Ga je deze zomer eens lekker ontspannen op het strand? Een goed boek mag daarbij niet ontbreken. Wij hebben een top 10 gemaakt van de beste vrouwenboeken.

#1 November – Colleen Hoover

November - Colleen HooverDit verhaal verstrijkt een tijdsbestek van 9 jaar (hoe kan het ook anders). Hoofdpersonen Ben en Fallon treffen elkaar elk jaar op 9 november. Ze ontmoeten elkaar eerst op het vliegveld en brengen daar de hele dag met elkaar door. Elk jaar ontmoeten ze elkaar weer op dezelfde plek. Een erg bijzonder liefdesverhaal!

Koop bij bol.com

#2 Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh

Zeven perfecte dagen - Rosie WalshDe onlangs gescheiden Sarah ontmoet tijdens een familiebezoek in Engeland de liefde van haar leven. Deze liefde voor Eddie David lijkt wederzijds. Samen brengen ze zeven geweldige dagen door, voordat Eddie op vakantie gaat en Sarah kort erna weer naar Amerika zal vertrekken. Hij belooft haar te bellen zodra hij geland is en ze maken plannen voor een gezamenlijke toekomst. Eddie laat na zijn vertrek echter niets meer van zich horen. Sarah probeert de reden van deze plotselinge breuk te achterhalen.

Koop bij bol.com

Wanneer de ware toedracht van Eddie’s stilzwijgen boven tafel komt, krijgt Sarah de schrik van haar leven. Dit boek is een waar juweeltje. Vanaf het begin wordt je meegesleept in de romance tussen Sarah en Eddie en vervolgens in het grote verdriet van Sarah. Het boek is opgedeeld in drie delen. Dit maakt het overzichtelijk en makkelijk leesbaar. Het verhaal houdt je in de ban en met name tegen het einde is het onmogelijk om dit boek weg te leggen. De laatste hoofdstukken zijn ware nagelbijters en een echte tranentrekker.

#3 Voor jou – Jojo Moyes

Voor jou - Jojo MoyesLou leeft in een kleine wereld. Ze werkt in een café en woont nog bij haar ouders en heeft een vriend, Patrick. Ze weet dat haar vriend niet de liefde van haar leven is, maar ze passen wel goed bij elkaar. Als ze ontslag neemt en ander werk zoekt, komt ze terecht bij Will. Will zit in een rolstoel en zijn leven is heel wat anders dan dat van Lou. Een bijzonder boek, een echte tranentrekker die je niet weg kunt leggen!

Koop bij bol.com

#4 Onder de Italiaanse zon – Santa Montefiore

Onder de Italiaanse zon - Santa MontefioreAls de achtenzestigjarige weduwe Evelyn een advertentie voor een kookcursus in een Toscaans palazzo ziet, boekt ze de reis zonder aarzelen. Iedereen in het gehucht in Devon waar ze woont is stomverbaasd: Evelyn is al veertig jaar haar dorp amper uit geweest. Vooral haar dochter Carina kan haar oren nauwelijks geloven. Om een oogje in het zeil te houden besluit ze mee te gaan, en ze neemt haar eigen zeventienjarige dochter ook mee.

De drie vrouwen reizen naar het adembenemend mooie stadje Colladoro, waar de mensenschuwe graaf Tancredi Bassanelli om financiële redenen zijn kasteeldeuren heeft geopend voor betalende gasten. Ondertussen heeft Evelyn een geheim. Lang geleden, toen Tancredi en zij nog jong waren, is ze daar al eens geweest. Terwijl ze zich alles weer levendig herinnert – de liefde die ze verloor en de tragedie die haar deed terugkeren naar Engeland – ziet ze dat de magie van Italië haar dochter en kleindochter ook niet onberoerd laat. Zo herontdekken ze de liefde, voor elkaar, voor het goede leven, en voor die ene…

Koop bij bol.com

#5 Versplinterd – Dani Atkins

Versplinterd - Dani AtkinsDe wereld van Rachel stort in als bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy om het leven komt. Zelf raakt ze gewond. Nu – vijf jaar later – ziet ze haar vriendengroep weer voor het eerst. Die avond bezoekt ze Jimmy’s graf, krijgt hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Als ze wakker wordt is haar wereld totaal anders: het ongeluk is niet gebeurd, ze is nog bij haar ex en Jimmy leeft nog.

