Je kent het wel! Mediteren, ademhalingsoefeningen, minimalisme, sporten, gezond eten en zo kunnen we nog wel doorgaan. Mindfulness is een levenshouding die door steeds meer gezondheidsexpert wordt beschouwd als van belang zijn voor je welzijn. Wij hebben 7 tips voor je geselecteerd om aan het welzijn van jezelf te werken.

Doe het nu en stop met uitstellen!

Eat that Frog! Wat het ook is dat je hebt zitten uitstellen, doe het nu! 😉

Uitstelgedrag kan van een kleine taak een hele grote maken. Hoe langer je dingen uitstelt, hoe groter ze worden en hoe zwaarder ze gaan wegen. Meestal wachten mensen op de juiste motivatie of druk om ergens aan te beginnen. Maar start er gewoon eens mee, je zult merken dat de motivatie vanzelf ontstaat, zodra je geconcentreerd bezig bent met een taak.

Stop met Cafeïne

Er zijn veel drankjes die allemaal zeer regelmatig door een groot gedeelte van de bevolking wordt geconsumeerd. Denk aan koffie, energiedranken en thee, cola, chocolade enz! Cafeïne is een opwekkend middel en geeft op korte termijn een alert gevoel. In sommige gevallen is dit fijn, maar het versnelt ook je hartslag en verhoogt de bloeddruk. Als je deze gewoonte afbouwt, zal je vermogen om je te concentreren verbeteren!

Stretch!

Als je gaat sporten, of een fysiek oefenprogramma gaat doen, is strekken een belangrijk onderdeel! Hoewel het meestal onderschat wordt. Het is belangrijk om het bindweefsel rondom je spieren te verlengen, hierdoor is je lichaam beter in staat zwaardere oefeningen uit te voeren.

Geniet van het moment!

Vergeet niet om te genieten van het moment. Soms heb je weleens het gevoel dat de tijd aan het versnellen is en dat er minder uren zijn dan vroeger. Bij genieten gaat het om veel meer dan het moment te pakken. Het gaat om de waardering, aandacht en meer positieve ervaringen. Genieten gaat om het opzettelijk vertragen en aandacht schenken aan je zintuigen.

Denk aan anderen

Wil je je stress verlichten? Je gedachten op anderen richten kan de stress in je eigen leven verlichten en gevoel van welzijn drastisch verhogen. Maak elke dag wat tijd vrij om aan anderen te denken en hen in stilte alle goeds te wensen.

Doe wat je leuk vindt!

Wil je in je droomleven meer tijd doorbrengen met je vrienden, met je kinderen of je partner? Begin daar dan nu mee. Maak je leven nu al voor een stukje perfect. Geniet met volle aandacht van alle mooie dingen. En geniet van de ontwikkelingen die je maakt. Je leven is al de moeite waard, en vanaf hier gaat het alleen maar beter worden. Leef met die instelling, en laat al deze mooie momenten niet door je vingers glippen.

Je leeft nu. Niet straks. Straks is er een nieuwe nu, en weer een nieuwe nu. Als je tijdens iedere ‘nu’ denkt aan straks, dan heb je dit moment niet bewust ervaren. En dat is zonde, want ieder moment is waardevol. Stop de frustratie, ga aan de slag. Neem de touwtjes in handen en geniet van iedere stap.

Wandel voor het betere denkwerk

Soms is het goed om er even tussenuit te gaan. Elke keer dat je je gestrest, boos, of gefrustreerd voelt is het heel effectief om even een pauze te nemen en een korte wandeling te maken. Wandelen is perfect om even tot rust te komen. De frisse lucht inademen en het geeft de mogelijkheid om dingen opnieuw te evalueren en weer helder te zijn. Niet kun je alleen maar genieten, wandelen heeft je ook meer energie, maakt endorfinen vrij en verfrist je geest, zodat je weer geïnspireerd bent of wordt;)

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in