Het is december. En dat betekent de tijd van kerstlichtjes en gezelligheid. Maar het is ook de tijd van keuzes maken en drukte, drukte en nog eens drukte. Een van de zaken die je dan kunt bekijken is je zorgverzekering. Taai, denk je dan. Toch word je elk jaar geadviseerd om ‘m toch echt eens even goed na te kijken. Wij geven je 5 redenen waarom het nuttig is om over te stappen naar een goedkopere zorgverzekering.

#1. Je zorgbehoeftes veranderen

Het leven verandert voortdurend, net als je zorgbehoeftes. Het ene jaar loop je om de haverklap rond bij de fysiotherapeut, terwijl je het jaar daarna geen arts in velden of wegen hoeft te zien. Grote kans dus dat je huidige zorgverzekering helemaal niet meer bij je past. Heb je aanvullende pakketten, of heb je het altijd alleen bij een basisverzekering gehouden? Probeer in ieder geval goed in kaart te brengen welke zorg je verwacht nodig te hebben. Of gewoonweg voor welke zorg je graag verzekerd wilt zijn, mocht je het nodig hebben.

#2 Dezelfde dekking, lagere premie

Er zit vaak veel overlapping tussen verschillende zorgverzekeraars. De inhoud van de basisverzekering is bepaald door de overheid, maar de aanvullende verzekeringen mogen door de verzekeraar zelf ingevuld worden. Vaak kun je bij een andere zorgverzekeraar voor een lagere prijs net zo goed een aanvullende verzekering afsluiten die past bij jouw zorgbehoeftes. Zonder dat je hoeft in te leveren op belangrijke vergoedingen. Kijk dus een keer naar andere verzekeraars en hun pakketten en ben niet bang om van het bekende af te stappen.

#3 Andere soort basisverzekering

Er zijn verzekeraars, of labels van grote verzekeraars, waarbij je alleen een budgetpolis kan afsluiten. Of juist alleen een natura- of restitutiepolis. Een budgetpolis is lekker goedkoop, maar je hebt wel een veel beperktere keuze uit gecontracteerde zorgaanbieders. Als je regelmatig gebruik maakt van zorg uit de zorgverzekering, kan dit tricky zijn en zou je zomaar voor verrassingen kunnen komen te staan als blijkt dat je een deel zelf moet betalen. Die supergoedkope premie van je basisverzekering komt zo een stuk duurder uit dan je verwacht had.

#4 Collectiviteitskorting

Ben je rechtstreeks verzekerd of maak je gebruik van een collectiviteit? Een collectiviteit sluit in één keer voor een heleboel mensen verzekeringen af, waardoor jij korting kunt krijgen. Vraag bijvoorbeeld aan je werkgever of vereniging of zij een collectieve zorgverzekering aanbieden. Let op: een collectiviteit kan ook betekenen dat je de korting alleen krijgt als je een bepaald pakket afsluit. Heb je niet veel zorg nodig en moet je een flinke aanvullende verzekering afsluiten voor je de korting krijgt? Dan is het natuurlijk niet logisch voor jou om dit af te sluiten.

Ben je bij VGZ verzekerd of ben je geïnteresseerd in een verzekering van VGZ? Dan is het een idee om naar een consumentencollectief te kijken. Bij UnitedConsumers kun je helemaal zelf kiezen welke basis- en aanvullende verzekering bij je past. Én je krijgt ook nog eens elke maand 10% korting op je basisverzekering! Daarmee bespaar je per volwassene € 145,20 per jaar.

#5 De keuze is aan jou

In Nederland zijn er ontzettend veel zorgverzekeraars. Er is er dus altijd wel een die past bij jouw zorgbehoeftes. Jij mag elk jaar bepalen welke zorgverzekering je wilt afsluiten. Maak daar vooral gebruik van! Heb je op dit moment een dure zorgverzekering of krijg je niet de vergoedingen die je nodig hebt? Kijk rond, vergelijk en laat je inlichten. Dat kan je een boel geld besparen.

Het belangrijkste aan jouw zorgverzekering is dat je er een kiest die bij je past. Een goedkope verzekering waar je uiteindelijk nog veel zelf bij moet betalen heeft geen nut. De duurste verzekering terwijl je geen tot weinig zorg verbruikt net zo min. Breng daarom goed in kaart welke zorg je verbruikt en waarvoor je verzekerd wilt zijn. Zo sluit je in het nieuwe jaar de beste zorgverzekering af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in