Wat zijn de warmste landen ter wereld? In dit artikel delen we de top 10 heetste lander ter wereld.

Jezelf lamlendig voelen vanaf het moment dat je wakker wordt wakker wordt, het zweet dat de hele dag over je voorhoofd dribbelt, constante drang om jezelf in een ijskoude bak met water te gooien en de algemene geïrriteerde stemming als mensen dichterbij je komen; wat we zojuist hebben beschreven, zijn de hete en helse zomers voor jou.

Natuurlijk, zijn in koude landen de zomers een zegen. Maar voor de landen waarvan de koudste nachten slechts 17 graden Celsius zijn, is de zomer niets minder dan de hel.

Er zijn landen waar de temperaturen bijna het hele jaar door hoog zijn. Dit zijn de warmste landen ter wereld. Men moet in gedachten houden dat de heetste landen anders zijn dan de heetste plekken ter wereld zijn. Dit zijn de landen die overal ter wereld structureel hoge temperaturen registreren.

Deze lijst is beoordeeld op basis van de gemiddelde dagelijkse temperatuur en de maximale geregistreerde temperatuur.

De 10 de warmste landen ter wereld zijn:

# 10 Mexico

Op nummer 10 van de heetste landen ter wereld staat Mexico. Vanwege de vele Hollywood-films, beschouwen we Mexico als een droge en gevaarlijke plek. En helaas is het echt niets anders. Het Midden-Amerikaanse land met zijn rijke erfgoed, cultuur, eten en stranden heeft het hele jaar door hoge temperaturen. Het heeft overal droge graslanden en de temperatuur stijgt tot 50 ° C op de warmste dagen van de zomer. Natuurlijk hebben de Mexicanen hun eigen manieren om af te koelen, zoals stranden en koude glazen drankjes. Mensen uit koude landen komen vaak naar Mexico om te genieten van de zomerhitte. De Mexicaanse stranden, bekend om het witte zand en het kristalheldere water, zijn in de zomer erg druk met mensen die proberen zichzelf te ontdoen van de hitte.

# 9 Somalië

Somalië is misschien niet een van de veiligste landen ter wereld, maar het is een van de warmste landen ter wereld. Gelegen in de ellendige regio Hoorn van Afrika, in het noordoosten van Afrika, ziet Somalië in één jaar weinig of geen regen. De gemiddelde temperatuur stijgt tot ongeveer 50 ° C.  Er zijn grote droogtes en hongersnoden geweest in het land vanwege hetzelfde gebrek aan irrigatievoorzieningen.

# 8 India

India staat op nummer 8 in de top 10 warmste landen ter wereld. India heeft een gemiddelde temperatuur van 50 ° C in de zomer in sommige centrale, westelijke en zuidelijke delen van het land. Hoewel in India de winters wat aangenamer zijn en de zomers wat onaangenamer, ontvangt het land ontvangt wel regenval en behaaglijke winters, dus de zomers zijn slechts tijdelijk. Maar de kustgebieden van India zoals Goa, Kerala enz. Die zijn normaal gesproken behoorlijk heet, zijn een toeristisch knooppunt in de winter.

# 7 Soedan

We denken meestal dat Afrikaanse landen droge woestijnlanden of graslanden zijn vanwege wat we in de films zien. Soedan, een land in de noordelijke regio van Afrika, is ook zoiets als dat. Omdat het een woestijnland is, is het land een van de heetste en droogste landen ter wereld met een gemiddelde temperatuur van 52 ° C. Woestijnvorming is een groot probleem in het land en vanwege de steeds toenemende temperaturen. Het land wordt nu ook geconfronteerd met ernstige droogtes en hongersnoden, waardoor een groot deel van het menselijke leven, het dierenleven en het plantenleven in gevaar komen. Ook ontvangt dit land bijna helemaal geen regenval.

