Netflixen, het is een wonder dat het nog niet in het groene boekje staat. Haast iedereen is wel bekend met Netflix en binged dan ook gerust het een en ander weg. Veel mensen zullen ook het eeuwige scrollen wel herkennen. Je hebt serie X na 5 seizoenen helemaal uitgekeken, en nu?! Nu is je leven een leeg bestaan waarin je eindeloos blijft scrollen voor de nieuwe must-watch. Geen zorgen, wij helpen je. Zo kun je je scroll-vinger voorlopig even rust geven. Hieronder onze selectie van de 20 beste Netflix series.

#1 Orange Is The New Black

IMDB: 8.1
Seizoenen: 6
Komen er nog meer seizoenen?: Ja! Het 7e en laatste seizoen in 2019.

Piper Chapman wordt veroordeeld tot 15 maanden gevangenis voor het transporteren van drugsgeld voor Alex Vause, een internationale drugssmokkelaar en voormalig geliefde. Van een comfortabel leven in New York naar een oranje overall, in een vrouwengevangenis met opmerkelijke gevangenen. Met een heleboel humor, maar ook serieuze verhaallijnen en wat ongecensureerde scènes kom jij je Netflix avonden voorlopig wel door.

#2 Homeland

IMDB: 8.3
Seizoenen: 7
Komen er nog meer seizoenen?: Ja!

Carrie Mathison is een CIA agente met een bipolaire stoornis. Ze is ervan overtuigd dat de recent geredde oorlogsgevangene Nicholas Brody in werkelijk in contact staat met Al Qaida om een aanslag op Amerikaans grondgebied uit te voeren. Een meeslepend verhaal met een hoop confrontatie en spannende momenten.

#3 La Casa De Papel

IMDB: 8.6
Seizoenen: 2
Komen er nog meer seizoenen?: Ja!

Misschien wel dé hitserie van 2017 en 2018. Acht specialisten voeren samen met hun ‘professor’ de grootste bankoverval in de Spaanse geschiedenis uit. Ze infiltreren de Koninklijke Munt van Spanje om zelf bankbiljetten te drukken en er vandoor te gaan met 2,4 miljard euro. Een uitgekiend plan van 11 dagen zorgt ervoor dat ze de politie steeds weer om de tuin leiden. Het is even wennen: een Spaanstalige serie, maar de constante spanning sleept je daar zo overheen.

#4 The 100

IMDB: 7.8
Seizoenen: 5
Komen er nog meer seizoenen?: Ja!

Het is het jaar 2149, 97 jaar na een nucleaire oorlog. Ongeveer 4000 mensen hebben zich gebundeld tot één ruimtestation: “De Ark”. De Ark is echter stervende: er zijn te veel mensen aan boord en hun voorraden en zuurstof raken op. De aarde zou pas na 100 jaar weer bewoonbaar zijn, maar na 97 jaar worden 100 minderjarige criminelen toch al naar de grond gestuurd. Al snel komen ze erachter dat de aarde weer bewoonbaar is, maar dat ze toch niet zo alleen zijn als ze dachten…

#5 The Umbrella Academy

IMDB: 8.3
Seizoenen: 1
Komen er nog meer seizoenen?: Ja!

Het is oktober, 1998. 43 vrouwen die aan het begin van de dag niet zwanger waren, bevallen van een kind. Zeven van de kinderen worden geadopteerd door een miljardair om deel te nemen aan The Umbrella Academy. Om hier te kunnen leren hoe ze hun aangeboren superkrachten kunnen gebruiken. Nauwelijks 17 jaar later moeten ze hun superkrachten gebruiken om de dood van hun adoptievader te onderzoeken. En ohja, om iedereen te redden van het einde van de wereld. Meeslepend, humoristisch en wat ons betreft de hitserie van 2019.

#6 Breaking Bad

IMDB: 9.5
Seizoenen: 5
Komen er nog meer seizoenen?: Nee.

Walter White is een scheikundeleraar op een middelbare school in Albuquerque. Zijn wereld stort in als zijn vrouw onverwacht zwanger raakt van hun tweede kind. Walter heeft namelijk longkanker en is terminaal ziek. Hij wil ervoor zorgen dat zijn gezin na zijn dood geen financiële problemen krijgt en zijn behandelingen te betalen zijn. Met de hulp van een uitgevallen leerling start hij daarom met het maken en verkopen van de drug crystal meth.

