Home Cultuur & Entertainment 42 Toffe feiten voor op een feestje

42 Toffe feiten voor op een feestje

vrienden lachend en proostend op een feestje

Heb je binnenkort een feestje en wil je je vrienden verblijden met grappige feitjes? Lees dan volgend lijstje met feiten eens door!

Feiten 1 t/m 10

#1 De langste tijd tussen de geboorte van een tweeling is 87 dagen.

#2 ’s Werelds diepste brievenbus bevindt zich in Susami Bay in Japan. Hij zit 10 meter onder water.

#3 In 2007 probeerde een Amerikaanse man met de naam Corey Taylor zijn eigen dood te faken om onder zijn mobiele telefooncontract uit te komen zonder een vergoeding te betalen. Het werkte niet.

#4 De oudste ooit gevonden condooms dateren uit de jaren 1640 (ze werden gevonden in een beerput in Dudley Castle) en werden gemaakt van dieren- en visdarmen.

#5 In 1923 won jockey Frank Hayes een race in Belmont Park in New York terwijl hij dood was – hij krijg halverwege de race aan een hartaanval, maar zijn lichaam bleef in het zadel tot zijn paard de lijn over ging en won.

#6 Iedereen heeft een unieke tongafdruk, net als vingerafdrukken.

#7 De meeste Muppets zijn linkshandig. (Omdat de meeste Muppeteers rechtshandig zijn, bedienen ze het hoofd met hun favoriete hand.)

#8 Vrouwelijke kangoeroes hebben drie vagina’s.

#9 Het kost de Amerikaanse Munt bijna twee keer zo veel om elke cent en nikkel te slaan als de munten waard zijn. Belastingbetalers verloren in 2013 meer dan $ 100 miljoen, alleen al door het maken van de munten.

#10 Licht reist niet met de snelheid van het licht. De langzaamste snelheid die we ooit met licht hebben bereikt is 38 mph.

Feiten 11 t/m 20

#11 Casu marzu is een Sardijnse kaas met levende maden. De maden kunnen uit kaas springen terwijl je het eet, dus het is een goed idee om het met je hand af te schermen om te voorkomen dat ze in je ogen springen. YAK!

#12 Het eenzaamste schepsel op aarde is een walvis. Deze walvis roept al meer dan twee decennia om een ​​vriend – maar zijn hoge stem is zo anders dan die van andere walvissen waardoor ze nooit reageren.

#13 De pieken aan het uiteinde van een stegosaurusstaart staan ​​bij paleontologen bekend als de ’thagomizer’ – een term die is bedacht door cartoonist Gary Larson in een tekening in 1982.

#14 Tijdens de Tweede Wereldoorlog hield de bemanning van de Britse onderzeeër HMS Trident zes weken lang een volwassen rendier genaamd Pollyanna aan boord van hun schip (het was een geschenk van de Russen).

#15 De noordelijke luipaardkikker slikt zijn prooi op met zijn ogen – hij gebruikt ze om voedsel door zijn keel te duwen door ze in zijn kop te trekken.

#16 De eerste man die op de maan plaste was Buzz Aldrin, kort nadat hij op het maanoppervlak stapte.

#17 Sommige fruitvliegen zijn genetisch resistent tegen dronkenschap – maar alleen als ze een inactieve versie van een gen hebben, wetenschappers noemen dit ‘happyhour’ genoemd.

#18 Uit experimenten blijkt dat mannelijke rhesus-makaakapen moeten betalen om naar foto’s van de onderkanten van vrouwelijke rhesus makaken te kijken.

#19 In 1567 stierf de man met de langste baard ter wereld nadat hij over zijn baard struikelde toen hij wegrende van een vuur.

#20 De danskoorts van 1518 was een maand lang durende plaag van onverklaarbare dansen in Straatsburg, waarin honderden mensen zonder aanwijsbare reden ongeveer een maand dansten. Verschillende van hen dansten zichzelf dood.

Feiten 21 t/m 30

#21 Vladimir Nabokov heeft de smiley uitgevonden.

#22 In 1993 hield San Francisco een referendum over de vraag of een politieagent genaamd Bob Geary mocht patrouilleren terwijl hij de pop droeg van een buikspreker genaamd Brendan O’Smarty. Hij mocht het.

#23 Sigurd the Mighty, een negende-eeuwse Noorse graaf van Orkney, werd gedood door een vijand die hij enkele uren eerder had onthoofd. Hij had het hoofd van de man aan het zadel van zijn paard vastgebonden, maar terwijl hij naar huis reed, schampte een van zijn uitstekende tanden over zijn been. Hij stierf aan de infectie.

#24 Het Nederlandse dorp Giethoorn heeft geen wegen; de gebouwen zijn volledig verbonden door kanalen en loopbruggen.

#25 In Kentucky leefde jarenlang een familie met een blauwe huid, zoals de smurfen. De Fugates of Troublesome Creek zouden hun blauwe huid hebben gekregen door een combinatie van inteelt en een zeldzame genetische aandoening die bekend staat als methemoglobinemie.

