Ga je binnenkort op vakantie en wil je eens lekker op het strand liggen met een goed boek? Of even aan het dagelijks leven ontsnappen en jezelf afzonderen met een inspirerend en vermakend boek? Een goed boek vinden kan een hele uitdaging zijn, maar wij hebben het zwaarste werk al voor je gedaan. Dit zijn 10 coole mannenboeken, speciaal voor jou!

#1 Thinking, Fast and Slow – Daniel Kahneman

Thinking, Fast and Slow - Daniel KahnemanIn de internationale bestseller Thinking, Fast and Slow neemt Daniel Kahneman, de beroemde psycholoog en winnaar van de Nobelprijs in de Economie, ons mee op een baanbrekende tour van de geest en vertelt hij over de twee systemen die de manier waarop we denken bepalen. Systeem 1 is snel, intuïtief en emotioneel; systeem 2 is langzamer, maar doelbewuster en logischer. De impact van overmoedigheid op bedrijfsstrategieën, de moeilijkheden van voorspellen wat ons gelukkig zal maken in de toekomst, het grote effect van cognitieve vooroordelen op alles, van de beurs bespelen tot onze volgende vakantie plannen – dit alles kan alleen begrepen worden als je weet hoe de twee systemen onze beoordelingen en beslissingen beïnvloeden.

Kahneman neemt de lezers mee in een levendige discussie over hoe we denken en onthult waar we wel en niet onze intuïtie kunnen vertrouwen en hoe we de voordelen van het langzaam denken kunnen benutten. Hij biedt praktische en verhelderende inzichten in hoe keuzes worden gemaakt in zowel ons zakenleven als ons persoonlijke leven – en hoe we verschillende technieken kunnen gebruiken om ons te beschermen tegen mentale fouten die vaak problemen veroorzaken.

Koop bij bol.com

 

#2 The Subtle Art of Not Giving a F*ck – Mark Manson

The Subtle Art of Not Giving a Fck - Mark MansonDit is de #1 bestseller volgens de New York Times en heeft meer dan 3 miljoen verkochte exemplaren. In deze genererende zelfhulpgids snijdt een supersterblogger door de rotzooi om ons te laten zien hoe we kunnen stoppen met altijd positief te zijn, zodat we echt beter, gelukkiger kunnen worden.

Al tientallen jaren wordt ons verteld dat positief denken de sleutel is tot een gelukkig, rijk leven. F ** k positiviteit, zegt Mark Manson. Laten we eerlijk zijn, shit is f ** ked en we moeten ermee leven. In zijn razend populaire internetblog nuanceert Manson niet. Hij vertelt het zoals het is – een dosis rauwe, verfrissende, eerlijke waarheid die vandaag hard ontbreekt. De subtiele kunst van het niet geven van een F ** k is zijn tegengif tegen de verwarrende, let’s-al-feel-good-mentaliteit die de moderne samenleving heeft geïnfecteerd en een generatie heeft verwend, hen beloond met gouden medailles alleen voor het aanwezig zijn. Manson maakt het argument, gesteund door academisch onderzoek en goed getimede grappen, dat het verbeteren van ons leven niet gebaseerd is op ons vermogen om citroenen om te zetten in limonade, maar op het leren om citroenen beter te verteren.

Koop bij bol.com

#3 The Playbook – Barney Stinson Matt Kuhn

The Playbook - Barney Stinson Matt KuhnHet. Is. Klaar. Uit de pen van de productieve (en bestseller) auteur Barney Stinson komt de onmisbare gids voor elke man die vrouwen wil scoren. Hij maakt daarin gebruik van de beroemde toneelstukken waaronder: – The Lorenzo Von Matterhorn – Mrs. Stinsfire – The Ted Mosby – The Time Traveller – The ‘SNASA’ – The Scuba Diver en The ‘He’s Not Coming’. Dus pak je aan en maak aantekeningen!

Koop bij bol.com

#4 Johan Cruijff – Mijn verhaal – Johan Cruijff

Johan Cruijff – Mijn verhaal - Johan CruijffVoetbalkunstenaar Johan Cruijff is een icoon. Hij was misschien wel de beste speler aller tijden. De invloed van zijn speelstijl en voetbalfilosofie was en is groot. Hij is een held, een voorbeeld, een leermeester. Zowel voor- als tegenstanders luisterden geboeid als hij het woord nam, op zijn onnavolgbare wijze.

Johan Cruijff is van ons allemaal en daardoor heeft iedereen zijn ‘eigen’ Johan: een mengeling van feit en fictie. Nu is dan het woord aan hemzelf, in deze meeslepende autobiografie. Hierin geeft hij zíjn visie op alles wat hem bezighield, op het voetbal en op het leven.

Johan Cruijff – Mijn verhaal is een heel persoonlijk boek, het enige met zijn éígen verhaal. Als je het leest, is het alsof hij zelf tegen je praat. Eindelijk leren wij de echte Johan kennen.

Koop bij bol.com

#5 Inferno – Dan Brown

Inferno - Dan BrownZoekt en gij zult vinden.

Terwijl deze woorden door zijn hoofd spoken, wordt de vooraanstaande symbolenexpert van Harvard, Robert Langdon, wakker in een ziekenhuisbed. Hij herinnert zich niet waar hij is of hoe hij daar kwam, en hij kan ook de oorsprong niet uitleggen van het duistere voorwerp dat wordt gevonden in zijn bezit.

