Wat hebben we toch een mazzel in Nederland met onze Noordzee. Voor een strandvakantie hoeven wij Nederlanders de landgrenzen niet over, want ook hier hebben we prachtige stranden. Wij verzamelden de mooiste stranden in Nederland voor jou. 

#1 De Waddeneilanden

De Waddeneilanden schiermonnikoog strandDe Waddeneilanden zijn een prachtige vakantiebestemming vol met natuur en geweldige bezienswaardigheden en geven je de mooiste stranden in Nederland. Het Noordzeestrand van Schiermonnikoog is bijvoorbeeld een van de breedste van Europa en het schoonste van Nederland. Het ondiepe water is perfect om te zwemmen en het winderige klimaat trekt veel windsurfers. Er zijn tal van kleine duinen met allerlei soorten groen.

Terschelling heeft een 30 kilometer lang, schoon zandstrand, waardoor je een goede kans hebt om een ​​mooie privé-plek te vinden. De duinen zijn geweldig om met de fiets door te trekken en elk jaar herbergt dit eiland het populaire theaterfestival Oerol.

Vlieland is een rustig eiland met één dorp, bosgebieden, prachtige duinen vol met natuur en een breed strand dat perfect is om zeehonden te spotten. Als je op zoek bent naar wat meer ruige natuur is dit een geweldige plek om te bezoeken.

Texel is het grootste Waddeneiland en heeft acht mooie, bewaakte strandzones. Hoe verder je naar het zuiden gaat, hoe meer natuur je zult vinden. Hoewel het een gewilde plek is, wordt het niet zo druk in vergelijking met de stranden op het vasteland.

#2 Bloemendaal aan zee

Bloemendaal strandIn Noord-Holland vind je veel grote plekken aan zee. Bloemendaal is een van de meer populaire stranden en wordt omringd door natuurgebied Kennemer Duinen. Je vind er veel leuke cafés en er zijn vaak grote strandfeesten.

#3 Zandvoort

Zandvoort aan zee strandZandvoort heeft een 9 kilometer lang en 100 meter breed zandstrand dat geliefd is bij zonaanbidders. Het is gemakkelijk te bereiken vanuit Amsterdam. Het witte zand heeft Zandvoort de bijnaam “Pearl by the sea” opgeleverd. Je vind er twee prachtige duingebieden vol met planten en wilde dieren, een naturistengebied en een circuitpark dat gebruikt werd voor Formule 1-races.

#4 Noordwijk

Noordwijk strandNoordwijk ligt in het hart van de Nederlandse bloembollenstreek en vlakbij de beroemde Keukenhof. Fietsers kunnen de bloembollenvelden verkennen en de eerste permanente ruimtetentoonstelling van Europa, Space Expo, bezoeken.

#5 Katwijk

Katwijk strandKatwijk is een beetje kleiner dan sommige andere stranden, maar het is best leuk om te bezoeken en een van de mooiste stranden in Nederland. Je vind hier onder andere een groot winkelgebied en een prachtige boulevard. Oude vissershuizen en een vuurtoren herinneren je aan de visserijgeschiedenis van het gebied.

#6 Wassenaar

Wassenaar strandWassenaar heeft een 8 kilometer lang en relatief rustig strand dat wordt omgeven door een ruig duingebied dat ideaal is voor wandelingen en fietstochten.

#7 Scheveningen

Scheveningen strandScheveningen bij Den Haag is het populairste strandgebied van Nederland. Het staat bekend om zijn jaarlijkse evenementen, zoals het vliegerfestival en het vuurwerkfestival. Scheveningen is groot, maar wel erg druk. Je vindt er allerlei soorten amusement, zoals musea, beeldentuin, een winkelwijk en vele cafés, waaronder de wereldberoemde Pianobar. De Pier van Scheveningen biedt een prachtig uitzicht op de zee en Scheveningen is zeker een bezoekje waard.

#8 Kijkduin

Kijkduin strandKijkduin bij Den Haag kreeg de afgelopen jaren erg veel bezoek van pokémonvangers en is een groot gebied met prachtige duinen en schelpenpaden. Het is geliefd om zijn rustige sfeer, geweldige uitzichten, leuke kleine winkelstraten en terrasjes. Ohja, en dus om de pokémon. Fietsers kunnen langs de bunkers van een verdedigingslinie uit de Tweede Wereldoorlog, een oude vuurtoren en de “Hemels Gewelf” – een grote elliptische krater fietsen. Het is zeker een van de mooiste stranden in Nederland.

#9 Domburg

Domburg strandDomburg is het oudste badplaats van Zeeland en trekt veel toeristen naar de regio. Het is bekend om de karakteristieke palen die uit het water steken. Zeeland heeft de meeste zonuren van Nederland. Het zeewater en de stranden van het gebied zijn goed voor je gezondheid en worden gebruikt voor verschillende wellnessactiviteiten.

#10 Cadzand

Cadzand strand duinen panoramaCadzand is het meest zuidelijke strand van Nederland. Het 11 kilometer lange zandstrand wordt omringd door duinen en er zijn verschillende goede eetgelegenheden met lokale visgerechten. Oude polders en natuurgebieden zorgen voor een prachtig uitje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in