Thuis leuke dingen doen is erg belangrijk. Helemaal nu, in deze vervelende corona periode.

Merk je dat je alles op de automatische piloot doet? Kook je regelmatig dezelfde maaltijden en kijk je steeds weer naar dezelfde Netflix-shows? Als het begint te vervelen, dan is het tijd voor verandering.

Dezelfde routine dag in dag uit kan leiden tot verveling, of in het slechtste geval heb je totaal geen energie om dingen te ondernemen en voel je je futloos.

Hoewel bepaalde aspecten van een routine belangrijk zijn, is er geen reden waarom je dagen, avonden en weekenden saai moeten zijn.

Nieuwe en leuke dingen proberen kunnen je gelukkiger maken.

Wat heb je te verliezen?

Wij hebben een lijstje opgesteld met 24 dingen die goedkoop, maar erg leuk en waardevol kunnen zijn. Voor jezelf, of samen met je vrienden en familie.

Hoewel het uitvoeren van nieuwe ervaringen en avonturen gepaard kan gaan met een flink prijskaartje, hoeft dat natuurlijk niet.

Er zijn veel leuke en betaalbare activiteiten die je kan doen, zonder het comfort van je eigen huis te verlaten.

Leuke dingen om thuis te doen, alleen, samen met je partner, of gezin!

# 1 Maak een plakboek

Herinner je je die oude familiefoto’s nog? Waarschijnlijk weggestopt in schoenendozen in de kast!

Verzamel ze op een regenachtige dag en maak een plakboek dat je altijd wilt bewaren, vol met mooie herinneringen.  

# 2 Stel elkaar vragen

Leer elkaar nog beter kennen door een lijst met vragen te gebruiken.

Dit kunnen serieuze, grappige of leuke vragen zijn die je helpen verschillende aspecten van elkaar te leren, waarvan je ze eerst wellicht nog niet eens wist.

Je kan ook iedereen 3 of meerdere vragen laten opschrijven en die allemaal dubbelgevouwen los in een bak te leggen. Laat de bak rondgaan en beantwoord om de beurt de vragen.

#3 Speel een kaartspel

Een kaartspel biedt eindeloze mogelijkheden voor urenlang speelplezier met je gezin of partner. Maak er een avondje van met hapjes en drankjes en zelfs prijzen voor de winnaar.

# 4 Schrijf een brief

Wanneer heb jij voor het laatst een handgeschreven brief verstuurd? Een brief is een tijdloze vorm van correspondentie waaruit blijkt dat je de tijd hebt genomen om je gedachten en gevoelens te delen op papier.

Pak een pen en wat briefpapier (of gewoon notebookpapier als je geen briefpapier hebt) en stuur een brief naar iemand om wie je geeft. Wat een verrassing zal het voor deze persoon zijn om een oldskool handgeschreven brief per post te ontvangen 😉

# 5 Begin een eigen (moes)tuin

Kies verschillende soorten groenten, bloemen of kruiden en kweek ze voor het groeiseizoen binnenshuis.

Als ze klaar zijn en het weer het toelaat, verplaats ze dan naar buiten en plant ze in de tuin.

In plaats van voor de tv te gaan zitten, ga je elke avond even lekker naar buiten om je tuintje te verzorgen. Zodra je planten volledig zijn gerijpt, kan je genieten van heerlijke verse ingrediënten. Grotendeels veroorzaakt door je eigen inspanning! Er is niks zo lekker als verse groenten, uit eigen tuin😉

# 6 Probeer en volg yogalessen

Yoga is een uitstekende manier om fit te blijven en je hoofd leeg te maken.

Rol je matje uit voor een ochtendsessie voor een goed begin van de dag of juist een avondsessie om heerlijk te ontstressen na een lange dag.

Naast het feit dat yoga ontspannend is, heeft het nog andere voordelen. Het vergoot je flexibiliteit, versterkt je spieren en botten, verbetert je lichaamshouding, helpt je beter te slapen en nog veel meer😊

Ben je echt nog een beginner? Geen probleem. YouTube biedt veel gratis yogalessen voor beginners die je door poses en juiste houdingen leiden.

# 7 Ruim op!

Als je om de een of andere reden thuis vastzit, gebruik dan de tijd om een ​​deel van je huis op te ruimen. Iets waar je je al een tijdje aan ergert, maar nooit de tijd voor neemt.

Maak die rommellade in je keuken schoon, organiseer de garage of ga eindelijk door die dozen in de kelder. Doe één project tegelijk en geniet van het (re)organiseren van je spullen.

# 8 Maak een persoonlijke video voor je vrienden

Gebruik je smartphonecamera om jezelf te filmen en een grappig of liefdevol bericht aan je vrienden te sturen.

Je kunt één video maken om naar meerdere mensen te verzenden, of gepersonaliseerde video’s maken voor iedereen in je kring om hen een speciaal bericht te bieden.

# 9 Foto’s afdrukken en inlijsten

Je smartphone zit waarschijnlijk vol met foto’s die je in de loop van de jaren hebt gemaakt en die zelden worden bekeken.

Kies een aantal van je favorieten, print ze uit en zoek een aantal mooie lijsten om ze in je huis op te hangen.

# 10 Luister naar een podcast

Terwijl je aan het sporten, koken of schoonmaken bent, kun je een van de honderden leuke en informatieve podcasts opzetten.