# 6 Oman

Oman, de Arabische staat, staat bekend als een van de rijkste landen ter wereld, maar wist je dat het ook een van de warmste landen ter wereld is? Gedurende bijna 5 tot 6 maanden in een jaar is de temperatuur van Oman rond de 50-53 ° C. Omdat het een rijk land is, zijn er veel faciliteiten geboden aan de mensen van het land om tegen zulke hitte te vechten. De bussen, bushaltes, treinen, enz. Zijn bijvoorbeeld allemaal voorzien van airconditioning. Het ontvangt enige regenval, maar ook dat is beperkt in de kleine bergachtige regio’s van Oman, zoals het Dhofargebergte.

# 5 Iran

Veel landen hebben een klimaat waar de winters erg koud zijn en de zomers erg heet zijn. Iran is zo’n land. Iran staat op nummer van de warmste landen ter wereld. Gelegen in het Midden-Oosten, is de noordelijke regio van Iran, geflankeerd door bergen, over het algemeen koel, waar temperaturen zelfs in de zomer de 29 ° C niet overschrijden. Maar de zuidelijke delen van het land zijn extreem heet. De temperaturen stijgen hier tot 50 ° C, terwijl de normale temperatuur op een zomerdag 40-45 ° C is. Het land is echt kurkdroog en hierdoor hebben de mensen enkele problemen om normaal te kunnen functioneren in de zomer.

# 4 Algerije

Hete landen en Afrikaanse landen gaan hand in hand. Het Noord-Afrikaanse land Algerije is geen uitzondering op deze regel. Vanwege woestijnen kan de temperatuur in het land het hele jaar warm zijn. Er zijn met sneeuw bedekte bergen in sommige delen van het land, maar meestal zijn er woestijnen die overal worden uitgebreid. De gemiddelde temperatuur is ongeveer 50-53 ° C, waarbij de warmste temperaturen worden geregistreerd in de regio Salah. De kustgebieden zijn gezegend met regenval, maar de centrale regio’s zijn erg droog.

# 3 Irak

En we zijn alweer beland bij de top 3 van de heetste landen ter wereld. Op nummer 3 het door oorlog verscheurde land van Irak kampt met veel meer problemen dan alleen oorlog. Een van de grootste en grootste problemen waarmee ze worden geconfronteerd, is de hitte. Het land in het Midden-Oosten wordt geconfronteerd met zomers met temperaturen van meer dan 48 ° C tot bijna 54 ° C. De algemene temperatuur in de meeste delen van het jaar blijft ook ergens boven de 40 ° C. Net als Iran heeft ook dit land een bergachtige noordelijke regio waar het zelfs in de winter sneeuwt. Maar in de rest van het land is er geen onderbreking van de hete zomers.

# 2 Saoedi-Arabië

Enorme uitgestrektheid van woestijnen en uitgestrekte rijke levensstijl, Saoedi-Arabië is een land als geen ander. Als een van de heetste en een van de rijkste landen ter wereld, heeft de koning van Saoedi-Arabië ervoor gezorgd dat de burgers comfortabele faciliteiten hebben om de hitte te verslaan. Extreme temperaturen zijn geregistreerd in Saoedi-Arabië en de gemiddelde temperatuur in zomers kan oplopen tot ongeveer 54 ° C. Het land bestaat grotendeels uit de Arabische woestijn, waardoor het droog en nutteloos is voor de landbouw.

# 1 Libië

En tot slot komen we bij ’s werelds meest warme land – Libië. De temperaturen in Libië zijn zo hoog dat van de mensen daar bekend is dat ze er last van krijgen in de vorm van enkele huidblaren of ziektes. Het record voor de hoogste temperatuur ooit geregistreerd in de wereld was in Libië. Het was in 1922 en de gemeten temperatuur was 57.8 ° C! Bij zo’n hoge temperatuur kan men niet op zijn gemak functioneren. De Libische woestijn, die het grootste deel van het land in het land bedekt, is droog en droog.

Dit waren de 10 heetste ter wereld! Vind je deze temperaturen iets te extreem, maar zoek je nog wel een mooie vakantiebestemming? Bekijk dan deze 15 Goedkope vakantielanden voor een leuke, maar betaalbare vakantie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in