#26 Krachtige aardbevingen kunnen de lengte een de dag op aarde permanent verkorten door de draaiing van de aardas te verplaatsen. De aardbeving in Japan in 2011 heeft 1.8 microseconden uit onze dagen gehaald. De aardbeving in 2004 kostte ons ongeveer 6,8 microseconden.

#27 De eerste Amerikaanse film waarin een toilet werd doorgespoeld was Psycho van Alfred Hitchcock.

#28 Smeltende gletsjers en ijsbergen vormen een kenmerkend bruisend geluid dat bekend staat als “bergy seltzer”.

#29 Er is een gletsjer genaamd “Blood Falls” op Antarctica die regelmatig rode vloeistof uitstort, waardoor het lijkt alsof het ijs bloedt. (Het is eigenlijk geoxideerd zout water.)

#30 In 2008 ontdekten wetenschappers een nieuwe soort bacteriën die in haarlak leeft.

Feiten 31 t/m 42

#31 De top van de Eiffeltoren leunt weg van de zon, omdat het naar de zon gekeerde metaal opwarmt en uitzet. Het zelfs 7 centimeter opschuiven.

#32 Luitenant-kolonel “Mad” Jack Churchill was in de Tweede Wereldoorlog de enige Britse soldaat die een vijandelijke soldaat met een handboog heeft gedood. “Mad Jack” stond erop om de strijd gewapend met zowel een middeleeuwse boog als een claymore zwaard in te gaan.

#33 Een Amerikaanse parkwachter genaamd Roy C. Sullivan had de reputatie dat hij de meeste keren door de bliksem werd getroffen, nadat hij tussen 1942 en 1977 zeven keer werd geraakt – en overleefde. Hij stierf in 1983 aan een door hemzelf toegebracht pistoolschot.

#34 De langste muzikale uitvoering in de geschiedenis vindt momenteel plaats in de kerk van St. Burchardi in Halberstadt, Duitsland. De uitvoering van John Cage’s “Organ² / ASLSP (As Slow As Possible)” begon op 5 september 2001 en stopt in 2640. De laatste keer dat de nota veranderde was oktober 2013; de volgende verandering komt pas in 2020.

#35 Er is een operahuis aan de grens tussen de Verenigde Staten en Canada, waar de ene helft van het publiek zich in het ene land en de andere helft van het publiek in een ander land bevindt.

#36 De kleine parasiet Toxoplasma gondii kan alleen seksueel broeden in de ingewanden van een kat.

#37 De katzenklavier (“cat piano”) was een muziekinstrument gemaakt van katten. Hij werd ontworpen door de 17e-eeuwse Duitse geleerde Athanasius Kircher en bestond uit een rij gekooide katten met verschillende stem toonhoogtes, die kunnen worden “gespeeld” door een toetsenist die spijkers in hun staarten slaat.

#38 Er is een enkele mega-kolonie mieren die zich uitstrekt over drie continenten. Hij beslaat een groot deel van Europa, de westkust van de Verenigde Staten en de westkust van Japan.

#39 De grootste sneeuwvlok ooit gemeten was naar verluidt 38 centimeter.

#40 In 1962 brak in Tanzania een lach-epidemie die bijna een jaar duurde uit. Duizenden mensen werden getroffen, in verschillende dorpen. Een school moest sluiten. Het was geen leuke epidemie, symptomen waren onder andere huilen, flauwvallen, huiduitslag en pijn.

#41 De Romeinen maakten hun tanden schoon en wit met urine. Blijkbaar werkt het. Doe het alsjeblieft niet.

#42 In het menselijk lichaam zit ongeveer 96 560,64 kilometer aan bloedvaten. Als je ze allemaal weghaalt en ze in de lengte uitstrekt, kun je ze meer dan twee keer om de aarde draaien.

Vertel deze 42 feiten aan je vrienden en maak er een gezellige avond van. Dit lijstje met feitjes is btw ook leuk om het op je werk een beetje gezellig te houden! Schroom dus niet om een aantal feiten aan je collega’s te vertellen, wij zijn er van overtuigd dat ze nog lang niet alle feiten kenden:)

Advertentie

1 REACTIE

  1. Als je deze er tussen zet is dat waarschijnlijk het feitje dat echt nog jaren verteld gaat worden op feestjes. Het leukste is als je het niet meteen verklapt maar ze ter plekke even laten googlen.. Maak er meteen een leuk wedstrijdje van zoals; Wie het eerst het antwoord vindt !

    Komt ie: Wat is de betekenis van de naam van de 80’s popband Pet Shop Boys, bekend van nummers zoals ‘West End Girls’ en vele andere 80’s hits ?

    Iedereen zal voortaan aan jou denken bij het horen van een van de liedjes van de band !

    Op Urban Dictionary vind je de betekenis. Omdat het echte Britse 80’s Slang is weten de meeste mensen dit niet.

    Veel plezier !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in