Heb je aan het einde van de maand ook geen geld meer over? En heb je geen zin om de rest van die maand binnen weg te kwijnen? We hebben een lijstje voor je met 30 leuke dingen die gratis en ontspannend zijn!

#1 Lees de archieven van je favoriete blogs

Vrouw zittend op bed met een kopje thee en laptopWe hebben allemaal onze favoriete blogs en websites; kijk eens hoe ze begonnen was door door de archieven te graven. Uren leesplezier gegarandeerd!

#2 Bouw een fort

Zelfs als je geen kinderen hebt (en er geen kent), kun je wat lakens over een paar stoelen en een tafel gooien, gooi er wat dekens en kussens in en doe net of je weer een kind bent. Wie heeft geen herinneringen aan het bouwen van forten of het spelen in dozen als kind?

#3 Wees creatief met je eten

Gerecht koken met alle restjes wat je nog in huis hebtStop eens met inkopen doen en maak een gerecht met alles dat je nog in huis hebt. Maak kennis met je innerlijke topchef en zie eens wat voor bijzondere maaltijden je kunt maken.

#4 Repareer kapotte kleding

Oude kleding repareren met naaimachineDie zoom die los is gekomen, het gat dat moet worden gepatcht, de knop die op mijn letterlijk 2 dunne draden hangt: nu is het tijd om die stapel to-do’s te fiksen.

#5 Heb je een favoriete acteur of actrice?

Je favoriete films en series kijken op NetflixBekijk al zijn of haar films op Netflix. Of houd een thema-avond, bijvoorbeeld met jaren ’90-films, cultklassiekers, de leukste films ooi gemaakt, de slechtste of de ergste horrorfilms.

#6 Gebruik je cadeaubonnen!

Heb je oude cadeaubonnen die al vanaf de laatste kerst of vanaf je laatste verjaardag in de kast liggen? Sommige cadeaubonnen verlopen en dat is zonde. Laat je cadeaubonnen niet verloren gaan! Kun je in de winkel nog steeds niets vinden dat je leuk vindt? Zoek dan een nieuw cadeau voor een ander. Je kunt de kaart ook op Marktplaats zetten.

#7 Zorg dat je georganiseerd bent

Blader door al die oude papieren, ruim de harde schijf van je computer op en vind een plaats voor alle dolende spullen in je huis.

#8 Luister naar je favoriete muziek

Muziek luisteren met hoofdtelefoonNeem lekker wat tijd voor jezelf en luister naar je favoriete tunes. Droom lekker weg en geniet van je rust.

#9 Houd een spa-dag in huis

Vrouw die zichzelf een beauty behandeling geeftGebruik je gekoelde ochtendkoffiedik als een full-body exfoliator, laat je voeten weken, plaats een warm washandje over je gezicht, zet je favoriete ontspannende gratis radiostations aan en gebruik je verbeeldingskracht om te doen alsof je verblijft in een luxe resort bij het zwembad met een gebruinde pool-boy die je gratis van te hulp staat.

#10 Maak elk uur een foto

Heb je je ooit afgevraagd hoe je leven eruit ziet voor anderen? Ontdek het door een dag lang elk uur een foto te maken.

#11 Schrijf een brief

Vulpen op een lege briefHoe lang is het geleden dat je een echte pen en papier een brief hebt geschreven? Stuur je oma een briefje en vertel haar wat je van plan bent te gaan doen ofzo. Het kan misschien haar dag maken!

#12 Maak cadeautjes

ingepakt cadeauHet maakt niet uit dat je vrienden en familie pas over een lange tijd jarig zijn, maak nu alvast cadeautjes voor ze en laat je creativiteit de loop!

#13 Ruim op

Sorteer alles in de kasten, de kelder, onder de bedden en in de kasten. (Ben je serieus bezig met het opruimen en loslaten? Ga dan The Minimalist Challenge aan!)

#14  Ga naar het park

Vrienden in het park met een gitaar en wat eten en drinkenJe kunt je familie meenemen of met een vriend gaan. Zwaai op de schommels alsof je een kind bent!

#15 Kijk naar de zonsondergang

uitzicht op het strand tijdens zonsondergangZoek een geweldige plek in je omgeving om de zonsondergang te bekijken en lekker te ontspannen. Of zoek de beste plek in huis om hem te bekijken.

#16 Ga picknicken

Picknick kleedje met picknick mandHoud met je vrienden een picknicklunch en vind een schaduwrijke plek om samen van de dag te genieten.

#17 Speel bordspellen

Monopoly bordspelHaal de oude favorieten weer uit de kast, zoals Monopoly of Scrabble, of vind nieuwe bordspellen om te spelen.

#18 Ga kaarten

poketset met fichesNodig een paar vrienden uit en houd een kaartnacht.

#19 Ga op een digitale speurtocht

Maak een digitale speurtocht! Bijvoorbeeld eentje met als doel hilarische foto’s die je zou kunnen maken met mensen in de omgeving, of bedenk zelf een leuke speurtocht.

#20 Houd een Amerikaanse party

Bij een Amerikaanse party neemt iedereen zijn eigen eten en drinken mee. Ideaal!

#21 Houd een kampvuur in je achtertuin

groep vrienden die marsmallows op het vuur opwarmenEn rooster marshmallows en speel gitaar.

#22 Maak een romantisch diner

gezellig en romantisch bedekte eettafelPlan een romantisch diner bij kaarslicht voor je geliefde. Romantiek en ontspanning hoeft niet duur te zijn!

#23 Grill iets nieuws

Probeer een nieuw grillrecept. Iets dat je anders niet snel zou grillen. Het zal je verbazen!

#24 Scan je oude foto’s in

Gebruik het weekend eens om je oude foto’s door te lopen en scan ze in op de computer. Je kunt zelfs digitale plakboeken maken!

#25 Doe alsof je een toerist bent in eigen stad/dorp

De sint jan kerk in Denbosch tijdens de avondDe meeste mensen bezoeken zelden de toeristische attracties van hun eigen stad. Neem een ​​weekend vrij als toerist in je eigen stad!

#26 Organiseer een buurtopruiming

Breng je vrienden en buren samen om het ​​stratenblok op te ruimen. Is ook nog eens hartstikke gezellig!

#27 Ga naar de boeren- of veemarkt

De meeste kleine plaatjes hebben wel een vee- of boerenmarkt, waar je lokaal geteelde producten kunt krijgen. Heerlijk vers!

#28 Ga fruit plukken

In het bos barst het in de zomer van bramen en bessen. Heerlijk!

#29 Bak een taart

Taart bakkenGebruik het vers geplukte fruit om een ​​zelfgemaakte taart te bakken! Niets smaakt zo lekker als een zelfgebakken taart. Lekker bakken met een muziekje op de achtergrond, is ook nog eens hartstikke ontspannend!

#30 Bied aan om te babysitten voor iemand die “een pauze nodig heeft”

Oppassen op een babyVeel ouders zitten er soms doorheen en hebben eventjes rust nodig. Zij zouden het fijn vinden om even een pauze te nemen en tot rust te komen. Vooral alleenstaande ouders krijgen nooit eens de kans om er even tussenuit te knijpen en lekker te ontspannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in