Om mooie dingen te zien hoef je helemaal niet ver weg. In Nederland is namelijk genoeg te beleven. Zin om eens een dagje toerist in eigen land te zijn? Bezoek dan een van deze leuke dagjes uit in Nederland.

#1 Verken de grachten van Amsterdam

Amsterdamse grachtenEen van de leuke dagjes uit in Nederland kun je beleven in Amsterdam. Amsterdam heeft een levendig grachtennetwerk. De mooie waterwegen zijn een van de meest geliefde attracties in Amsterdam.  Je kunt de idyllische routes verkennen door een boottocht te maken of een watertaxi waarmee je op verschillende locaties kunt komen.

#2 Bezoek de Zaanse Schans

de Zaanse SchansDroom je er weleens van terug in de tijd te reizen naar het Nederland van de 17e en 18e eeuw? Dan ben je op de Zaanse Schans op het juiste adres. De Zaanse Schans ligt ongeveer 15 kilometer ten noorden van Amsterdam en is ingericht als openluchtmuseum. Hier kun je een wandeling maken door een traditioneel Nederlands dorp en ontdek hoe oude ambachtslieden zouden hebben gewerkt. Je vindt er onder andere een scheepswerf, oude supermarkt en een tinfabriek.

#3 Bezoek de Keukenhof

Keukenhof bloemenveld en windmolenDe Keukenhof – ook wel bekend als de Tuin van Europa. Het is een bloemenveld in alle kleuren en zeker een van de leuke dagjes uit in Nederland. Je vindt er veel tulpen en het is de grootste openbare tuin ter wereld. Op de 70 hectare grond vind je prachtige bloemententoonstellingen, restaurants en een grote verscheidenheid aan flora, zoals hyacinten, krokussen en narcissen. Let er op dat de Keukenhof niet het gehele jaar open is. In 2019 de Keukenhof open van 21 maart tot en met 19 mei.

#4 Bewonder de Grote Kerk

Grote kerk denhaagIn Den Haag vind je de Grote Kerk, gemaakt van rode baksteen in de gotische stijl. Het oorspronkelijke gebouw werd gebouwd in de 13e eeuw, al werd het in 1539 met de grond gelijk gemaakt en herbouwd. In de kerk werden veel leden van de koninklijke familie gedoopt, zoals koning Willem-Alexander.

#5 Bezoek het Rijksmuseum

Rijksmuseum AmsterdamHet Rijksmuseum is het Nederlands Nationaal Museum en is te vinden in Amsterdam. In het Rijksmuseum vind je een verbazingwekkende verzameling van kunst en antiek vanaf 1809. In totaal zijn er meer dan 7 miljoen items, meer dan 5000 schilderijen in meer dan 250 kamers. Er is een bibliotheek met 35.000 boeken en je kunt enkele van de meest indrukwekkende schilderijen ter wereld zien. De schilderijen zijn door de ‘oude meesters’ gemaakt, zoals de Nachtwacht. Veel van het museum richt zich op traditionele Nederlandse kunstvoorwerpen zoals oude ambachten en sculpturen uit de middeleeuwse periode, maar je vindt er ook spannende moderne kunst.

#6 Verken Nationaal Park Hoge Veluwe

Nationaal Park Hoge VeluweNederland wordt vaak gezien als een klein land dat voornamelijk bestaat uit kleine dorpen en steden, maar eigenlijk heeft het een aantal prachtige nationale parken die garant staan voor leuke dagjes uit in Nederland. De grootste en bekendste hiervan is het Nationaal Park de Hoge Veluwe, dat tussen Apeldoorn en Arnhem ligt. Het strekt zich uit over een oppervlakte van 13.800 hectare en is perfect als je op zoek bent naar een gemakkelijke dagtocht.

Het park is bedekt met bos en beschikt over enkele eigenzinnige tentoonstellingen, zoals een beeldenpark en enkele van de bewoners die u in het park zult vinden, zijn onder andere runderen en reeën.

#7 Bezoek het Anne Frank Museum

Anne Frank MuseumVoor een dagje uit is het Anne Frank Museum een van de meest beroemde attracties in Amsterdam en zal je zeker ontroeren. Het gebouw is het voormalige huis van Anne Frank die zich hier tijdens de Tweede Wereldoorlog verborgen hield voor de nazi’s. Anne Frank stierf twee maanden voordat de oorlog eindigde, maar haar dagboek dat ze in het huis schreef, werd gevonden en werd een van de belangrijkste boeken ter wereld.

Het huis is gerestaureerd, maar de schuilplaats waarin het gezin woonde is zoals het zou zijn geweest toen Anne Frank hier woonde.

#8 Bezoek het dorp MarkenHet kleine dorpje Marken staat bekend als een van de mooiste plekjes van Nederland, vooral dankzij de strategische ligging aan het IJsselmeer. Massa’s bezoekers trekken elk jaar naar de stad om te genieten van de pittoreske attracties zoals traditionele geschilderde houten huizen en vissersboten.

In de zomermaanden worden hier festivals gehouden waar de bewoners zich kleden in een klederdracht en je kunt traditionele ambachten bekijken zoals klompen maken. Nederlandser kan het niet!

#9 Maak een uitstapje naar Madurodam

Madurodam denhaagAls je heel Nederland wilt zien maar geen tijd hebt, reis dan eens naar Madurodam in Den Haag. Je vindt hier een miniversie van Nederland op een schaal van 1:25 en ziet letterlijk alle topbestemmingen van ons land, zoals windmolens, belangrijke bezienswaardigheden en een haven. Madurodam heeft zelfs een luchthaven en eigen spoorwegsysteem!

#10 Bezoek de windmolens van Kinderdijk

Kinderdijk windmolensKinderdijk ligt tussen Rotterdam en Dordrecht en is een van de grootste trekpleisters en leuke dagjes uit in Nederland. Je kunt hier een kijkje nemen naar windmolens uit de 18e eeuw, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Ook zijn er 19 windmolens uit 1722 tot 1761, nergens vind je er zoveel. Je kunt van april tot oktober bezoeken en het hele jaar door zijn er aangegeven tijden waarop de zeilen van de windmolens draaien en je ze in al hun glorie kunt zien.

#11 Geniet van de kunst in het Van Gogh Museum

Van Gogh Museum amsterdamHet Van Gogh Museum in Amsterdam is een ode aan een van de grootste kunstenaars die ooit heeft geleefd. Daarnaast wordt het Van Gogh Museum regelmatig uitgeroepen tot een van de beste kunstmusea ter wereld. Kunstliefhebbers moeten er dus voor zorgen dat ze het programma in de gaten houden, want het wisselt regelmatig. Elk jaar komen hier weer 1,5 miljoen bezoekers naar toe. Het museum heeft de grootste verzameling Van Gogh-werken ter wereld. Je vindt er 200 schilderijen, 500 tekeningen en 700 brieven die je een uniek inzicht geven in het leven van Van Gogh.

#12 Neem een ​​biertje bij de Heineken Experience

De Heineken ExperienceEen leuk dagje uit naar de Heineken Experience in Amsterdam. Dit is de place to be als je alles wilt weten over hoe dit beroemde bier – en echt Nederlands trots – zich ontwikkelde. Je vindt hem in een oude Heineken-brouwerij in Amsterdam. Hier kom je meer te weten over de Heineken-familie en het brouwproces. Dit begint bij het soort water dat wordt gebruikt tot het bottelproces. Je kunt ook klassieke voorbeelden van het iconische Heineken-logo zien en zien hoe het door de jaren heen is veranderd. Oh en natuurlijk kun je het ook allemaal proeven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in