Home Cultuur & Entertainment 30 Nuttige Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling en Mindset

30 Nuttige Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling en Mindset

Wat zijn de beste boeken voor Persoonlijke ontwikkeling en mindset? Dat delen wij in dit artikel met 30 boeken die wij aanraden voor jouw persoonlijke groei.
Het is belangrijk om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken en het beste uit jezelf halen.
Boeken over persoonlijke ontwikkeling kunnen je inspireren en motiveren en de  beste persoonlijke ontwikkelingsboeken kunnen je helpen om een extra stap te zetten en meer te bereiken in je leven. Maar welke boeken zijn dat?

Ontdek deze 30 nuttige persoonlijke ontwikkeling boeken en laat je inspireren!

Deze boeken staan in willekeurige volgorde, maar bieden allemaal waardevolle informatie om jezelf verder te ontwikkelen, de juiste mindset te creëren en je een stap dichter bij je doelen te brengen. Belangrijk is wel dat je alle kennis in deze waardevolle boeken toepast.
Without Action, No change 😉 Action is what changes your life!
1 Master Your Mindset 16 De Kracht van het nu
2 Think And Grow Rich 17 Rich Dad Poor Dad
3 Een werkweek van 4 uur 18 Eat That Frog
4 The 7 Habits of Highly Effective People 19 The Alchemist
5 The Miracle Morning 20 The Code of The Extra Ordinary Mind
6 Start with Why 21 Focus AAN/UIT
7 Thinking Fast and Slow 22 Limitless
8 The $ 100 Startup 23 The Science of Getting Rich
9 The Subtle Art of Not Giving A fuck 24 De Rijkste man van Babylon
10 The Secret 25 Vind je Ikigai
11 The Hard Thing about Hard Things 26 Op zoek naar antwoorden
12 Happy Life 365 27 Becoming Supernatural
13 Happy Lifehacks 365 28 Super slapen
14 Gettings Things Done 29 How to Win Friends and Influence People 
15 De Kleine Prins 30 De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt
Lees hieronder alle informatie over de desbetreffende boeken.
Deze boeken zullen ongetwijfeld een bijdrage leveren aan je persoonlijke groei voor een echte winnende en positieve mindset.
Al deze persoonlijke ontwikkelingsboeken staan positief aangeschreven en zijn echte aanraders voor iedereen die zijn of haar mindset positief wil veranderen. Door het lezen van de juiste boeken ben je in staat om bijzonder veel kennis op te doen van inspirerende en wijze mensen.

UPDATE 2021:

Dit artikel met de beste boeken voor persoonlijke ontwikkeling is oorspronkelijk gepost in februari 2020 met 18 nuttige boeken, echter hebben we deze lijst na veel positieve reacties op maart 2021 geüpdatet. Inmiddels een jaar en heel wat groei verder, hebben we er de 30 beste boeken van gemaakt voor persoonlijke ontwikkeling.
Mis je een boek over persoonlijke ontwikkeling of heb je nog boeken tips? Laat ze achter in de comments!

30 beste boeken voor Persoonlijke Ontwikkeling en Mindset.

# 1 Michael Pilarczyk: Master Your Mindset 

Leef je mooiste leven

Boek over persoonlijke ontwikkeling Michael Pilarczyk Master Your MindsetDit boek over persoonlijke ontwikkeling mag niet ontbreken in deze lijst. Het boek Master Your Mindset – Leef Je Mooiste Leven gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Die combinatie maakt dit boek uniek.

