Home Cultuur & Entertainment 18 nuttige Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling en Mindset

18 nuttige Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling en Mindset

Boeken over persoonlijke ontwikkeling kunnen je inspireren en motiveren. Het is belangrijk om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken en het beste uit jezelf halen.
De juiste en beste persoonlijke ontwikkelings-boeken kunnen je helpen om een extra stap te zetten en meer te bereiken in je leven. Maar welke boeken zijn dat?

Ontdek deze 18 nuttige persoonlijke ontwikkeling boeken en laat je inspireren!

Deze boeken staan in willekeurige volgorde, maar bieden allemaal waardevolle informatie om jezelf verder te ontwikkelen, de juiste mindset te creëren en je een stap dichter bij je doelen te brengen. Belangrijk is wel dat je alle kennis in deze waardevolle boeken toepast.
Without Action, No change 😉 Action is what changes your life!
Mis je een boek over persoonlijke ontwikkeling of heb je nog boeken tips? Laat ze achter in de comments!

Leef je mooiste leven

Boek over persoonlijke ontwikkeling Michael Pilarczyk Master Your MindsetDit boek over persoonlijke ontwikkeling mag niet ontbreken in deze lijst. Het boek Master Your Mindset – Leef Je Mooiste Leven gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Die combinatie maakt dit boek uniek.

Michael Pilarczyk schreef een persoonlijk verhaal over inzicht, bewustzijn en de kracht van gedachten. Het leven dat je op dit moment leidt en de persoon die je bent geworden zijn het resultaat van je gedachten en je beslissingen. Waarom doe je soms niet wat je wél zou willen doen? Het zijn belemmerende gedachten die je tegenhouden te doen wat je werkelijk wilt.
Verander je denkwijze en je bestaan zal veranderen. Ontdek je mogelijkheden, maak je dromen waar en haal het beste uit jezelf. Michael legt uit hoe je die gedachtepatronen kunt doorbreken door je mindset opnieuw te programmeren. Deze methode wordt toegepast door veel succesvolle mensen; ondernemers, artiesten en topsporters.
Dit boek gaat over levensvragen. Waarom doe je wat je doet? Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Wat wil je écht? In Master Your Mindset Leef Je Mooiste Leven beschrijft Michael op basis van eigen ervaringen en praktijkvoorbeelden van bekende Nederlanders zijn filosofie en strategie voor een succesvol en gelukkig persoonlijk, zakelijk en spiritueel leven.

# 2 Invictus Library – Think and Grow Rich

Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt. Vertaling van Michael Pilarczyk

Boek Invictus Library - Think and Grow RichHet derde boek van Michael Pilarczyk. Een zeer mooie vertaling van het boek Think and Grow Rich, maar herschreven in een hedendaagse bewerking van de originele tekst.

ZO WERKT DE MIND VAN EEN MILJONAIR
Think and Grow Rich is de klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. De waarheden en wijsheden die Napoleon Hill beschrijft zijn tijdloos, de wetten en regels zijn universeel. Dit boek neemt je stapsgewijs mee in de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd, maar die bovenal de formule is voor een succesvol en voldaan leven.

MEER DAN 70 MILJOEN EXEMPLAREN VERKOCHT
Tijdens het lezen van dit boek zul je regelmatig worden verbaasd over de gelijkenis tussen de wereldwijde economie van tachtig jaar geleden en die van vandaag. Ook de mentaliteit van de samenleving kent opmerkelijke overeenkomsten. Daarom is dit boek nog even actueel als op de dag van publicatie in 1937. Deze nieuwe Nederlandse vertaling is een hedendaagse bewerking van de originele tekst. Uitgevoerd in een mooie vormgeving. Bestudeer dit boek en ontdek de denkwijze die je leven zal veranderen.

# 3 Een werkweek van 4 uur

ontsnap aan de 9-tot-5-mentaliteit en leid een rijk leven.

