de kwaliteit van een OLED naar verloop van tijd achteruit. De techniek heeft zich nog niet bewezen qua levensduur. Toch is het nog maar de vraag of de levensduur echt een nadeel is ten opzichte van plasma, lcd en led televisies.
 2. Productie – Productieprocessen zijn momenteel duur. Hierdoor zijn OLED TV’s vaak aan de dure kant
 3. Water – Water kan OLED’s gemakkelijk beschadigen.

Gegarandeerd genieten van een OLED TV!

OLED TV’s blijven je verbazen als je de bizar mooie kwaliteit ziet van het beeld. Het is ontzettend indrukwekkend en als je een leuke film of sport wedstrijd kijkt is het gegarandeerd genieten.

Coolblue en Mediamarkt hebben het grootste aanbod. Neem gelijk een kijkje en wie weet geniet jij binnenkort van uren kijk plezier in verbluffende kwaliteit! 😉

Bekijk het aanbod OLED TV’s:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in