Koop bij bol.com

#6 Het zwembad – Libby Page

Het zwembad - Libby PageRosemary woont al haar hele leven in de Londense wijk Brixton. Maar haar buurt is onherkenbaar veranderd; de bibliotheek waar ze vroeger werkte werd gesloten, de kruidenier die iedereen kende is nu een trendy bar en haar geliefde man, George, is overleden. Wat haar vooral nog plezier brengt, is zwemmen.

Kate is net verhuisd en voelt zich alleen in de grote stad. Ze is begonnen met haar eerste baan voor een lokale krant. Als het buitenzwembad van Brixton met sluiting wordt bedreigd, weet Kate dat dit een kans is op een goed verhaal. Rosemary weet dat dit het moment is waarop ze ook haar laatste strohalm kan verliezen.

De twee besluiten zich samen in te zetten voor het behoud van deze belangrijke plek in de wijk. Want het zwembad is meer dan alleen een plaats waar gezwommen wordt. Door hun actie laten Kate en Rosemary zien wat de waarde is van gemeenschap en van verbondenheid, en tonen zij hoe heel gewone mensen zich sterk kunnen maken voor datgene waar hun hart ligt.

Koop bij bol.com

#7 Mijn beeld van jou – Susan van Eyck

Mijn beeld van jou - Susan van EyckEmma is begin dertig en heeft alles voor elkaar. Een leuke vriend, een goede carrière. Tot ze Boris tegenkomt. Ze wordt verliefd en hij zet haar wereld op zijn kop. Maar net als er voorzichtig een vonk overgeslagen lijkt te zijn, bezweert hij haar dat hij het niet waard is om haar leven voor overhoop te gooien en is hij opeens verdwenen. Waarom wil Boris niet dat Emma voor hem kiest? En kan Emma nog terug naar haar veilige leventje, of gaat ze op zoek naar antwoorden?

Koop bij bol.com

#8 Ik zie je op het strand – Jill Mansell

Ik zie je op het strand - Jill MansellClemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven.

Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

Ik zie je op het strand is de nieuwe roman van Jill Mansell (van bestsellers als Lang leve de liefde en Je bent geweldig). Romantische verwikkelingen, misverstanden en zussenrivaliteit – een feelgood verhaal dat je niet weg kunt leggen! Perfect voor wie houdt van Jojo Moyes en Sophie Kinsella.

Koop bij bol.com

#9 Baguette met jam voor twee – Wendy Brokers

Baguette met jam voor twee - Wendy BrokersNa de dood van haar vader verhuist Lize de Ruiter tijdelijk naar Zuid-Frankrijk. Ze gaat een zomer lang werken op een camping en probeert haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen? Echt niet. Toch gooit de knappe sportinstructeur van de camping roet in het eten. Net zoals de zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

Koop bij bol.com

#10 Aan de oever van de Seine – Jennifer Robson

Aan de oever van de Seine - Jennifer RobsonDe jonge lady Helen is herstellende van een gebroken hart en een ernstige ziekte. Ze besluit om te breken met het verstikkende milieu waarin ze is grootgebracht om een nieuw leven op te bouwen als kunstenaar. Waar kan ze dat beter doen dan in het bruisende Parijs van de jaren twintig?

Te midden van pittoreske straatjes en prachtige kunst ontmoet ze nieuwe mensen, die niets van haar verleden weten. Een van hen is de knappe Sam Howard, correspondent voor de Chicago Tribune en beschadigd door de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog. Net als Sam probeert ook Helen het verleden achter zich te laten. Maar is ze sterk genoeg om haar hart te volgen, waarheen het haar ook leidt?

Aan de oever van de Seine is het betoverende verhaal van een vrouw die zelf wil bepalen hoe ze haar leven leidt, in een tijd waarin dat niet vanzelfsprekend is.

Koop bij bol.comLees ook 10 humoristische boeken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in