Het leven kan soms erg lastig zijn. Zo lastig dat je soms misschien de neiging hebt om op te geven. Ontdek wat je moet doen als je de neiging hebt om op te geven, om toch je doelen te behalen.

Hoewel opgeven vaak het makkelijkst lijkt te zijn, is het vaak beter om door te gaan op weg naar je doelen. Veel mensen hebben de neiging om op te geven, omdat ze geen richting hebben. Vaak ontstaat dit omdat dat ze geen plan hebben.

Je moet niet vergeten dat je doelen erg belangrijk zijn. Jij was degene die aan ze dacht en ze wilde voltooien. Je moet dus weerstand bieden en ervoor gaan. Hoe?

Hier zijn zes dingen om te doen als je zin hebt om op te geven.

1.) Begin met een plan

Planning is uiterst belangrijk wanneer je een doel wilt bereiken. Met plannen heb je een idee van wat je wilt en hoe je je doelen gaat bereiken.

Verdeel de taken in beheersbare stappen. Dit helpt je ook om je voortgang te meten. Wanneer je meetbare stappen hebt gemaakt, is het gemakkelijker om te zien hoe ver weg of hoe dichtbij je bij je dromen bent.

Het uiteindelijke eindresultaat moet ALTIJD de voltooiing van het doel zijn. Er zijn momenten dat we ons zorgen maken over dingen die ons boos of gefrustreerd maken, in plaats van de taak die voor ons ligt. Begrijp dat er kleine obstakels op je pad komen – maar je moet doorgaan met vooruitgaan.

2.) Laat de kleine dingen niet te zwaar meewegen

We moeten niet vergeten dat ‘leven’ gebeurt – en dit zal ook altijd zo blijven. Je moet je realiseren dat je je geen zorgen kunt maken over elk negatief ding dat gebeurt. Weet dat je alles in je hebt dat je nodig hebt om je leven beter te maken.

Wanneer je je focust op wat je wel hebt en NIET op dingen die je niet hebt, voel je een gevoel van dankbaarheid en waardering. Daardoor kan het universum je meer bieden van wat je wilt.

Wanneer je de focus op het doel verliest en te zwaar begint te tillen aan de kleine dingen, dan heb je zin om op te geven. Dus blijf op koers. Dit wordt bereikt door je geen zorgen te maken of te angstig te zijn voor dingen die kunnen opkomen terwijl je aan je doelen werkt.

3.) Omring jezelf met positieve mensen

Als je in de buurt van positieve mensen bent, kun je je activiteit zo op gang helpen dat je op het pad van succes blijft. Positiviteit is besmettelijk. Het zal je aanmoedigen om door te gaan als je zin hebt om op te geven. Positieve mensen zullen je doelen, plannen en je bestaan tot leven brengen.

Het hebben van zulke geweldige mensen om  je heen zal je niet alleen aanmoedigen, maar ze zullen je ook helpen inzien dat andere mensen echt in je geloven. Dit zal je helpen beseffen hoe waardevol je echt bent.

Positieve mensen moedigen anderen meestal ook zodanig aan dat ze hun doelen bereiken, vooral omdat ze de ‘positieve persoon’ niet in de steek willen laten.

Positieve mensen houden je verantwoordelijk voor de dingen die je zegt te willen doen. Ze verwachten dat de grootheid die je in je hebt de wereld in wordt geduwd!

4.) Ken het verschil tussen inspiratie en motivatie

Kort samengevat: motivatie is tijdelijk, terwijl inspiratie lange termijn is.

Mensen kunnen je motiveren om je doelen te bereiken en snel op te starten. Dit is nodig om een ​​persoon op zijn minst te helpen bij het starten. Vaak duurt motivatie slechts een korte periode. Er moet iets duurzaam zijn om het te vervangen.

Hier komt inspiratie naar voren. Het gaat vooral om de ‘oorzaak’. Inspiratie geeft je de “reden” waarom je doet wat je doet.

Inspiratie laat je zien dat, hoewel het moeilijk kan zijn, je weet dat je levens kunt redden, iemands manier van denken kunt veranderen, anderen kunt helpen om vanuit een ander – of zelfs beter – perspectief te kijken, of mensen mogelijk helpen een betere versie van zichzelf te worden.

5.) Neem de tijd om je doelen opnieuw te evalueren

Het kan voorkomen dat je je doelen vanuit een ander gezichtspunt wilt bekijken. De hulp van een mentor, of iemand die je waardeert, kan van pas komen. Ze kunnen je helpen inzien wat er moet worden gecorrigeerd of worden gewijzigd.

Door je doelen opnieuw te evalueren, blijf je gefocust op de taak die je wilt voltooien. Het helpt je ook om je doel te begrijpen. Het hebben van een doel zal je helpen te zien dat het werkelijke doel niet over jou gaat.

Begrijp hoe belangrijk je doel is, vooral als je zin hebt om op te geven. Herevaluatie zal je helpen een beter begrip te krijgen van wat je doet, evenals WAAROM je het doet!

6.) Leer “resultaatgericht” te zijn en NIET “procesgericht”

Velen van ons zijn door scholen en verschillende organisaties getraind om na te denken over het ‘proces’ van dingen. Hoewel het goed is om erover na te denken (bijvoorbeeld in een wiskundige vergelijking), is het leven soms anders.

Als we ons zorgen maken over de procedure, geven we het op als het moeilijk wordt. De reden hiervoor is: als we ons meer richten op het proces en niet op het resultaat, kunnen we niet doorgaan. We moeten ons realiseren hoe belangrijk het voor ons is om gefocust te blijven op het uiteindelijke doel.

Wanneer mensen resultaatgericht zijn, hebben ze de neiging zich niet zo druk te maken over wat andere mensen doen, of met welke beproevingen ze te maken kunnen krijgen. Het is hun perspectief dat het doel recht vooruit is.

Resultaatgerichte individuen hebben vuur in zich dat blijft branden. Ze begrijpen dat de ultieme wens is om de focus te behouden zodat het eindresultaat succes is!

Wanneer je zin hebt om op te geven, realiseer je dan dat dit het gemakkelijkste pad is – maar doorgaan zal je leven beter maken. Als je jezelf wilt verbeteren door te focussen op wat je wilt, dan moet je doorgaan. Je kunt alles doen waar je zin in hebt. Er is niets te moeilijk als je gewoon gefocust blijft!

Zin om meer inspiratie op te doen? Lees ook onderstaande artikelen 😉

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in