Heb je zin om er eens lekker een dagje tussenuit te gaan? Nederland barst van de leuke pretparken, er is letterlijk voor ieder wat wils. Wij verzamelden de leukste pretparken in Nederland voor je. Ze staan wel in willekeurige volgorde, want voor ieder wat wils;)

#1 Slagharen


In 2017 opende pretpark Slagharen een nieuwe attractie: Gold Rush. Een achtbaan waarin je drie lanceringen maakt en van 0 naar 95 kilometer per uur vliegt. Ook voor mensen die op zoek zijn naar wat rustigere attracties kunnen terecht in Slagharen. Er zijn ruim 30 attracties met een Wild West-thema, wat erg leuk is voor kinderen.

#2 De Efteling


Natuurlijk mag de Efteling niet ontbreken in ons lijstje, het is een van de leukste pretparken in Nederland. Kleine kinderen kunnen helemaal los in het Sprookjesbos en volwassenen kunnen hun thrill zoeken in de Baron 1898 of de Python. In de Efteling is alles perfect, van de muziek tot het eten tot de souvenirs: het blijft keer op keer weer een prachtige ervaring.

#3 Walibi


Walibi in Flevoland is hét pretpark voor mensen die op zoek zijn naar een adrenalinekick. Je vindt er de hoogste, snelste en spannendste achtbanen van Nederland. De Goliath is de hoogste achtbaan van de Benelux, die is echt alleen geschikt voor mensen zonder hoogtevrees!

#4 Avonturenpark Hellendoorn


Ben je gek op water en snelheid? Dan moet je een bezoek brengen aan Avonturenpark Hellendoorn. In Aquaventura Slidepark vind je elf gave waterglijbanen en waterspeelplekken voor kleine kinderen. Naast waterattracties heeft Hellendoorn ook achtbanen, shows en kinderen die van rustige attracties houden.

#5 Drouwenerzand


Een dagje naar het pretpark is vaak erg duur. Gelukkig hebben wij in Nederland Drouwenerzand, het goedkoopste pretpark van Europa. Je bent al voor € 13,- binnen en daar krijg je eten en drinken bij! De attracties zijn goed geschikt voor jonge kinderen.

#6 Koningin Julianatoren


Als je kinderen hebt van twee tot twaalf jaar, dan is Julianatoren in Appeldoorn erg geschikt. Je vindt er 60 attracties voor kinderen, van een reuzenrad tot draaimolens en trampolines en een schattenjacht. Je kunt je kinderen hier lekker hun gang laten gaan, dus zelf heb je ook even rust.

#7 Familiepark Drievliet


In Familiepark Drievliet in Den Haag is genoeg te doen voor kleinere kinderen, maar het park is ook erg geschikt voor mensen die naar wat meer spanning op zoek zijn. Voor attracties als De Kwal en de Nautilus heb je een behoorlijk sterke maag nodig. Jonge kinderen kunnen zich uren vermaken in alle attracties, van hoge glijbanen tot tractor ritjes.

#8 Toverland, een van de leukste pretparken in Nederland


Toverland is deels overdekt, wat ideaal is in ons regenachtige land en het is ook nog eens een van de leukste pretparken in Nederland. Er zijn verschillende themagebieden, met elk hun eigen specialiteit. Kleine kinderen kunnen zich vermaken in het Land van Toos en in de Troy Area vind je de snelste houten achtbaan van de Benelux.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in