Michael Pilarczyk schreef een persoonlijk verhaal over inzicht, bewustzijn en de kracht van gedachten. Het leven dat je op dit moment leidt en de persoon die je bent geworden zijn het resultaat van je gedachten en je beslissingen. Waarom doe je soms niet wat je wél zou willen doen? Het zijn belemmerende gedachten die je tegenhouden te doen wat je werkelijk wilt.
Verander je denkwijze en je bestaan zal veranderen. Ontdek je mogelijkheden, maak je dromen waar en haal het beste uit jezelf. Michael legt uit hoe je die gedachtepatronen kunt doorbreken door je mindset opnieuw te programmeren. Deze methode wordt toegepast door veel succesvolle mensen; ondernemers, artiesten en topsporters.
Dit boek gaat over levensvragen. Waarom doe je wat je doet? Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Wat wil je écht? In Master Your Mindset Leef Je Mooiste Leven beschrijft Michael op basis van eigen ervaringen en praktijkvoorbeelden van bekende Nederlanders zijn filosofie en strategie voor een succesvol en gelukkig persoonlijk, zakelijk en spiritueel leven.
Let op: Er is een herschreven versie beschikbaar uitgebracht op november 2020 voor € 21,95. Let hier dus op bij het doorklikken.

# 2 Invictus Library – Think and Grow Rich

Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt. Vertaling van Michael Pilarczyk

Boek Invictus Library - Think and Grow RichHet derde boek van Michael Pilarczyk. Een zeer mooie vertaling van het boek Think and Grow Rich, maar herschreven in een hedendaagse bewerking van de originele tekst.

ZO WERKT DE MIND VAN EEN MILJONAIR
Think and Grow Rich is de klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. De waarheden en wijsheden die Napoleon Hill beschrijft zijn tijdloos, de wetten en regels zijn universeel. Dit boek neemt je stapsgewijs mee in de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd, maar die bovenal de formule is voor een succesvol en voldaan leven.

MEER DAN 70 MILJOEN EXEMPLAREN VERKOCHT
Tijdens het lezen van dit boek zul je regelmatig worden verbaasd over de gelijkenis tussen de wereldwijde economie van tachtig jaar geleden en die van vandaag. Ook de mentaliteit van de samenleving kent opmerkelijke overeenkomsten. Daarom is dit boek nog even actueel als op de dag van publicatie in 1937. Deze nieuwe Nederlandse vertaling is een hedendaagse bewerking van de originele tekst. Uitgevoerd in een mooie vormgeving. Bestudeer dit boek en ontdek de denkwijze die je leven zal veranderen.

Link werkt niet helemaal correct. Kies voor de Hardcover voor de juiste versie

Bestel bij Bol.com

# 3 Een werkweek van 4 uur

ontsnap aan de 9-tot-5-mentaliteit en leid een rijk leven.

Boek Een werkweek van 4 uurVraag Timothy Ferriss wat hij aan het doen is, en de kans is groot dat je als antwoord krijgt: ‘skiën in de Andes’, ‘duiken in Panama’ of ’tangodansen in Buenos Aires’. Ferriss heeft namelijk het achterhaalde idee van ‘eerst werken, dan leven’ ingeruild voor een rijk leven in het hier en nu. Niet geld stelt je daartoe in staat, maar de nieuwe economische factoren tijd en mobiliteit.

Wacht niet langer, zeker niet in tijden van economische onzekerheid. En vergeet het achterhaalde idee van werken tot je pensioen. Of je nu die grote wereldreis wilt maken, een maandelijks salaris van vijf cijfers wilt met zo weinig mogelijk inspanning, of gewoon minder wilt werken en meer wilt genieten – Een werkweek van vier uur geeft het antwoord.
Dit revolutionaire boek wijst je de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed, of je nu een overwerkte loonslaaf bent of een ondernemer die klem zit in het succes van zijn bedrijf.

# 4 The 7 Habits of Highly Effective People

Powerful Lessons in Personal Change

Persoonlijke ontwikkelings boek The 7 Habits of Highly Effective PeopleToen dit persoonlijke ontwikkeling boek voor het eerst werd uitgegeven in 1989 was The 7 Habits of Highly Effective People bijna meteen een bestseller. Met wereldwijd sinds de publicatie meer dan 25 miljoen verkochte boeken in meer dan 40 talen, blijft dit boek miljoenen lezers helpen om effectiever te worden in zowel hun persoonlijke als professionele leven.