Boek Een werkweek van 4 uurVraag Timothy Ferriss wat hij aan het doen is, en de kans is groot dat je als antwoord krijgt: ‘skiën in de Andes’, ‘duiken in Panama’ of ‘tangodansen in Buenos Aires’. Ferriss heeft namelijk het achterhaalde idee van ‘eerst werken, dan leven’ ingeruild voor een rijk leven in het hier en nu. Niet geld stelt je daartoe in staat, maar de nieuwe economische factoren tijd en mobiliteit.

Wacht niet langer, zeker niet in tijden van economische onzekerheid. En vergeet het achterhaalde idee van werken tot je pensioen. Of je nu die grote wereldreis wilt maken, een maandelijks salaris van vijf cijfers wilt met zo weinig mogelijk inspanning, of gewoon minder wilt werken en meer wilt genieten – Een werkweek van vier uur geeft het antwoord.
Dit revolutionaire boek wijst je de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed, of je nu een overwerkte loonslaaf bent of een ondernemer die klem zit in het succes van zijn bedrijf.

# 4 The 7 Habits of Highly Effective People

Powerful Lessons in Personal Change

Persoonlijke ontwikkelings boek The 7 Habits of Highly Effective PeopleToen dit persoonlijke ontwikkeling boek voor het eerst werd uitgegeven in 1989 was The 7 Habits of Highly Effective People bijna meteen een bestseller. Met wereldwijd sinds de publicatie meer dan 25 miljoen verkochte boeken in meer dan 40 talen, blijft dit boek miljoenen lezers helpen om effectiever te worden in zowel hun persoonlijke als professionele leven.

Dit is een van die zeldzame boeken die gelezen worden door presidenten, CEOs, opvoeders en individuen over de hele wereld. Niet alleen om hun zaken en carrières te verbeteren, maar ook om te leven met integriteit, service, waardigheid en success in elk aspect van hun leven. Het boek heeft een onmiskenbaar effect gehad gedurende de afgelopen 25 jaar – en zal ongetwijfeld voor nog vele jaren invloedrijk zijn.

# 5 The Miracle Morning

The 6 Habits That Will Transform Your Life Before 8AM
Persoonlijke ontwikkelings boek The Miracle Morning
De internationale bestseller Miracle Morning van Hal Elrod heeft al tienduizenden mensen geholpen grote veranderingen in hun leven door te voeren. Zijn Miracle Morning Methode leerde hen een succesvoller maar vooral een rijker en bevredigender leven te leiden. In deze praktische gids beschrijft Elrod hoe iedereen in 30 dagen aan de hand van zes nieuwe gewoontes kan werken aan meer focus en zelfbewustzijn. En dat allemaal voor acht uur ’s ochtends!

# 6 Start with Why

How Great Leaders Inspire Everyone To Take Action  
Boek start with why simon sinek Persoonlijke ontwikkelings boek
Wat hebben grote, inspirerende leiders als Steve Jobs en Martin Luther King met elkaar gemeen? Ze weten allebei donders goed waaróm ze doen wat ze doen. Begin met Waarom analyseert leiders als Martin Luther King Jr. en Steve Jobs, en ontdekt dat zij allemaal op dezelfde manier denken – ze begonnen allemaal met een waarom.
Waarom doen we wat we doen? Waarom bestaan we? Leren om deze vragen te stellen kan de geheimen van inspirerend zakendoen ontgrendelen. Sinek legt uit wat er écht nodig is om mensen te leiden en te inspireren, en hoe iedereen dat kan leren.
Beginnen met het waarom helpt je om beter en authentieker leiding te geven en om je omgeving te inspireren. Met vele voorbeelden uit de praktijk laat Sinek zien dat het werkt. Dit boek is gebaseerd op de ideeën uit zijn presentatie over leiderschap op TEDx, waarmee hij wereldwijd de aandacht trok.