#7 Pretty Little Liars

IMDB: 7.5
Seizoenen: 7
Komen er nog meer seizoenen?: Nee.

De 5 vriendinnen Aria, Emily, Hanna, Spencer en hun Queen Bee Alison zijn onafscheidelijk. Op een avond verdwijnt Alison plotseling. Een jaar later beginnen de 4 vriendinnen opmerkelijke berichten te krijgen van iemand die zichzelf ‘A’ noemt. A weet al hun geheimen en maakt zo hun leven tot een hel. Ze ontrafelen steeds meer over Alisons mysterieuze verdwijning en zetten alles op alles om A te ontmaskeren zodat ze weer terug kunnen gaan naar het normale tienerleven.

#8 Sons Of Anarchy

IMDB: 8.6
Seizoenen: 7
Komen er nog meer seizoenen?: Nee.

De motorclub Sons Of Anarchy heeft als uitvalsbasis Charming in Californië. De motorclub heeft officieel een autogarage, maar heeft daarnaast natuurlijk een uitgebreid netwerk in de illegale wapenhandel. Jackson “Jax” Teller, de vicepresident van de club, vraagt zich steeds meer af welke richting de juiste is voor de club en hemzelf. Je wordt elke keer weer geboeid met de dubieuze situaties waar de club mee te maken krijgt en het effect van de club op hun stad.

#9 House Of Cards

IMDB: 8.8
Seizoenen: 6
Komen er nog meer seizoenen?: Nee.

Frank Underwood is een man die er niet van houdt om tegengewerkt te worden en gaat dan ook tot het uiterste om zijn zin te krijgen. Als blijkt dat de door President Walker beloofde baan als minister van Buitenlandse Zaken van de VS toch naar iemand anders gaat, komt de duivel in Frank naar boven. Hij ontpopt zich als een politicus die over lijken gaat om te komen waar hij wil: zo hoog mogelijk in het Witte Huis.

#10 Spartacus

IMDB: 8.5
Seizoenen: 4
Komen er nog meer seizoenen?: Nee.

Nadat een Thraciaanse krijger in het Romeinse leger op een gewelddadige manier in opstand komt, wordt hij gedwongen om als gladiator in de arena te vechten. Spartacus blijkt een natuurtalent en lijkt onverslagen, maar alsnog heeft hij persoonlijke gevechten om aan te gaan. Fysiek, maar ook mentaal. Deze serie zit vol met ontblote, Romeinse, lichamen en censureert dan ook echt helemaal niks. Tip: niet echt een film om met je ouders te kijken, dus.

#11 Atypical

IMDB: 8.3
Seizoenen: 2
Komen er nog meer seizoenen?: Ja!

Sam Gardner is een 18-jarige jongen met autisme. Hij heeft een zus en een obsessieve liefde voor feitjes over Antarctica. Maar de liefde van een relatie heeft hij nog niet gehad, en dat wil hij wel. Sams zoektocht naar de liefde is grappig en aandoenlijk, maar schetst ook een accuraat beeld van waar jongeren met autisme tegenaan lopen. Deze serie kijk je het liefst in een paar avonden uit!

#12 Stranger Things

IMDB: 8.9
Seizoenen: 2
Komen er nog meer seizoenen?: Ja!

Op 6 november 1983 verdwijnt de twaalfjarige Will Byers op mysterieuze wijze in het stadje Hawkins in Indiana. Joyce, de alleenstaande moeder van Will, slaat na deze gebeurtenis door. De politie, voornamelijk Jim Hopper, begint een onderzoek samen met de jeugdvrienden van Will. Al snel komen ze erachter dat er mysterieuze krachten om het hele verhaal heen hangen… Wil is niet meer op deze wereld, maar waar dan wel?

#13 Peaky Blinders

IMDB: 8.8
Seizoenen: 4
Komen er nog meer seizoenen?: Ja!

Het Britse tv-misdaaddrama is gebaseerd op de heldendaden van de Peaky Blinders-bende en speelt zich af in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog. De bende en hun ambitieuze en zeer sluwe baas Tommy Shelby komt onder de aandacht van de hoofdinspecteur. Tommy Shelby wil namelijk door misdaad hogerop de maatschappelijke ladder komen. Maar dat komt niet zonder gevolgen…

#14 The Crown

IMDB: 8.7
Seizoenen: 2
Komen er nog meer seizoenen?: Ja!

