Word je wel eens wakker en denk je gelijk aan alle dingen die je moet doen? Op zo’n dag wil je jezelf het liefst verstoppen en terug kruipen onder de dekens. Dat gevoel is maar al te bekend voor velen van ons, maar gelukkig hoef je jezelf nooit meer zo te voelen.

Wist je dat onze gedachten onze emoties creëren? Omdat we controle hebben over onze gedachten (het zal niet altijd zo voelen), heb je hierdoor ook de mogelijkheid om elke dag met een super positieve noot en goed gevoel te beginnen.

Hier zijn 20 manieren om je te helpen de juiste mindset te creëren en elke dag opnieuw te genieten en goed te beginnen.

# 1 Wees Dankbaar

Dankbaarheid is een van de belangrijkste factoren. Het is gemakkelijk om overheerst te worden door je gedachten in de cyclus van negatief denken en uiteindelijk te vergeten hoe goed je het eigenlijk hebt. Als je ’s ochtends wat tijd doorbrengt om vijf dingen te noemen waar je dankbaar voor bent, dan verschuift dit je hele denkwijze en wordt je dag zoveel helderder.

# 2 Denk na over wat je gelukkig maakt

Gedachten creëren emoties. Gelukkige gedachten creëren gelukkige emoties. Het is supereenvoudig, maar het is zo waar – denk aan de dingen die je graag doet en die je gelukkig maken. Als je visualiseert dat je iets doet dat je gelukkig maakt, zal dit ervoor zorgen dat je je ook echt gelukkiger voelt.

# 3 Maak een heerlijk ontbijt

In plaats van je ochtend energie te verspillen aan je Facebook-feed, ga de keuken in en bereid een heerlijk en voedzaam ontbijt!

# 4 Ontspan je lichaam

Zonder fysieke ontspanning bouwen we stress en angst op in ons lichaam. Zorg ervoor dat je dagelijkse routine ook zelfzorg omvat waarmee je je lichaam kunt ontspannen. Of het nu gaat om een ​​massage, yoga of een lekker bad – ontspannen van je lichaam is een belangrijk ingrediënt om je elke dag positief te voelen.

# 5 Focus op je ademhaling

De hele dag door, hoe meer taken en stress er op ons bord komen, hoe groter de angst. We realiseren ons vaak niet eens dat onze ademhaling verandert en meer oppervlakkig wordt als we gestrest raken.

Een snelle en eenvoudige tip is even letten op je ademhaling. Is je ademhaling vluchtig? Adem diep in en laat heel langzaam los. Doe dit een paar keer en geniet binnen enkele minuten van een verbetert gevoel van ontspanning.

# 6 Maak er een routine van om goed voor jezelf te zorgen

Wat dat ook voor jou zou kunnen zijn – meditatie, yoga, lezen, een wandeling…, zorg ervoor dat het onderdeel wordt van je ochtend routine en iets dat niet onderhandelbaar is. Tenslotte is een geweldige dag hebben niet onderhandelbaar! Hoe meer je dit doet, hoe makkelijker het wordt.

# 7 hecht je niet teveel aan je gedachten

Elke dag creëren we verhalen over de omstandigheden en gebeurtenissen om ons heen. Onderzoekers zeggen dat we ongeveer 60.000 gedachten per dag hebben! Hoe vermoeiend is dat?

Hoe minder je blijft vastzitten aan je gedachten en ze laat passeren zonder ze te geloven en zonder ze je te laten beïnvloeden, des te groter de kans dat je je de hele dag door relaxed en ontspannen voelt.

# 8 Blijf weg van social media

Als jij een van de mensen bent die hun sociale media of e-mail controleert zodra je wakker wordt – Stop daarmee!

Door direct in de ochtend je telefoon te checken stel je jezelf bloot aan allerlei prikkels. Terwijl het veel beter is om de eerste minuten van je dag aan jezelf te besteden.

