Geen zin om komende zomer het vliegtuig te pakken naar een zonnige bestemming? Gelukkig voor jou is Nederland ook hartstikke mooi. Ons land herbergt verschillende pareltjes en is uitstekend voor een lekkere roadtrip. We verzamelden de mooiste voor je. 

#1 Deltawerken route, Zeeland

Deltawerken in NetherlandZeeland is de perfecte provincie voor een roadtrip. Je vindt er prachtige uitzichten, vissersdorpjes en havenstadjes. Rijd langs de Neeltje Jans en de Deltawerken, waar Nederland om bekend staat. Via de E312 kun je naar Yerseke, een authentiek stadje met oester- en mosselkotters die elke dag uitvaren richting Veere. Of bezoek Middelburg, dat eeuwen oud is en drink wat in Vlissingen.

#2 Noord-Veluwe route

Nationaal Park de Hoge VeluweDe Veluwe is een van de mooiste natuurgebieden van Nederland en werkelijk prachtig om met de auto doorheen te trekken. Perfect voor een roadtrip! Pak de Noord-Veluwe route start tussen Nunspeet en Doornspijk, richting Nunspeet. Vergeet niet tijd uit te trekken voor een bezoek aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Je kunt hier wandelen, of het Kroller Moller museum bezoeken. Kom je langs Apeldoorn? Dan is Paleis ’t Loo een aanrader.

#3 Land van Maas en Waalroute, Betuwe

Nederlands dorpje MegenJaja, uit het liedje van Boudewijn de Groot. De Land van Maas en Waalroute start in Rhenen en stopt in Wijk bij Duurstede. Vergeet niet tussendoor te stoppen voor een lekkere bak koffie of een bezoekje aan een van de vele bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de Tuinen van Appeltern, natuurgebied de Gouden Ham of het historische havenstadje Megen. Het historische vestigingsstadje Wijk bij Duurstede is het eindpunt, hier kun je heerlijk uit eten of de Grote Kerk bezoeken.

#4 Maas-Swalm-Nette autoroute, Limburg

Maas-Schwalm-Nette parkDeze route is te combineren met een bezoekje aan Duitsland, waar je langs Niederkrüchten en Herongen rijdt. In deze route doe je in ieder geval de plaatsen Neer, Kessel-Eik, Sint-Odiliënberg, Baarlo en Venlo aan. Sint-Odiëlenberg heeft een Romaanse Basiliek die echt de moeite waard is om eens te bekijken. Heb je zin om te wandelen? Stop dan bij het , waar je tal van vogels kunt spotten. De ANWB heeft de hele route al voor je uitgestippeld. Je kunt deze trouwens ook met de motor doen.

#5 Gronings Goed-route, Groningen

Groningen stadje EzingeEr gaat niets boven Groningen, toch? De Gronings Goed Route is nog een ouderwetse bewegwijzerde autoroute. Hij is ongeveer 145 kilometer lang en je passeert 11 attracties en musea in Noordwest-Groningen en Oost-Lauwersland. In Groningen vind je erg veel ruimte en ook rust, dijken, sluiten, maren en de wierden. De route wordt aangrensd door tal van prachtige dorpjes, zoals Leens, Ezinge, Warffum, Garnwerd, Eenrum en Winsum. Aanraders? Het zeehondencentrum in Pieterburen, Menkemaborg in Uithuizen, de Theefabriek in Houwerzijl en Landgoed Verhildersum in Leens. Je kunt de route in één keer rijden, maar je kunt natuurlijk ook ergens overnachten. In Eenrum vind je bijvoorbeeld het kleinste hotel ter wereld. Ironisch genoeg heet het Grand Hotel de Kromme Raake, maar het hotelletje in Eenrum heeft maar één kamer.

#6 Noordenveldroute, Drenthe

Drenthe hunebeddenEen andere volledig bewegwijzerde route gaat langs Assen, Taarlo, Balloo, Lieveren, Westervelde en Peest. In Drenthe vind je hunebedden, de bijzondere graven die het Trechterbekervolk meer dan 5000 jaar geleden bouwde. Je vind er veel rond Assen, Roden en Norg. Bezoek ook vooral het Drents Museum in Assen. Ook is het leuk om samen met de schaapherders van het Balloërveld over de heide te wandelen.

#7 Kastelen-, stinzen- en statenroute, Friesland

Friesland palein kasteelWist je dat er in Friesland zo’n 50 semi-adelijke en adelijke kasteeltjes, landhuizen en sloten staan? En die zijn zeker een bezoekje waard. Je hebt zelfs een speciale Friese kasteltour, met zes kastelen. Je vindt er Uniastate en Heringastate in Bears, de Dekemastate in Jelsum en het Poptaslot in Marssum. Allemaal cultuurhistorisch erfgoed en dus bucketlist-materiaal voor tijdens je roadtrip!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in