Of je nu naar een mooie exotische omgeving gaat, of een oude historische plek bezoekt, krijg meer plezier tijdens je vakantie en beleef meer met deze tips.

Een nieuwe stad bezoeken is net als het voeren van een gesprek. Plaatsen creëren vragen. En, zoals in elk gesprek, helpt het om met een open geest te luisteren, zodat je ergens onverwachts naartoe wordt geleid. Hoe meer aannames je thuis laat, hoe beter je kunt horen en begrijpen, wat het ook is dat een bestemming je probeert te zeggen.

Met dat in gedachten, hebben we onderstaand lijstje opgesteld.

# 1. Geniet van elk moment tijdens de eerste paar uur van je reis.

Eerste indrukken zijn heel veel waard. Vaak zijn de aankomst, taxirit vanaf het vliegveld, het eerste uitstapje op straat – die iets levendigs en essentieels vastleggen. Dus blijf uit de buurt van e-mail, Facebook, het nieuws en alles wat je aan thuis herinnert en geniet gewoon van de plek.

# 2. Omarm het vooruitzicht om een ​​toerist te zijn.

Sommige verwaande types zullen je vertellen dat ze “reizigers” zijn, geen toeristen. Maar als toerist wil je alle attracties zien die een stad uniek maken, wat is daar dan zo slecht aan?

Neem de drie uur durende stadstour op je eerste dag, zodat je weet waar de dingen zijn en waar je naartoe wilt terugkeren. Als je naar het buitenland reist, bezoek dan de winkels die door gidsen worden aanbevolen. Wees ook niet verlegen om een ​​plaatselijke bewoner  te vragen hoe je het nationale museum kan vinden; grote kans dat ze je onderweg een rondleiding aanbieden.

# 3. Verslind de hotel literatuur.

Negeer niet de tijdschriften die op je bureau zijn geplaatst of een lijst met toeristische activiteiten in de brochure voor de gasten. Vaak worden hier juist de ins en outs gedeeld van de directe omgeving.

# 4. Voer een boodschap uit voor een vriend.

De zoektocht naar wat iemand anders wil (en het maakt niet echt uit wat het is) zal je naar plekken leiden die je anders nooit zou zien.

# 5. Neem deel aan een optreden of een sportevenement.

Doe mee aan een simpel balspel, straatdans, of iets wat op je pad komt. YOLO. Ook een mooie gelegenheid om in contact te komen met de lokale bevolking.

# 6. Bezoek een boekhandel.

Het is een geweldige manier om meer te weten te komen over de interesses van de lokale bevolking, de historie van de stad, of de culturele samenleving.

# 7. Berijd een bus naar het einde van de route.

Het is niet verstandig om dit overal te doen, maar het rijden met de bus naar zelfs de volgende zes, acht, of tien haltes kan nuttig zijn. Je zult op zijn minst iets van de stad zien, letterlijk zien wat de lokale bevolking doen in de omgeving en je kan zomaar eindigen op verrassende bestemmingen.

# 8. Lees de krant.

Bijna elke grote stad heeft overal Engelstalige kranten en zelfs kranten die je niet kunt lezen, zullen je aandacht trekken met hun indrukwekkende foto’s. Kranten vertellen je altijd veel meer over een plek dan ze denken dat ze vertellen.

# 9. Verdwaal.

Gewoon lekker ronddwalen, zonder plan van aanpak. Wijk af van de grote winkelstraten en en loop juist door pittoreske straatjes.

Op zoek naar reisinspiratie? Bekijk dan de volgende artikelen:

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in