# 7 Thinking, Fast and Slow

Daniel Kahneman (Engelstalige editie)
Boek thinking fast and slow daniel kahnemanDit boek over persoonlijke ontwikkeling mag niet ontbreken in dit lijstje. Waarom beoordelen we dezelfde situatie anders voor en na de lunch? Waarom denken we dat knappe mensen competenter zijn dan anderen? Daniel Kahneman toont in ‘ Thinking, Fast and Slow’ aan dat we veel irrationeler zijn dan we denken.
Hij legt uit dat we twee denksystemen hebben: een snelle, intuïtieve manier en een langzame, weloverwogen manier. Beide zijn uitermate praktisch, maar het gaat vaak fout omdat we – zonder dat we het doorhebben – de verkeerde manier van denken gebruiken.
Kahneman neemt de lezers mee in een levendige discussie over hoe we denken en onthult waar we wel en niet onze intuïtie kunnen vertrouwen en hoe we de voordelen van het langzaam denken kunnen benutten.
Hij biedt praktische en verhelderende inzichten in hoe keuzes worden gemaakt in zowel ons zakenleven als ons persoonlijke leven – en hoe we verschillende technieken kunnen gebruiken om ons te beschermen tegen mentale fouten die vaak problemen veroorzaken.

# 8 The $100 Startup

Fire Your Boss, Do What You Love and Work Better To Live More
Boek the $100 startup by chris guillebeau Dit boek geeft je een heldere blik op het starten van je eigen onderneming. Doel is het creëren van je eigen vrijheid met behoud van salaris.

In feite hoef je maar drie zaken te doen:

  1. Bepaal wat je goed kunt en leuk vindt om te doen.
  2. Zoek daar klanten voor.
  3. Vind een manier om betaald te worden.

Als één van de drie ontbreekt, dan moet je dus niet voor jezelf beginnen.

Het boek geeft een aantal inspirerende voorbeelden hoe je kunt starten zonder een grote investering (€1000,- of meer) te doen en toch succesvol te zijn.

Dit boek is perfect voor mensen die niet ergens willen werken wat hen niet gelukkig maakt. “Het is oké, het verdient leuk.” Nope, dit boek geeft je het inzicht hoe je je eigen vaardigheden en passie kan omzetten in een succesvolle onderneming en hoe je elke dag in vrijheid en met plezier je geld kan verdienen. Zeker een aanrader voor hen die dit aanspreekt!

# 9 The Subtle Art of Not Giving a F*ck, oftewel De edele kunst van not giving a f*ck

De tegendraadse aanpak voor een goed leven – Zowel nederlandse als engelstalige versie beschikbaar 

Boek Mark Mansen - The Subtle Art of Not Giving a FuckVan populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt.

Mark Manson geeft je de tools om te kiezen waar jij om geeft, en dus ook waar je niet om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend.
Humoristisch en vol goede grappen, maar bovenal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

# 10 The Secret

het geheim van voorspoed en geluk
Boek The Secret over persoonlijke ontwikkelingEen internationale bestseller, die verkrijgbaar is in 50talen en waarvan wereldwijd meer dan 25 miljoen boeken in omloop zijn.The Secret staat al meer dan 200 weken op debestsellerlijst van de New York Times en werd door USA Today bestempeld als een van de 20 meest succesvolle persoonlijke ontwikkelingsboeken van de afgelopen vijftien jaar.

Er bestaat een eeuwenoud Geheim: The Secret. Het werd gezocht, gevonden en weer verloren, het is gestolen en voor veel geld doorverkocht. Tot nu toe was kennis van dit Geheim voorbehouden aan een kleine kring van ingewijden. Plato, Galileo en Einstein kenden The Secret, net als de succesvolste uitvinders, denkers en ondernemers in de geschiedenis. Dat juist zij de wereld konden veranderen is geen toeval..

Oude en moderne meesters onthullen in dit boek hoe zij The Secret hebben ervaren en hoe ze het hebben toegepast in hun leven. Hoe zij alle tegenslagen konden overwinnen en rijkdom en succes hebben gecreëerd die ze niet voor mogelijk hadden gehouden.

# 11 Hard Thing About Hard Things

Building a Business When There Are No Easy Answers

Boek Hard Thing About Hard ThingsIn dit boek geeft Ben Horowitz, medeoprichter van Andreessen Horrowitz en een van Silicon Valleys meest gerespecteerde en ervaren ondernemers, geeft onmisbaar advies over het opzetten en runnen van een startup – praktische wijsheid voor het managen van de lastigste problemen waar de bedrijfsschool het niet over had.