Dit is een van die zeldzame boeken die gelezen worden door presidenten, CEOs, opvoeders en individuen over de hele wereld. Niet alleen om hun zaken en carrières te verbeteren, maar ook om te leven met integriteit, service, waardigheid en success in elk aspect van hun leven. Het boek heeft een onmiskenbaar effect gehad gedurende de afgelopen 25 jaar – en zal ongetwijfeld voor nog vele jaren invloedrijk zijn.

Bestel bij Bol.com

# 5 The Miracle Morning

The 6 Habits That Will Transform Your Life Before 8AM
Persoonlijke ontwikkelings boek The Miracle Morning
De internationale bestseller Miracle Morning van Hal Elrod heeft al tienduizenden mensen geholpen grote veranderingen in hun leven door te voeren. Zijn Miracle Morning Methode leerde hen een succesvoller maar vooral een rijker en bevredigender leven te leiden. In deze praktische gids beschrijft Elrod hoe iedereen in 30 dagen aan de hand van zes nieuwe gewoontes kan werken aan meer focus en zelfbewustzijn. En dat allemaal voor acht uur ’s ochtends!

# 6 Start with Why

How Great Leaders Inspire Everyone To Take Action  
Boek start with why simon sinek Persoonlijke ontwikkelings boek
Wat hebben grote, inspirerende leiders als Steve Jobs en Martin Luther King met elkaar gemeen? Ze weten allebei donders goed waaróm ze doen wat ze doen. Begin met Waarom analyseert leiders als Martin Luther King Jr. en Steve Jobs, en ontdekt dat zij allemaal op dezelfde manier denken – ze begonnen allemaal met een waarom.
Waarom doen we wat we doen? Waarom bestaan we? Leren om deze vragen te stellen kan de geheimen van inspirerend zakendoen ontgrendelen. Sinek legt uit wat er écht nodig is om mensen te leiden en te inspireren, en hoe iedereen dat kan leren.
Beginnen met het waarom helpt je om beter en authentieker leiding te geven en om je omgeving te inspireren. Met vele voorbeelden uit de praktijk laat Sinek zien dat het werkt. Dit boek is gebaseerd op de ideeën uit zijn presentatie over leiderschap op TEDx, waarmee hij wereldwijd de aandacht trok.

# 7 Thinking, Fast and Slow

Daniel Kahneman (Engelstalige editie)
Boek thinking fast and slow daniel kahnemanDit boek over persoonlijke ontwikkeling mag niet ontbreken in dit lijstje. Waarom beoordelen we dezelfde situatie anders voor en na de lunch? Waarom denken we dat knappe mensen competenter zijn dan anderen? Daniel Kahneman toont in ‘ Thinking, Fast and Slow’ aan dat we veel irrationeler zijn dan we denken.
Hij legt uit dat we twee denksystemen hebben: een snelle, intuïtieve manier en een langzame, weloverwogen manier. Beide zijn uitermate praktisch, maar het gaat vaak fout omdat we – zonder dat we het doorhebben – de verkeerde manier van denken gebruiken.
Kahneman neemt de lezers mee in een levendige discussie over hoe we denken en onthult waar we wel en niet onze intuïtie kunnen vertrouwen en hoe we de voordelen van het langzaam denken kunnen benutten.
Hij biedt praktische en verhelderende inzichten in hoe keuzes worden gemaakt in zowel ons zakenleven als ons persoonlijke leven – en hoe we verschillende technieken kunnen gebruiken om ons te beschermen tegen mentale fouten die vaak problemen veroorzaken.

# 8 The $100 Startup

Fire Your Boss, Do What You Love and Work Better To Live More
Boek the $100 startup by chris guillebeau Dit boek geeft je een heldere blik op het starten van je eigen onderneming. Doel is het creëren van je eigen vrijheid met behoud van salaris.

In feite hoef je maar drie zaken te doen:

 1. Bepaal wat je goed kunt en leuk vindt om te doen.
 2. Zoek daar klanten voor.
 3. Vind een manier om betaald te worden.

