Elf jaar geleden veranderde een jonge ondernemer genaamd Jack Dorsey de internetgeschiedenis met vijf simpele woorden: “just setting up my twttr.” Het was de eerste van miljarden tweets die op Twitter zijn geplaatst, van alledaags tot gedenkwaardig.

Dorsey’s tweet heeft een indrukwekkende 103.000 retweets verzameld sinds hij werd geplaatst, maar dat getal verbleekt als je het vergelijkt met de meest populaire berichten op het platform. We hebben een top tien voor je met de meest gedenkwaardige tweets allertijden. Je ziet alle manieren waarop Twitter wordt gebruikt, als een plek voor politiek, beroemdheden en selfies.

#10 Andrew Malcolm

Veel tweets die viral gaan zeggen dat ze ‘iets gaan doen’ voor een x aantal retweets. Zo ook deze tweet van hondenvoerbedrijf Pedigree. Zij zouden een bak hondenvoer doneren voor elke retweet.

Het liep nogal uit de hand. Ze hadden inderdaad een #tweetforbowls-campagne, maar het bedrijf zei dat ze hun doel van 210.000 bakken doneren aan honden nood drie dagen voordat de tweet van Andrew Malcolm werd verzonden al hadden bereikt. Het is dus niet duidelijk of deze RT’s daadwerkelijk iets hebben bereikt. Pedigree reageerde niet op een e-mail waarin om opheldering werd gevraagd, maar zelfs vandaag gebruiken Twitter-gebruikers dit bericht en afbeelding regelmatig om RT’s te verzamelen.

#9 Harry Styles

Het One Direction-lid gaf de fans een opbeurende boodschap op de dag waarop voormalig lid Zayn Malik aankondigde dat hij de groep zou verlaten.

#8 Adam Saleh

Populaire YouTuber Adam Saleh kreeg veel aandacht na het plaatsen van deze video. Hij beweerde dat hij een Delta-vliegtuig werd uitgezet nadat hij Arabisch aan boord had gesproken. Maar later bleek dat Saleh vaak video’s maakt en het incident waarschijnlijk heeft veroorzaakt om de beelden te krijgen.

#7 Barack Obama

De vertrekkende president verliet zijn kantoor met een reeks tweets waarin hij zijn aanhangers bedankte voor hun werk in de afgelopen acht jaar, en moedigde hen aan om in de toekomst actief te blijven.

#6 Nog een keer Barack Obama

Er zijn een paar bekende mensen die Twitter gebruiken naast One Direction, inclusief de president van de Verenigde Staten. In de nacht dat hij in 2012 werd herkozen, plaatste het personeel van Barack Obama deze foto van de president die First Lady Michelle Obama omarmde. Het werd de meest geretweet-tweet ooit in die tijd.

#5 Camila Cabello

Camila Cabello, een zangeres en toen deel van de meidengroep Fifth Harmony, oogste meer dan een miljoen retweets met deze eenvoudige boodschap. Twitter toont nu echter slechts 51.000 RT’s op de tweet, het is onduidelijk waarom.

#4 Denny Januar Ali

Een paar tweets van de Indonesische politiek analist Denny Januar Ali hebben samen 2,5 miljoen retweets gehaald. In één ervan steunt hij de Indonesische presidentskandidaat Joko “Jokowi” Widodo. In de andere vraagt ​​hij om een ​​einde te maken aan discriminatie en wordt hij afgebeeld met een groep schattige kinderen van wie hun shirts het woord ‘love’ spellen.

De populariteit van deze tweets laat zien dat Twitter een wereldwijd bereik heeft. Tachtig procent van de gebruikers van sociale netwerken bevindt zich buiten de Verenigde Staten.

#3 Louis Tomlin

One Direction-lid Louis Tomlinson liet in deze tweet zijn bromance zien met mede-lid Harry Styles. Naarmate de band groeide, ging de tweet vaker rond en heeft hij nu meer dan twee miljoen retweets verzameld.

#2 Carter Wilkerson

Carter Wilkerson is een man met een missie: een missie voor gratis kipnuggets. Twitter is soms best een prachtige plek en doet zijn best om te helpen.

#1 Ellen DeGeneres

De helft van Hollywood was nodig om One Direction op Twitter van de troon te stoten. Deze met sterren bezaaide selfie van de Academy Awards in 2014 ging helemaal viral. Je ziet onder andere Bradley Cooper, Lupita Nyong’o, Jennifer Lawrence, Brad Pitt en Kevin Spacey.

Binnen enkele uren werd het de meest geretweerde post in de geschiedenis van Twitter en creëerde het een Simpsons-parodie. Helaas ging de lol er een beetje af toen het een stunt van Samsung bleek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in