Na een levensbedreigende boodschap moeten hij en een jonge dokter, Sienna Brooks, vliegensvlug door de stad Florence racen. Alleen Langdons kennis van de verborgen paden en eeuwenoude geheimen die zich schuilhouden achter de historische gevels kan hen redden van hun onbekende achtervolgers.

Met slechts een paar regels van het duistere en epische meesterwerk van Dante, Inferno, om hen te leiden, moeten ze een serie codes ontcijferen die diep in de beroemdste artefacten van de Renaissance liggen begraven – beelden, schilderen en gebouwen – om de antwoorden te vinden op een puzzel die misschien, of misschien niet, de wereld kan redden van een vreselijke dreiging.

Tegen het bijzondere landschap geïnspireerd door één van de meest onheilspellende literaire klassiekers uit de geschiedenis, is Inferno het meest boeiende en diepzinnige boek van Dan Brown tot nu toe, een ademloze race tegen de tijd die je grijpt vanaf de eerste pagina en je niet meer loslaat tot je het boek uit hebt.

Koop bij bol.com

#6 Njam! – Gin en tonic pocketguide – Manuel Wouters

Njam! - Gin en tonic pocketguide - Manuel WoutersIn deze handige softcover Pocket Guide bespreekt meester-mixoloog Manuel Wouters maar liefst 150 Gins. Hij licht niet alleen het verhaal achter de gins toe, hij heeft ze ook allemaal geproefd en verklapt u zijn top combinaties van gin en tonic en botanicals. Vind uw weg in het immense en immer groter wordende aanbod van gins aan de hand van deze pocket en voeg uw persoonlijke notities of scores toe. Smaakbeschrijvingen, smaakprofielen en suggesties voor de ideale mix met de juiste tonic en botanical maken je in één oogopslag wegwijs in de magische wereld van dé trend van de 21ste eeuw!

Koop bij bol.com

#7 Paardenkracht – Lars Mytting

Paardenkracht - Lars MyttingErik Fyksens benzinestation aan de Rijksweg, door zijn ex-vriendin liefdevol gerestaureerd in jarenzestigstijl, is een unicum in de Noorse provincie. Het gebouw, de vormgeving, zelfs de voorraden – alles is retro, behalve zijn kennis van oldtimers en het onderhoud daarvan. Van Thunderbirds tot gto’s, v-riemen tot koelslangen, Erik weet er raad mee. En buiten werktijd verdrijft hij zijn eenzaamheid met lectuur zoals Power Tuning the Chrysler v-8. De mogelijke verlegging van de provinciale weg dwingt hem uit zijn smeerkuil te komen en zich in een eenmansstrijd met stedelijke vernieuwing te storten. Plotseling moet hij vechten voor wat niet alleen zijn levensonderhoud en het belangrijkste in zijn leven is, maar ook voor het heiligdom van een verloren liefde.

Koop bij bol.com

#8 I am Zlatan – Zlatan Ibrahimovic en David Lagercrantz

I am Zlatan - Zlatan Ibrahimovic en David LagercrantzWelkom op planeet Zlatan. Dit is het verhaal van hoe een Zweedse immigrant uit armoede is opgegroeid tot een voetbalgenie. In zijn eigen, onnavolgbare stijl herinnert Zlatan zich aan elke strijd, elk doel en elk oefenterrein dat tijdens zijn reis om de beste clubs ter wereld domineert te ondermijnen, waaronder Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona, Milaan en Parijs Saint-Germain.

Koop bij bol.com

#9 Born to run – Bruce Springsteen

Born to run - Bruce SpringsteenIn 2009 trad Bruce Springsteen met de E Street Band op tijdens de Amerikaanse Super Bowl. Deze ervaring en het gevoel na afloop waren zo uniek, dat Bruce besloot ze op te schrijven. Dat waren de eerste stappen op weg naar deze buitengewoon openhartige autobiografie. De afgelopen zes jaar heeft Springsteen in stilte en vol overgave zijn levensverhaal opgeschreven. De magie die zijn songteksten zo bijzonder maken spatten ook van elke pagina van dit boek af. Met ontwapenende openhartigheid vertelt hij voor het eerst over de persoonlijke problemen die zijn beste werk hebben geïnspireerd en hij laat zien waarom de song Born to Run veel meer over hem vertelt dan tot nu toe werd aangenomen.

Koop bij bol.com

Man die een boek aan het lezen is in het parkNatuurlijk is het is leuk om naar een serie of film te kijken, maar zo nu en dan een goed boek lezen kan zeker geen kwaad. Het lezen van een boek daagt je namelijk uit om zelf over iets na te denken of bij je gedachten beelden te creëren. Het maakt niet uit of het een Roman, thriller, biografie, of een boek over persoonlijk en/of spirituele ontwikkeling is, het zet je zeker aan het denken!

 

 

 

 

 

2 REACTIES

    • Leuk cadeau!;) Het is een mooi boek waardoor je op een andere manier naar situaties in je leven kunt gaan kijken. Lekker vlot en humoristisch geschreven en we hopen dat je vriend er ook zo over denkt;)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in