Hoewel mensen het vaak hebben over hoe geweldig het is om een bedrijf te starten, zijn ze maar zelden eerlijk over hoe moeilijk het is er een te runnen. Ben Horowitz analyseert de problemen waar leiders iedere dag tegenover staan, deelt de inzichten die hij heeft verworven met ontwikkelen, managen, verkopen, kopen, investeren en toezicht houden op technologiebedrijven.
Als levenslange rapfanaat zet hij zijn bedrijfslessen bij met lyrics uit zijn favoriete nummers, en zegt hij waar het op staat als het gaat om vrienden ontslaan of personeel bij de concurrent vandaan halen, om het cultiveren en behouden van een CEO-mentaliteit of om weten wanneer je een geldslag moet slaan.
Vol met zijn karakteristieke humor en duidelijke taal is The Hard Thing About Hard Things een onmisbaar boek voor zowel ervaren ondernemers als strevers die net beginnen, en het is gebaseerd op Horowitzs persoonlijke en vaak ontzagwekkende ervaringen.

# 12 Happy Life 365

De no-nonsense denkwijze voor een leuker leven

Happy Life 365 Kelly weekers Persoonlijke ontwikkelings boekIn het boek Happy Life 365 laat Kelly Weekers op basis van simpele stappen zien hoe bepalend je denkwijze is voor je dagelijkse geluksgevoel. Aan de hand van thema’s als zelfvertrouwen, gezondheid, vriendschap, werk, social media en relaties leer je op een simpele en effectieve manier anders om te gaan met negativiteit, stress en piekeren.

Kelly vertelt nuchter en met humor hoe je zelf geluk creëert. Boordevol praktische opdrachten, voorbeelden, simpele stappenplannen, tips, tricks en quotes voor 365 dagen geluk

# 13 Happy Lifehacks 365

100 no-nonsense tips & tricks voor een leuker leven

Happy Lifehacks 365 - Kelly weekers boekMet Happy lifehacks 365, vervolg op Happy life 365 van Kelly Weekers ga je concreet aan de slag met de tips uit de bestseller Happy Life 365. Nuchter, praktisch en met een knipoog: met de oefeningen uit dit boek komt een leuker leven nóg meer binnen handbereik! Aan de hand van 100 oefeningen ga je aan de slag met thema’s als vitaliteit, werk, liefde, vriendschappen en jezelf.

# 14 Getting things done

De kunst van stressvrije productiviteit

Getting things done boekIn het boek Getting Things Done staat de ultieme methode om productiever te zijn. Het stelt je in staat om snel informatie te filteren en wat relevant is onder te brengen in een extern 100 procent betrouwbaar systeem. Dit zorgt ervoor dat alle op dit moment niet-relevante informatie uit je zicht verdwijnt en op het juiste moment weer op je radar komt. Hierdoor heb je overzicht om met de juiste dingen bezig te zijn en de rust om hier echt je volledige aandacht aan te geven.

Deze methode is ontwikkeld omdat David Allen merkte dat de bestaande timemanagementmethodes simpelweg niet (meer) aansloten bij de huidige werksituatie. David Allen heeft het boek van begin tot einde herschreven met belangrijke aanpassingen en nieuw materiaal, waardoor het weer relevant is voor de werkvloer van vandaag.

# 15 De Kleine Prins

Boek De Kleine PrinsDit prachtige moderne sprookje, geschreven voor jong en oud en schitterend geïllustreerd door de auteur, wordt over de hele wereld tot de klassieken gerekend. De verteller, een piloot, verhaalt hoe hij na een noodlanding met zijn vliegtuig in de woestijn de kleine prins ontmoet.

De wijze en betoverende verhalen die de kleine prins vertelt over de planeet waar hij woont met een hooghartige bloem, over de andere planeten die hij bezoekt met hun merkwaardige bewoners en over zijn gevecht met de slechte zaadjes, maken de kleine prins tot een verrukkelijke en onvergetelijke figuur.

