Wil je je auto verkopen? Daar komt heel wat bij kijken. Je wilt natuurlijk wel een goed bedrag, met onze tips & tricks kom je al een heel eind!

#1 Zorg dat je auto er op zijn paasbest uitziet

auto wassen met hogedruk spuitJe auto verkopen begint met een grondige schoonmaak. Neem de tijd om de binnenkant en de buitenkant schoon te maken en schoon te houden gedurende de tijd dat je hem probeert te verkopen. Is hij heel erg vies? Laat hem dan professioneel schoonmaken. Maak ook alleen foto’s van een schone auto, want een schone auto is echt het visitekaartje.

#2 Vraag een reële prijs voor de verkoop van je auto

Surf wat autoverkoopsites af om een prijs te bepalen. Tip: Marktplaats helpt je daar goed mee. Een te dure auto zal potentiële kopers afschrikken, maar als je te weinig vraagt loop je geld mis. Vraag altijd wat meer dan je wilt krijgen, want mensen dingen nog af.

#3 Denk na over waar je wilt adverteren

Bij de verkoop van je auto is online adverteren goedkoop en makkelijk, maar je moet wel voorzichtig zijn. Het trekt veel rare mensen aan en je krijgt te maken met oplichters. Denk na of je je telefoonnummer wel wilt vermelden. Je kunt ook een ’te koop’-briefje hangen op je auto zelf of in de supermarkt adverteren. Of op Facebook.

#4 Zorg dat je papierwerk in orde is

Zorg ervoor dat uw auto onlangs is onderhouden en dat eventuele kleine mankementen zijn verholpen voordat je je auto te koop aanbiedt. Als je dat niet hebt gedaan, moet je potentiële kopers informeren over eventuele fouten die de auto heeft en die je niet hebt laten repareren. De verkoper heeft onderzoeksplicht, maar als je van mankementen weet moet je ze melden.

#5 Zoek alle documentatie op

Zorg ervoor dat je het kentekenbewijs, vrijwaringsbewijs, onderhoudsboekje en handleiding bij de hand hebt. Deze kan de potentiële koper willen zien.

#6 Waar spreek je af?

Ook dit is een aandachtspuntje. Je kunt je huisadres geven aan de kopers, al is dat niet altijd het slimste om te doen. Je kunt kopers het beste ergens ontmoeten, want je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Spreek ook altijd binnen de openingstijden van het RDW-loket af, voor het geval ze de auto meteen mee willen nemen. Ben je nerveus? Ga dan niet alleen.

#7 De proefrit

Ben je verzekerd?Zorg ervoor dat je het rijbewijs van een potentiële koper ziet voordat je ze achter het stuur van uw auto laat zitten. En laat ze nooit, maar dan ook nooit rijden zonder jou! Het is de moeite waard om bij je verzekeringsmaatschappij na te gaan of een potentiële koper gedekt is als je tijdens de ‘proefrit’ een ongeluk krijgt.

#8 Ga uit van onderhandelen

Vraag altijd wat meer dan je wilt hebben, want de meeste mensen zullen onderhandelen. Zak niet te ver en laat niet merken dat je graag van de auto af wilt. Weglopen werkt ook altijd heel erg goed.

#9 Overschrijven

Maak een koopcontract waarin eventuele gebreken zijn opgenomen. Vervolgens laat je de verkoper betalen en ga je naar het loket van het RDW om de auto over te laten schrijven. Bewaar het vrijwaringsbewijs goed! Dat is het bewijs dat de auto niet meer van jou is.

#10 Verkocht!

Geef nooit de autosleutels voor alles betaald is.

Autoverkoop afronden en auto verkopen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in