Wat zijn de beste OLED TV’s? Wij hebben een onderzoek verricht door rekening te houden met een aantal zaken zoals de gebruikerservaring, de specificaties en het advies en recensies van alle klanten. Daardoor zijn we te weten gekomen wat de beste OLED Tv’s zijn en hebben we een top 5 beste OLED samengesteld. Welke dat zijn lees je in dit artikel. 

Beste OLED TVs In deze donkere dagen, een Lock-down tijdens de wintermaanden, biedt ieder extra lichtpuntje meer plezier! Het lijkt wel of televisieproducenten daarop hebben ingespeeld met de introductie van de OLED tv (organic light emitting diode) . Iedere pixel van dit scherm is een lichtpuntje op zich, maar wordt ook helemaal uitgeschakeld als er geen stroom door loopt. Hiermee is zwart dan ook echt zwart. Dat levert een super platte tv op met  een prachtig natuurlijk en contrastrijk beeld. Er treedt in de beeldweergave vrijwel geen vertraging op. Daardoor is deze tv zeer geschikt voor het bekijken van sport of de film van je keuze.

De meeste gebruikte tv’s maken nog gebruik van een LCD (liquid crystal display) scherm, door de gebruikte techniek wat dikker dan OLED, wel wat helderder dan de OLED. Kijkt U vaak in een hel verlichtte ruimte tv dan levert dat natuurlijk een voordeel op.

Bij normaal gebruik in deze donkere dagen vervalt dit voordeel natuurlijk weer. Wat betreft de kijkhoek is de OLED weer stukken beter dan de LCD. Hou er bij het gebruik van de OLED tv wel rekening mee dat bij een lang stilstaand beeld het scherm kan inbranden, bijvoorbeeld als je een schilderij of foto projecteert. Bij normaal gebruik is dit risico vrijwel afwezig en er zijn ook veel OLED Tv’s tegen beschermd.

Natuurlijk zijn ook de meest voorkomende smartfuncties aanwezig in de OLED tv. Alle reden dus, als je denkt aan een nieuwe tv, om een OLED tv te kopen

De prijs ligt in het algemeen wel hoger dan bij de LCD, ook al zie je sinds de introductie best flinke prijsdalingen. Het loont zeker de moeite om verschillende aanbieders te vergelijken. Bedenk hierbij dat een OLED tv energiezuinig is, het scheelt in de portemonnee maar is zeker ook prima voor het milieu.

Loop eens een elektronicazaak binnen of lees recensies van OLED gebruikers. Je zal dan snel verleid worden tot de aanschaf van een OLED tv. De keus is best groot, daarom hebben wij onderzoek gedaan en aan de hand van alle specificaties en lovende recensies een selectie gemaakt van de 5 beste 65 inch OLED tv’s.

Bij een eventuele aanschaf zal natuurlijk jouw persoonlijke voorkeur in vormgeving een belangrijke rol spelen, maar ook de prijs. Technisch inhoudelijk verschillen de toestellen niet zoveel.

Meer informatie over de voor en nadelen van OLED TV’s? Lees dan ook dit artikel.

Vrijwel alle recensies van de genoemde toestellen zijn lovend en beloven je vele jaren kijkplezier in je eigen thuisbioscoop. We hebben daarom alleen de meest belangrijke verschillen benoemd.

Bekijk meer informatie over de TVs bij Bol.com, Coolblue of Mediamarkt voor alle specificaties.

De 5 beste 65 Inch OLED-TV’s

Panasonic TX-65HZW984:

beschikt over een soundbar, waardoor je een indrukwekkende geluidsweergave hebt.

Bekijk bij Coolblue

Bekijk bij MediaMarkt

LG OLED65CX6LA – 4K OLED TV

Dun scherm. 4 HDMI 2.1 poorten. Met de 2.1 poort kun je de nieuwste spelcomputers aansluiten op je scherm. Dat in combinatie met een perfect contrast en zwartwaarde zeer geschikt voor de gamers onder ons.

Bekijk bij Coolblue

Bekijk bij MediaMarkt

Sony KD-65 A8:

Heeft twee extra speakers, fantastisch geluid dus. Wel wat meer last van lichtreflectie.
Bekijk bij Coolblue

Bekijk bij MediaMarkt

Philips 65OLED855:

Heeft Ambi light. Dit zorgt voor zeer bijzondere sfeerbeleving tijdens het kijken. Super mooi beeld, vol geluid en geweldige kleuren. Heel geschikt voor sport en film.
Bekijk bij Coolblue

Bekijk bij MediaMarkt

Sony KD-65A9:

Fijne afstandsbediening. Mooi rustig beeld met schitterend geluid. Alle smartfuncties werken probleemloos. Weinig of geen last van lichtreflectie.
Bekijk bij Coolblue

Bekijk bij MediaMarkt

Conclusie: In deze tijd, waarin we allemaal vaker tv of films bekijken, gamen of computeren, lijkt de aanschaf van een OLED tv een geschikte keuze. Haast Onmisbare lichtpuntjes in deze donkere coronacrisis 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in