Een iets te gezellig feestje of een net wat te heftig festival gehad? Dan is de kans groot dat er ook wat drankjes hebben gevloeid. En waar veel drank is, komt meestal een kater bij kijken. Een dag flink brak zijn is vaak al genoeg om er vanaf te komen. Maar liever kom je er gewoon meteen van af, want het duurt je altijd te lang. Daarom geven wij je 5 tips om sneller van je kater af te zijn.

1 Uitslapen.

Deze zal je totaal geen moeite kosten: uitslapen. Een uurtje of twee (of drie, of vier…) extra kan je lichaam al flink vooruit helpen in het herstel. Moet je werken? Als het kan, start een uurtje later met werken en werk ’s middags gewoon een uurtje langer door. Kan dat niet? Doe dan een dutje van maximaal 30 minuten vlak voor of na je avondeten.

2 Hydrateren, hydrateren, hydrateren.

Een van de redenen waarom je je zo slecht voelt na een avondje flink doordrinken, komt door het uitdrogende effect van alcohol. Het is daarom extra belangrijk om jezelf goed te hydrateren. Dit betekent veel thee en water drinken. Liever iets met meer smaak? Ga dan voor een kopje bouillon.

3 Geen koffie.

Koffie bevat cafeïne en kan je een dus een flinke energieboost geven. Precies wat je nodig hebt als je brak en misselijk bent, toch? Beter niet dus! Koffie drijft vocht af en laat alcohol nou precies datzelfde doen met je lichaam. Je hebt vocht nodig, je lichaam is namelijk redelijk uitgedroogd van dat avondje of nachtje doorpakken. Water dus, geen koffie.

4 Beweeg.

Grote kans dat je het liefst op de bank neerploft en er de komende 3 jaar niet vanaf komt. Toch zijn er genoeg redenen om je benen even in de weer te brengen. We hebben het heus niet over een flinke work-out, hoor. Geen zorgen! Gewoon een goed rondje wandelen of even op en neer fietsen naar de supermarkt doet al wonderen. De frisse lucht en het zonnetje op je gezicht is lekker voor je lichaam en geest.

5 Eet.

We hebben het allemaal wel meegemaakt; een avondje flink doortikken en die vette kapsalon roept je naam nog eens extra hard. Hoe vetter het eten, hoe moeilijker het te verteren is. En laat je lichaam daar nu net de energie niet voor hebben. Ofja, de energie om het te verteren komt er wel, maar hoe energiek jij je daar nog onder voelt is nog maar de vraag. Eet daarom beschuit of crackers. Dit soort voedsel helpt beter tegen de misselijkheid.

Volgens een oud Iers folklore was de beste remedie tegen een kater overigens ook niet zo moeilijk: je moest diegene met een kater in vochtig rivierzand tot de nek ingraven om op die manier zo snel mogelijk van de kater af te komen. Wij twijfelen een beetje aan de effectiviteit hiervan. Wat is jouw beste manier om van een kater af te komen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in