Als één van de drie ontbreekt, dan moet je dus niet voor jezelf beginnen.

Het boek geeft een aantal inspirerende voorbeelden hoe je kunt starten zonder een grote investering (€1000,- of meer) te doen en toch succesvol te zijn.

Dit boek is perfect voor mensen die niet ergens willen werken wat hen niet gelukkig maakt. “Het is oké, het verdient leuk.” Nope, dit boek geeft je het inzicht hoe je je eigen vaardigheden en passie kan omzetten in een succesvolle onderneming en hoe je elke dag in vrijheid en met plezier je geld kan verdienen. Zeker een aanrader voor hen die dit aanspreekt!

Bestel bij Bol.com

# 9 The Subtle Art of Not Giving a F*ck, oftewel De edele kunst van not giving a f*ck

De tegendraadse aanpak voor een goed leven – Zowel nederlandse als engelstalige versie beschikbaar 

Boek Mark Mansen - The Subtle Art of Not Giving a FuckVan populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt.

Mark Manson geeft je de tools om te kiezen waar jij om geeft, en dus ook waar je niet om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend.
Humoristisch en vol goede grappen, maar bovenal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

# 10 The Secret

het geheim van voorspoed en geluk
Boek The Secret over persoonlijke ontwikkelingEen internationale bestseller, die verkrijgbaar is in 50talen en waarvan wereldwijd meer dan 25 miljoen boeken in omloop zijn.The Secret staat al meer dan 200 weken op debestsellerlijst van de New York Times en werd door USA Today bestempeld als een van de 20 meest succesvolle persoonlijke ontwikkelingsboeken van de afgelopen vijftien jaar.

Er bestaat een eeuwenoud Geheim: The Secret. Het werd gezocht, gevonden en weer verloren, het is gestolen en voor veel geld doorverkocht. Tot nu toe was kennis van dit Geheim voorbehouden aan een kleine kring van ingewijden. Plato, Galileo en Einstein kenden The Secret, net als de succesvolste uitvinders, denkers en ondernemers in de geschiedenis. Dat juist zij de wereld konden veranderen is geen toeval..

Oude en moderne meesters onthullen in dit boek hoe zij The Secret hebben ervaren en hoe ze het hebben toegepast in hun leven. Hoe zij alle tegenslagen konden overwinnen en rijkdom en succes hebben gecreëerd die ze niet voor mogelijk hadden gehouden.

# 11 Hard Thing About Hard Things

Building a Business When There Are No Easy Answers

Boek Hard Thing About Hard ThingsIn dit boek geeft Ben Horowitz, medeoprichter van Andreessen Horrowitz en een van Silicon Valleys meest gerespecteerde en ervaren ondernemers, geeft onmisbaar advies over het opzetten en runnen van een startup – praktische wijsheid voor het managen van de lastigste problemen waar de bedrijfsschool het niet over had.

Hoewel mensen het vaak hebben over hoe geweldig het is om een bedrijf te starten, zijn ze maar zelden eerlijk over hoe moeilijk het is er een te runnen. Ben Horowitz analyseert de problemen waar leiders iedere dag tegenover staan, deelt de inzichten die hij heeft verworven met ontwikkelen, managen, verkopen, kopen, investeren en toezicht houden op technologiebedrijven.
Als levenslange rapfanaat zet hij zijn bedrijfslessen bij met lyrics uit zijn favoriete nummers, en zegt hij waar het op staat als het gaat om vrienden ontslaan of personeel bij de concurrent vandaan halen, om het cultiveren en behouden van een CEO-mentaliteit of om weten wanneer je een geldslag moet slaan.
Vol met zijn karakteristieke humor en duidelijke taal is The Hard Thing About Hard Things een onmisbaar boek voor zowel ervaren ondernemers als strevers die net beginnen, en het is gebaseerd op Horowitzs persoonlijke en vaak ontzagwekkende ervaringen.