Of je nu van echte misdaad, politiek, interviews, persoonlijke ontwikkeling, komedie of een ander genre houdt, je zult genoeg hoog gewaardeerde podcasts vinden om uit te kiezen om je urenlang bezig te houden.

# 11 Start een dagboek

Dit is een goed moment om te beginnen aan een dagboek. Je kunt dagboeken bijhouden over je dagelijkse gebeurtenissen, je gevoelens, je planning, dromen en doelstellingen.

# 12 Volg een online les

Volg een online cursus om een ​​nieuwe vaardigheid aan te scherpen of te ontwikkelen. Je kunt online een grote verscheidenheid aan cursussen vinden, van het leren van talen tot het leren schrijven van code.

# 13 Bel een oude vriend of familielid

Vergeet sms’en of sociale media. Pak de telefoon op en neem contact op met een vriend of familielid met wie je al een tijdje niet hebt gepraat.

Ze zullen misschien verrast zijn om van je te horen, maar het is een uitstekende manier om verbindingen en relaties sterk te houden.

# 14 Luister naar een audioboek

Kruip op de bank met een deken en een kopje thee, kijk naar de regen en luister naar je favoriete boek op audio.

Misschien past een goed mysterie of liefdesverhaal bij de stemming op een regenachtige dag.

# 15 Kijk door oude foto’s

Heb je dozen met oude foto’s of een verzameling fotoalbums van de afgelopen jaren?

Wat een perfecte dag om herinneringen op te halen en foto’s van je leven en avonturen. kies er een paar uit om naar familie en vrienden te sturen, om deze waardevolle herinneringen te delen.

# 16 Binge watch een tv-serie

Pak een bak popcorn (of wat healthy snacks😉 ), ga lekker zitten en ontspan!

Omdat je niet naar buiten kunt gaan, kun je net zo goed profiteren van de downtime en verdwalen in een geweldig verhaal.

Bekijk hier een artikel met 20 vette Netflix series

# 17 Speel wat braingames

Een regenachtige dag is een perfecte dag om je hersenen te trainen. Werk aan een paar kruiswoordpuzzels, een Rubiks kubus of een woordspel.

Je kunt honderden hersenkrakers-apps op je smartphone vinden en gratis hersenspellen online om je uren bezig te houden.

# 18 Ontruim je kledingkast!

Trek alle kleding uit de kast die je niet meer gebruikt of draagt. In plaats van ze in de prullenbak te gooien, doneer ze aan het goede doel, of aan iemand anders die je er blij mee kunt maken.

Leuke dingen om thuis te doen, samen met het gezin.

# 19 Bekijk familiefilms

Dan bedoelen we niet de feel Good familie films op Netflix. Ook leuk, maar we hebben het hier over de oude Familie video’s!

Plan een filmavond om jarenlange familiefeesten, vakanties, verjaardagen en mijlpalen te bekijken.

Iedereen in het gezin zal genieten van de oude herinneringen en lachen om verouderde kleding en kapsels.

# 20 Ga samen Puzzelen

Puzzelen is een geweldige manier om met je gezin verbinding te maken en te werken aan teamwork en saamhorigheid.

Leeg de puzzelstukjes op de salontafel of eettafel in de woonkamer en ga samen aan de slag!

# 21 Kook samen een nieuw gerecht

Zoek op het internet naar een ​​paar nieuwe recepten en kies samen een lekker gerecht uit en ga aan de slag. Kiezen jullie voor een 1,2,3 of misschien zelfs voor een 4-of 5 gangen menu? 😉

Tip: probeer een recept te kiezen met seizoen producten zijn om je kosten laag te houden.

# 22 Speel een bordspel

Duik in een spelletje Yahtzee, mens erger je niet, Monopoly of een ander spel dat je gezelschap leuk vindt. Zoek een bordspel dat bij de leeftijd past, zodat iedereen kan deelnemen.

# 23 Maak zelfgemaakte wenskaarten

Handgemaakte kaarten zijn een unieke manier voor je gezin om samen te komen en samen iets creatiefs te doen. Pak de knutsel set, tekenspullen, stickers en alles wat je nog in huis hebt en maak je eigen creaties.  Laat elk gezinslid een persoonlijk bericht, lang of kort, aan de ontvangers schrijven.

# 24 Organiseer een speurtocht

Bedenk een item dat je ergens in of rond het huis verbergt en maak aanwijzingen die je opschrijft en verspreidt om je familieleden en vrienden te helpen het item te vinden.

De ene aanwijzing moet naar de volgende leiden, waarbij de laatste aanwijzing naar het verborgen item leidt. Je kunt de aanwijzingen in rijmpjes opschrijven als je het leuker wilt maken.

Welke van deze leuke dingen om thuis te doen, kies jij?

Als het mogelijk is (Corona vrije samenleving) , dan is het leuk om af en toe met vrienden en familie de stad in te gaan, maar thuis is waar het hart ligt. Het is je eigen persoonlijke ruimte waar je kunt ontspannen, jezelf kunt zijn en kan genieten op je eigen manier.

Kies een aantal van deze leuke dingen om bij jou thuis te doen en probeer ze deze week eens uit.

Thuis blijven hoeft niet eenzaam, eenzaam of saai te zijn. Met een beetje creatief denken en vooraf plannen, verlang je ernaar om meer tijd thuis door te brengen met de mensen van wie je houdt.Bekijk ook

Bekijk ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in