Dit pareltje onder de Netflix series is een echte must-watch. De serie vertolkt het verhaal van Queen Elizabeth II vanaf het moment dat ze gaat trouwen met Philip van Edinburgh. Elizabeth is een jonge koningin, omringd door mannen van statuur, die zich staande moet houden aan de top van de macht. Bij uitstek een van de mooiste Netflix series die er te vinden is.

#15 Sense8

IMDB: 8.4
Seizoenen: 2
Komen er nog meer seizoenen?: Nee.

Van over de hele wereld zijn er 8 totaal verschillende mensen die erachter komen dat ze hun gedachten en emoties gewild en ongewild met elkaar kunnen delen. Een evolutionaire stap in de mensheid. Je volgt het verhaal terwijl ze leren met elkaars ervaringen om te gaan terwijl ze opgejaagd worden door de mysterieuze Mr. Whispers die alles behalve het beste met hun voorheeft.

#16 Dynasty

IMDB: 7.3
Seizoenen: 2
Komen er nog meer seizoenen?: Ja!

Dynasty is van origine een soap uit de jaren 80, maar heeft vanaf 2017 nieuw leven in geblazen. De serie volgt voornamelijk het leven van Fallon Carrington, de dochter van de steenrijke Blake Carrington. Het gaat om de twee rijkste gezinnen van Amerika, de Caringtons en de Colbys, terwijl ze voor controle over hun fortuin en hun kinderen vechten. Een heerlijke dramaserie met hetzelfde vleugje als de beroemde Gossip Girl series.

#17 The Good Place

IMDB: 8.2
Seizoenen: 3
Komen er nog meer seizoenen?: Ja!

Eleanor Shellstrop overlijdt en komt aan in het hiernamaals. Ze wordt warm verwelkomd door Michael, de ‘architect’ die het dorpje van haar hiernamaals ontworpen heeft. Hij vertelt haar dat ze in The Good Place is en haar leven dus goed genoeg geleefd heeft om niet in The Bad Place terecht te komen. Eleanor is zich er bewust van de ze helemaal niet zo’n goed persoon was op aarde, en gelooft dus dat er een fout gemaakt is, maar wil dit natuurlijk niet toegeven… The Good Place is een absolute no-brainer maar daarom des te meer waard om te kijken. Even je gedachtes uit en kijken!

#18 Black Mirror

`

IMDB: 8.9
Seizoenen: 4
Komen er nog meer seizoenen?: Ja!

Black Mirror is een serie waar elke aflevering een losstaand verhaallijn heeft. Het overkoepelende thema van deze serie is de snelle technologische ontwikkelingen van de 21e eeuw en hoe het ons leven in de toekomst kan beïnvloeden. De serie is redelijk satirisch en donker, maar vooral confronterend omdat het soms toch wel dicht bij onze toekomst komt.

#19 Designated Survivor

IMDB: 7.7
Seizoenen: 2
Komen er nog meer seizoenen?: Ja!

Tom Kirkman is de designated survivor (aangewezen overlevende). Vindt er een gebeurtenis plaats waarbij president, vicepresident en cabinet samen aanwezig zijn, dan hoort hij fysiek op een andere plek te zijn. Zodat er nooit een gehele presidentiële lijn van opvolging weggevaagd kan worden. En laat dat nou net zijn wat er gebeurt, waardoor hij uiteindelijk ook echt de enige overlevende is.

#20 Jane The Virgin

IMDB: 7.8
Seizoenen: 3
Komen er nog meer seizoenen?: Ja!

Even je gevoelens, frustraties en stress aan de kant zetten voor een serie met een flinke dosis humor. Jane Villanueva krijgt van haar oma te horen dat ze maagd moet blijven tot het huwelijk. Ze heeft een vriend, maar luistert netjes naar haar oma en heeft geen seks. Tijdens een controle-afspraak bij de gynaecoloog gaat er iets mis en ze komt er al snel achter dat ze geïnsemineerd is. Ze is zwanger. Volg haar hilarische, maar ook serieuze confrontaties in deze heerlijk moderne telenovela.

Zo, nu hoef je voorlopig niet eeuwig te scrollen tot je weer de volgende serie vindt om te bingewatchen. Voor welke Netflix series zet jij je telefoon op vliegtuigstand en plof je op de bank met een grote bak popcorn?

Wil je overigens in alle rust en stilte Netflix series kijken, zonder daar iemand in je omgeving bij te storen? Bekijk dan vooral deze lijst met onze top 5 beste Noise Cancelling koptelefoons. Dan heb jij van niemand last en niemand van jou;)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in