# 12 Happy Life 365

De no-nonsense denkwijze voor een leuker leven

Happy Life 365 Kelly weekers Persoonlijke ontwikkelings boekIn het boek Happy Life 365 laat Kelly Weekers op basis van simpele stappen zien hoe bepalend je denkwijze is voor je dagelijkse geluksgevoel. Aan de hand van thema’s als zelfvertrouwen, gezondheid, vriendschap, werk, social media en relaties leer je op een simpele en effectieve manier anders om te gaan met negativiteit, stress en piekeren.

Kelly vertelt nuchter en met humor hoe je zelf geluk creëert. Boordevol praktische opdrachten, voorbeelden, simpele stappenplannen, tips, tricks en quotes voor 365 dagen geluk

Bestel bij Bol.com

# 13 Happy Lifehacks 365

100 no-nonsense tips & tricks voor een leuker leven

Happy Lifehacks 365 - Kelly weekers boekMet Happy lifehacks 365, vervolg op Happy life 365 van Kelly Weekers ga je concreet aan de slag met de tips uit de bestseller Happy Life 365. Nuchter, praktisch en met een knipoog: met de oefeningen uit dit boek komt een leuker leven nóg meer binnen handbereik! Aan de hand van 100 oefeningen ga je aan de slag met thema’s als vitaliteit, werk, liefde, vriendschappen en jezelf.

Bestel bij Bol.com

# 14 Getting things done

De kunst van stressvrije productiviteit

Getting things done boekIn het boek Getting Things Done staat de ultieme methode om productiever te zijn. Het stelt je in staat om snel informatie te filteren en wat relevant is onder te brengen in een extern 100 procent betrouwbaar systeem. Dit zorgt ervoor dat alle op dit moment niet-relevante informatie uit je zicht verdwijnt en op het juiste moment weer op je radar komt. Hierdoor heb je overzicht om met de juiste dingen bezig te zijn en de rust om hier echt je volledige aandacht aan te geven.

Deze methode is ontwikkeld omdat David Allen merkte dat de bestaande timemanagementmethodes simpelweg niet (meer) aansloten bij de huidige werksituatie. David Allen heeft het boek van begin tot einde herschreven met belangrijke aanpassingen en nieuw materiaal, waardoor het weer relevant is voor de werkvloer van vandaag.

Bestel bij Bol.com

# 15 De Kleine Prins

Boek De Kleine PrinsDit prachtige moderne sprookje, geschreven voor jong en oud en schitterend geïllustreerd door de auteur, wordt over de hele wereld tot de klassieken gerekend. De verteller, een piloot, verhaalt hoe hij na een noodlanding met zijn vliegtuig in de woestijn de kleine prins ontmoet.

De wijze en betoverende verhalen die de kleine prins vertelt over de planeet waar hij woont met een hooghartige bloem, over de andere planeten die hij bezoekt met hun merkwaardige bewoners en over zijn gevecht met de slechte zaadjes, maken de kleine prins tot een verrukkelijke en onvergetelijke figuur.

Bestel bij Bol.com

 

# 16 De kracht van het nu

De kracht van het NU gids voor een bewust en gelukkig leven

De kracht van het nu Eckhart Tolle boekDe kracht van nu is het spirituele boek van de afgelopen tijd.
Om de weg te gaan die wordt beschreven in De kracht van het Nu dien je de identificatie met je analytische geest en het daardoor gecreëerde onechte zelf, het ego, te laten varen. We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. Je authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door je over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen.

Daar komen we er ook achter dat we al ‘heel’ en ‘volmaakt’ zijn. Velen zullen tijdens het lezen van dit boek vaststellen dat de grootste blokkades om in het Nu te komen onze relaties zijn, dat wil zeggen de manier waarop we in onze relaties staan. Relaties kunnen echter ook een toegang zijn om tot verlichting te komen, mits we ze wijs benutten zodat ze bijdragen aan onze bewustwording en we daardoor in staat zijn meer liefde te geven.

