We zitten alweer even in 2019, een mooi moment om nog even terug te blikken op 2018. Welke games waren in 2018 helemaal happening en welke zijn sowieso de moeite waard? Wij vertellen het je.

#1 Red Dead Redemption II – PS4, Xbox One

Het is Amerika, 1899. Wetshandhavers hebben het gemunt op de laatste outlaw-bendes die op de vlucht zijn na een misgelopen overval. Wie zich niet wil overgeven, wordt genadeloos afgemaakt. De bende trekt door het hart van Amerika en laten een spoor van overvallen en vuurgevechten na. Als door interne strubbelingen de bende uiteen dreigt te vallen, wordt de hoofdpersonage Arthur gedwongen om te kiezen. Kiest hij voor zijn idealen of voor de bende waar hij alles aan te danken heeft?

Voor veel mensen staat deze avontuurgame hartstikke op nummer 1. Ondanks dat de makers van Red Dead Redemption II minder prijzen in de wacht sleepten dan ze hadden gehoopt, is het een knettergoed spel met uren aan plezier. Het is waanzinnig gedetailleerd, simpelweg prachtig en verbazingwekkend groot.

Bekijk op bol.com

#2 God Of War – PS4

Waan je in de ongerepte natuur als Kratos. Het spel zit vol wouden, bergen en Noordse pracht! Een game die je meesleept in een hele andere wereld. Door de vrije camera heb je een persoonlijk beeld en komt de gevechtsactie dichterbij dan ooit.

Een wereld vol wreedheid met een prachtig en klassiek verhaal. Kruip in de huid van Kratos en ga met hem mee op een diepzinnige reis vol groei, geweld en het verlangen om een betere man te worden voor zijn zoon. Je draagt veel verantwoordelijkheid in een wereld vol monsters, draken en goden. Het is een zware last, maar jij kan ‘m dragen!

Bekijk op bol.com

#3 Assassin’s Creed Odyssey – PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Wordt een legendarische Griekse held in een inspirerend avontuur waar jij het lot afdwingt en je je eigen pad bepaalt. Assassin’s Creed Odyssey is een gigantisch, nee maar echt, gi-gan-tisch spel met talloze momenten waarop je kan verkennen en missies voltooien. Als je aan dit spel start hoef jij je voorlopig in ieder geval echt niet te vervelen.

De nieuwste uit de Assassin’s Creed serie. Alleen waan je jezelf deze keer in het oude Griekenland. Deze setting geeft boordevol geheimen om te ontdekken en zorgt zo voor meer dan genoeg gameplay. Kies een personage en ontdek hoeveel vrijheid dit spel je biedt.

Bekijk op bol.com

#4 Detroit: Become Human – PS4

Je speelt Kara, een Android die moet functioneren in Detrot, een plek waar mens en robot samenleven. Androids leven onder mensen en worden gebruikt voor alledaagse dingen. Ze worden verkocht om de mens te dienen. Kara ontsnapt om een vrij leven te kunnen leiden. Maar wat ze tegenkomt en wie ze meeneemt zorgt voor een reeks van gebeurtenissen.

Misschien eerder een film te noemen dan een spel, maar interactief is het zeker! Detroit: Become Human is een spel zoals je die nog nooit gezien hebt. Verschillende keuzes die je maakt in het spel zorgen ook echt voor compleet andere verhaallijnen. Daarnaast komt de verhaallijn al snel dichtbij hoe onze toekomst er misschien wel uit kan zien. Welke keuzes maak jij?

Bekijk op bol.com

#5 Sea Of Thieves – Xbox One, Microsoft Store (Windows 10)

In Sea Of Thieves ben je een online piraat. Je hebt dan natuurlijk de taak om elke dag opnieuw piratendingen te doen. Bestuur je schip en leidt je crew zoals een echte piraat het volgens jou beaamt. Ervaar de vrijheid van het piratenleven in deze avonturengame vol onbekende gevaren en mysterieuze schatten. Alleen, of met vrienden.

Sea Of Thieves is een prachtig spel met een beeldschone wereld en een geheel eigen art style. Je hebt in deze game ontzettend veel keuzevrijheid doordat het een sandbox-type spel is. Zelfs na uren spelen vind je altijd nog nieuwe manieren om jezelf of met vrienden te vermaken.

Bekijk op bol.com

#6 Overcooked 2 – PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, Mac OS, Linux

Een goede dosis chaotische kookactie keert terug in Overcooked 2! Stel een team van koks samen en hou je schort goed vast. Werk samen om alle bestellingen zo goed mogelijk af te werken en de hoogste score te behalen. Pas op: goed teamwerk is vereist!

De basis van Overcooked 2 is gemakkelijk onder de knie te krijgen door de mate van toegankelijkheid. Je hebt maar een paar knoppen om te onthouden. Het uitdagende ligt ‘m in je medekoks niet in de weg lopen en goed afspraken maken wie wat doet. Het zal niet lang duren voor jij en je vrienden elke keer weer voor de perfecte score proberen te gaan.

Bekijk op bol.com

#7 Fortnite – PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, Mac OS, Linux, Android, iOS

Je bent alleen, in teams van 2 of 4 en moet overleven. Met in totaal 100 spelers wordt je gedropt op een eiland en je hebt maar 1 doel: als laatste overblijven. Drop zo snel mogelijk naar het eiland en vindt allerlei wapens en objecten die ervoor zorgen dat jij je tegenspelers kan uitschakelen. Maar pas op: hoe langer de tijd verstrijkt, hoe kleiner je speelruimte wordt. Verdedig jezelf door te bouwen, pak hoog grond en elimineer je tegenspelers tot je als laatste overblijft.

Fortnite is natuurlijk niet te missen in dit rijtje. Het is namelijk het meest gespeelde spel van 2018. Fortnite is een Battle Royale, wat niet onbekend is. Meerdere games gingen Fortnite al voor, zoals Dayz en PlayerUnknown’s Battlegrounds. Uniek aan Fortnite is de optie om jezelf te verdedigen door te bouwen en de cartoon-achtige, maar niet minder mooie, stijl. Ook uniek ten opzichte van de meeste concurrenten is Fortnite voor iedereen gratis te spelen en al met al een stuk kindvriendelijker.

Stuk voor stuk hebben al deze games hun eigen charme en wijze van speelplezier. Of je nou graag alleen speelt of liever met vrienden, in dit lijstje is voor iedereen wat opgenomen. Zit jouw favoriete game hiertussen, of heb je een ander spel waar je al maanden in zit te vertoeven?

2 REACTIES

    • Hoi Roel bedankt voor je reactie! Mee eens! Het lijstje staat in willekeurige volgorde, in dit geval staat Fortnite Last, but zeker not least! 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in