 

# 16 De kracht van het nu

De kracht van het NU gids voor een bewust en gelukkig leven

De kracht van het nu Eckhart Tolle boekDe kracht van nu is het spirituele boek van de afgelopen tijd.
Om de weg te gaan die wordt beschreven in De kracht van het Nu dien je de identificatie met je analytische geest en het daardoor gecreëerde onechte zelf, het ego, te laten varen. We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. Je authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door je over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen.

Daar komen we er ook achter dat we al ‘heel’ en ‘volmaakt’ zijn. Velen zullen tijdens het lezen van dit boek vaststellen dat de grootste blokkades om in het Nu te komen onze relaties zijn, dat wil zeggen de manier waarop we in onze relaties staan. Relaties kunnen echter ook een toegang zijn om tot verlichting te komen, mits we ze wijs benutten zodat ze bijdragen aan onze bewustwording en we daardoor in staat zijn meer liefde te geven.

Als we volledig aanwezig kunnen zijn en iedere stap in het Nu kunnen zetten, kunnen we de werkelijkheid ervaren van zaken als ‘overgave’, ‘vergeving’ en ‘het onnoembare’. Zo kunnen we onszelf openstellen voor de transformerende ervaring van De kracht van het Nu.

# 17 Rich Dad Poor Dad

What the Rich Teach Their Kids About Money That the Poor and Middle Class Do Not!

Boek Rich Dad Poor DadHet eerste boek dat werd uitgegeven door de ‘Rich Dad’ company was Rich Dad Poor Dad. Sinds de eerste uitgave staat het boek al op de bekendste Best Sellers lijsten.

Het verhaal in het boek gaat over een persoon die 2 vaders heeft: zijn biologische vader – de arme pa – en de andere is de vader van zijn beste jeugdvriend – de rijke pa.

Beide vaders leren de auteur hoe succesvol te zijn in het leven maar op compleet verschillende manieren. Doorheen het boek vergelijkt de auteur zijn 2 vaders en hun principes, ideeën, financiële gewoontes. En hoe zijn arme maar hoog opgeleide vader het financieel moeilijk heeft terwijl zijn al rijke pa steeds rijker wordt.

In het boek komen 2 fundamentele onderwerpen aan bod: De ik kan het doen mentaliteit en durven ondernemen. De auteur benadrukt het belang van deze 2 concepten door verschillende voorbeelden van elk naar voren te brengen en het belang van financiële intelligentie te benadrukken. Leer hoe de kracht van ondernemingen de rijken nog rijker maakt.

# 18 Eat that frog

Dé methode om te stoppen met uitstellen en superproductief te worden

Persoonlijke ontwikkelings boek Eat That Frog boekAls je elke ochtend begint met het eten van een levende kikker, zal de rest van de dag ‘een makkie’ zijn (aldus Mark Twain).

‘Eat that frog’ laat zien hoe je die spreekwoordelijke kikker op kunt eten, oftewel hoe je moet beginnen met de taken waar je het minst zin in hebt. De taken die je voor je uitschuift blijken namelijk bijna zonder uitzondering de taken te zijn die de grootste, meest positieve impact op je leven zullen hebben.

In deze klassieker over productiviteit legt Brian Tracy uit dat succesvolle mensen niet alles proberen te doen, maar focussen op de belangrijkste taken en zorgen dat die goed gedaan worden. Hij vertelt je hoe je voorkomt dat technologie je tijd domineert en geeft eenentwintig praktische en haalbare stappen die je helpen om te stoppen met uitstellen. En vandaag nog je leven te veranderen.

Boeken lezen wordt vaak passief gedaan. Zonde. De meerwaarde van persoonlijke ontwikkeling boeken zit in de toepassing. Door de kennis daadwerkelijk toe te passen uit de boeken over persoonlijke ontwikkeling, ga je pas resultaat bereiken. No Action, No Result!

Welke boeken over persoonlijke ontwikkeling raden jullie aan? Laat je favoriete boek over persoonlijke ontwikkeling achter in de comments.

Suggesties andere interessante artikelen

Check ook de beste films voor en over persoonlijke ontwikkeling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in