Inspirerende films zijn een geweldige manier om mensen te motiveren. Het geeft je de kans om mensen te zien die misschien wel in jouw situatie hebben gezeten en zich naar de top hebben gewerkt. Een inspirerende film zet je aan het denken en helpt je om actie te ondernemen. Wij hebben een lijst samengesteld van de 15 beste inspirerende films die iedereen zou moeten zien.

Je zult merken dat de meeste van de onderstaande inspirerende films gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen; daarom zijn ze zo inspirerend en zo krachtig geworden, vind je niet?

Bekijk ook De beste films gebaseerd op een waargebeurd verhaal Voor nog meer inspiratie en indrukwekkende films.

Hier is de lijst met 15 inspirerende films die je zullen motiveren:

Pursuit of Happyness

The Pursuit of Happyness moet ten onder gaan als een van de meest inspirerende films ooit gemaakt. Het volgt het waargebeurde verhaal van Chris Gardner, een alleenstaande vader die worstelt om een ​​beter leven te maken voor hem en zijn kind Christopher.

Chris vecht tegen periodes van dakloosheid terwijl hij een stage bij een beursvennootschap probeert te voltooien, terwijl hij de kost moet verdienen door medische scanners te verkopen waar weinig vraag naar is.

Over het algemeen kun je de film The Pursuit of Happyness niet overtreffen in termen van inspiratie en als je de film nog steeds niet hebt gezien, zou je dat zeker moeten doen.

Never Back Down

Never Back Down is een van de beste inspirerende films die je altijd kan kijken als je op zoek bent naar motivatie. Het verveeld nooit.

De film gaat over een tiener, Jake Tyler, die zich verantwoordelijk voelt voor de dood van zijn vader door rijden onder invloed. Zijn broer Charlie krijgt een tennisbeurs in Orlando, waarnaar ze vervolgens verhuizen.

Tyler worstelt om zijn woede en emoties het hoofd te bieden en wordt in een MMA-gevecht gelokt met een van de jongens van zijn nieuwe school, waar hij uiteindelijk flinke klappen krijgt.

Vanaf dat moment zit de film boordevol motivatie terwijl Tyler zich aansluit bij een sportschool en leert van een van de beste vechtsporten om met zijn emoties om te gaan en zichzelf zowel mentaal als fysiek te verbeteren.

Rocky


We houden allemaal van de Rocky-films, toch? Om eerlijk te zijn, elke film in de serie is inspirerend. Rocky Balboa wordt gespeeld door Sylvester Stallone en Rocky is een incassobureau en clubbokser. Hij wordt vaak bespot voor wat hij doet en wordt nooit serieus genomen.

Hij probeert zichzelf te bewijzen als een professionele bokser en laat iedereen zien dat hij heeft wat nodig is. Pure inspiratie uit deze serie en het is een must-watch!

Ali


Zoals veel van de films op deze lijst, werd Ali gemodelleerd naar een waargebeurd verhaal, dat van Muhammad Ali. Will Smith speelt Ali in de biografie van zijn leven, zowel in als buiten de ring, en laat zien hoe hij een echte kampioen werd.

“I am the greatest. I said that even before I knew I was. I figured that if I said it enough, I would convince the world that I really was the greatest.” – Muhammed Ali

Get rich or die trying


Get Rich or die trying ‘is misschien niet de meest vreedzame en hartverwarmende manier om inspiratie te tonen, maar het mag niet worden vergeten.

De film toont het inspirerende leven van 50 Cent, de beroemde rapper en ondernemer. De moeder van 50 werd vermoord toen hij nog een kind was, en hij heeft zijn vader nooit gekend.

Hij wendde zich toen hij jong was tot drugshandel om zijn sneakers te betalen, maar had altijd de droom om een ​​beroemde rapper te worden. Dat leidde er uiteindelijk toe dat hij werd neergeschoten.

Het feit dat hij herstelde nadat hij 9 kogels in zich kreeg en vervolgens de rapper werd die hij vandaag is, is ongelooflijk inspirerend.

8 mile


Net als bij Get Rich of Die Tryin ‘, is 8 Mile een film die een andere aspirant-rapper Rabbit (Eminem) volgt. Rabbit woont in een trailer met zijn moeder en werkt op een doodlopende baan in Detroit.

In zijn vrije tijd begon hij op te treden bij rapgevechten waar hij de enige blanke artiest was, muziek schreef en spaarde om genoeg geld voor studiotijd te hebben.

Het is weer een van de beste inspirerende films die iemand laat zien die onderaan begint en ongelooflijk hard werkt om de top te bereiken en tegen alle verwachtingen in.

Miljoen dollar Baby

Million Dollar Baby is een geweldige film, dit keer over een vrouwelijke bokser, met Clint Eastwood. Maggie gaat vaak naar de sportschool om te trainen, maar ze is altijd redelijk amateur geweest en wil professioneel boksen.

Als ze de eigenaar van de sportschool vraagt ​​of hij haar zal trainen, wordt ze altijd beantwoord door “Ik train geen meisjes”.

Totdat de eigenaar toegeeft en besluit dat hij haar zal trainen. Maggie gaat heel snel naar de top. Haar familie raakt echter te geobsedeerd door het geld en vergeet hun zorg voor Maggie.

Forrest Gump

We houden allemaal van Forrest Gump, toch? De film over een eenvoudige man, met weinig intelligentie; maar hij heeft altijd goede bedoelingen gehad en per ongeluk op veel historische momenten aanwezig geweest. Over het algemeen heeft Forrest nogal wat meegemaakt in zijn leven.

Hij heeft medailles gewonnen voor zijn dienst in Vietnam, wordt een ping pong pro en start een garnalenhandel. De lijst gaat verder.

“Life is like a box of chocolates…you never know what you’re gonna get.” – Forrest Gump

Any Given Sunday


Any Given Sunday geeft de geweldige Al Pacino, en draait alles om een ​​professioneel Amerikaans voetbalteam, dat een van hun sterspelers heeft geraakt met een blessure. Een jonge speler wordt aangetrokken om te vervangen als hij, na jaren op de bank te hebben gezeten vanwege ‘pech’.

Een kijkje achter de schermen van de strijd tussen leven en dood van moderne gladiatoren en degenen die hen leiden.

The Fighter

Hier is een korte samenvatting van de 15 beste inspirerende films om te bekijken:

 1. Pursuit of happyness
 2. Never back Down
 3. Rocky
 4. Ali
 5. Get rich or die trying
 6. 8 mile
 7. Milion dollar Baby
 8. Forrest Gump
 9. Any Given Sunday
 10. The Fighter
 11. Coach Carter
 12. Invincible
 13. Cast Away
 14. The bucket list
 15. Yes man!

Heb je films om toe te voegen aan de lijst? Laat hieronder een reactie achter.

Bekijk ook:

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in