Voor het mooie weer hoeven we al lang niet meer naar het buitenland op vakantie en ook voor de fun hoeven we het niet te laten. In Nederland zijn er genoeg leuke vakantieparken en kun je je genoeg vakanties vermaken. Of je nu kinderen hebt of je je weer een kind wilt voelen: het kan allemaal. We verzamelden de leukste vakantieparken in Nederland. 

#1 Efteling Bosrijk


De Efteling is echt altijd leuk. En hoe leuk is het als je er een paar dagen achter elkaar naartoe kan? Efteling Bosrijk is een hartstikke leuk vakantiepark dat midden in het bos ligt. Het animatieteam brengt sprookjesfiguren tot leven, vertelt Klaas Vaak elke avond een verhaaltje én mag je een half uur eerder het park in!

#2 Center Parcs


Oké, misschien eentje waaraan je wel al had gedacht, maar toch mag Center parcs niet op het lijstje ontbreken. Ze staan natuurlijk bekend om hun fantastische zwemparadijzen en het grote animatieprogramma.

#3 Vakantiepark Beekse Bergen


Voor wilde dieren hoef je niet naar Afrika, je kunt ook op safari in Hilvarenbeek. Het vakantiepark is echt helemaal fantastisch, je hebt safaritenten en jungalows, waardoor je je echt waant op de savanne. Je krijgt daarnaast gratis toegang tot een gigantisch speelparadijs en kun je zelfs tussen de wilde dieren overnachten.

#4 Attractie- en Vakantiepark Slagharen


Slagharen is echt een topper als je kinderen hebt. Vanuit het vakantiepark zit je zo in het attractiepark en er is een groot waterpark. En vergeet de pony’s niet 😉

#5 Landal GreenParks Hof van Saksen


Heb je puberende kinderen? Dan is dit park echt wat voor jou. Er is een speciale hangout (met supersnelle wifi en oplaadstations voor mobieltjes) en super coole workshops, zoals duiken met onderwaterscooters. En jij hangt lekker in de sauna, ideaal!

#6 Duinrell


’Daar kikker je van op!’ En dat is echt zo. Het park, het Tikipad en het strand: Duinrell heeft het allemaal. Je kunt zelfs langs het huis van onze koning lopen en een praatje maken met zijn bewakers.

#7 FarmCamps


Slapen bij een boer is niet iets wat je elke dag doet, maar het kan bij FarmCamps. Kinderen krijgen een BoerenPaspoort met opdrachten die ze kunnen maken. Opdrachten klaar? Dan krijg je een diploma.

#8 Vakantiepark Dierenbos


Vakantiepark Dierenbos mak niet ontbreken op het lijstje van de leukste vakantieparken in Nederland. Vooral niet als je gek bent op dieren. Dierenbos bestaat namelijk uit allemaal kleine dierenparkjes, wat erg leuk is voor kinderen. Je hebt huisjes met een infraroodsauna en hottub, maar je kunt er ook voor kiezen om te slapen in een boomhut.

#9 Buitenhof De Leistert


Ook deze vakantiehuisjes zijn helemaal in boerderijstijl. Het leukste aan dit park is het Klushuis, waar kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Ze kunnen timmeren, zagen, knippen en plakken.

#10 Roompot Weerterbergen


Koos Konijn is inmiddels landelijk bekend en heeft zelfs een eigen fanweekend. In dat weekend mogen kinderen Koos op sleeptouw nemen en vertelt hij leuke verhalen. Als je weer thuis bent vraag je je af waarom je dat konijn in hemelsnaam niet mee naar huis hebt genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in