Door de aandacht op jezelf te richten in de ochtend, reageer je bijvoorbeeld de rest van de dag proactiever op situaties. Begin je de dag wel met je telefoon, dan ben je vaker reactief. Dit betekent dat je pas achteraf actie onderneemt.

# 9 Mediteer

Structureel in de ochtend mediteren kan een echte “life changer” zijn!

Je voelt je niet alleen rustiger en meer gefocust, je zult je meer in harmonie voelen met je lichaam en je omgeving.

# 10 Controleer je telefoon op een later tijdstip

Net zoals je je sociale media niet meteen moet controleren als je wakker wordt, probeer je telefoon ook te controleren. Je zult echt merken hoeveel technologie een negatief effect kan hebben op onze geest en ons energieniveau. Laat je niet te vroeg opzuigen!

# 11 Ga hardlopen in de ochtend!

Endorfine! Welke betere manier om de dag te beginnen dan met deze feel-good hormonen? Endorfine heeft eigenschappen die te vergelijken zijn met de werking van morfine. Het stofje heeft een dusdanige werking op je hersenen dat je minder gevoelig bent voor pijn. Daardoor ontstaat er ruimte voor aangename gevoelens.

# 12 Doe aan ochtend yoga

Een andere manier om endorfines ’s ochtends te laten stromen, is een energieke yoga sessie. Spring je bed uit, rol je mat uit en wordt weer flexibel 😉

# 13 Lees een inspirerend boek of artikel

Een leuk onderdeel van je ochtendroutine zou kunnen zijn het lezen een inspirerend boek, of blogs waarop je bent geabonneerd.

Als je iets leest wat inspirerend en motiverend is, krijg je gegarandeerd inspiratie en motivatie en ben je klaar om de dag te beginnen.

# 14 Luister naar een inspirerende podcast

Op dezelfde manier als met een inspirerend boek – luisteren naar een geweldige podcast kunnen dienen als inspiratie en motivatie. Begin de dag vol met nieuwe ideeën!

# 15 Kijk naar iets moois

Een geweldige manier om je humeur positief te veranderen, is door naar iets moois te kijken. Misschien is het een mooie brief, misschien is het je man of vrouw, misschien hangt er een mooi foto in je kamer… wat het ook is, het duurt een minuut of twee om de schoonheid ervan te waarderen. Je zult versteld staan ​​hoe snel deze tactiek werkt om je gemoedstoestand te verbeteren!

# 16 Word wakker met een schone kamer

Hoe rommeliger je kamer is, hoe rommeliger je geest zich zal voelen. Je moet eerst je woonomgeving organiseren om je geest georganiseerd te krijgen. Ruim je kamer op en je zult zien hoe de energie in de kamer vrediger en gastvrijer wordt.

# 17 Stel jezelf de vraag “Hoe kan ik deze dag geweldig maken?”

Het is een eenvoudige vraag maar heel krachtig. Door jezelf simpelweg af te vragen “Hoe kan ik vandaag geweldig maken?”, Merk je dat je zelf bepaalt hoe je dag verloopt en hoe je jezelf erover voelt.

# 18 Stel je wekker in met een opbeurende melodie

Overweeg om je beltoon voor het alarm te wijzigen. Gebruik geen gek zoemend geluid. Stel in plaats daarvan iets leuks en melodieus dat zacht begint te worden en steeds luider wordt naarmate de tijd vordert. Je schrikt niet in een keer wakker en je hebt meer de neiging om te genieten van het wakker worden met een heerlijk geluid.

# 19 Glimlach, ongeacht hoe je je in eerste instantie voelt

Zelfs als je het gevoel hebt dat je de hele dag in bed wilt blijven, doe dat niet. Lach in jezelf. Beter nog, kijk in de spiegel en lach naar jezelf!

# 20 Snuif de frisse ochtendlucht

Wat is er nou lekkerder dan de geur van de ochtend? Sta op en gooi het raam open, of beter nog, maak een lekkere wandeling! Adem een paar keer heel diep in en uit en laat je lichaam lekker wakker worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in