Als we volledig aanwezig kunnen zijn en iedere stap in het Nu kunnen zetten, kunnen we de werkelijkheid ervaren van zaken als ‘overgave’, ‘vergeving’ en ‘het onnoembare’. Zo kunnen we onszelf openstellen voor de transformerende ervaring van De kracht van het Nu.

Bestel bij Bol.com

# 17 Rich Dad Poor Dad

What the Rich Teach Their Kids About Money That the Poor and Middle Class Do Not!

Boek Rich Dad Poor DadHet eerste boek dat werd uitgegeven door de ‘Rich Dad’ company was Rich Dad Poor Dad.Sinds de eerste uitgave staat het boek al op de bekendste Best Sellers lijsten.

Het verhaal in het boek gaat over een persoon die 2 vaders heeft: zijn biologische vader – de arme pa – en de andere is de vader van zijn beste jeugdvriend – de rijke pa.

Beide vaders leren de auteur hoe succesvol te zijn in het leven maar op compleet verschillende manieren. Doorheen het boek vergelijkt de auteur zijn 2 vaders en hun principes, ideeën, financiële gewoontes. En hoe zijn arme maar hoog opgeleide vader het financieel moeilijk heeft terwijl zijn al rijke pa steeds rijker wordt.

In het boek komen 2 fundamentele onderwerpen aan bod: De ik kan het doen mentaliteit en durven ondernemen. De auteur benadrukt het belang van deze 2 concepten door verschillende voorbeelden van elk naar voren te brengen en het belang van financiële intelligentie te benadrukken. Leer hoe de kracht van ondernemingen de rijken nog rijker maakt.

Bestel bij Bol.com

# 18 Eat that frog

Dé methode om te stoppen met uitstellen en superproductief te worden

Persoonlijke ontwikkelings boek Eat That Frog boekAls je elke ochtend begint met het eten van een levende kikker, zal de rest van de dag ‘een makkie’ zijn (aldus Mark Twain).

‘Eat that frog’ laat zien hoe je die spreekwoordelijke kikker op kunt eten, oftewel hoe je moet beginnen met de taken waar je het minst zin in hebt. De taken die je voor je uitschuift blijken namelijk bijna zonder uitzondering de taken te zijn die de grootste, meest positieve impact op je leven zullen hebben.

In deze klassieker over productiviteit legt Brian Tracy uit dat succesvolle mensen niet alles proberen te doen, maar focussen op de belangrijkste taken en zorgen dat die goed gedaan worden. Hij vertelt je hoe je voorkomt dat technologie je tijd domineert en geeft eenentwintig praktische en haalbare stappen die je helpen om te stoppen met uitstellen. En vandaag nog je leven te veranderen.

Bestel bij Bol.com

# 19 The Alchemist

Een sprookjesachtig verhaal over het volgen van je droom

Boek The Alchemist voor je persoonlijke groei en ontwikkelingDit boek mag niet ontbreken in het rijtje met de beste boeken voor persoonlijke ontwikkeling en mindset. Dit is een boek dat in iedereens boekenkast zou moeten staan is is werkelijk waar een schitterend verhaal.

Dit is de Engelstalige versie De Alchemist, een wereldwijd fenomeen en is gelezen en geliefd door meer dan 62 miljoen lezers en staat bovenaan de bestsellerlijsten in 74 landen over de hele wereld.

Nu is dit magische fabel opnieuw verpakt in een editie die liefhebbers van Paulo Coelho voor altijd zullen willen koesteren. Om de paar decennia verschijnt er een boek dat het leven van zijn lezers voor altijd verandert.

Dit is zo’n boek – een prachtige gelijkenis over het leren luisteren naar je hart, de voortekenen lezen die langs het levenspad zijn uitgestrooid en vooral je dromen volgen.

Santiago, een jonge herder die in de heuvels van Andalusië woont, voelt dat er meer in het leven is dan zijn bescheiden huis en zijn kudde. Op een dag vindt hij de moed om zijn dromen te volgen naar verre landen, waarbij elke stap wordt versterkt door de wetenschap dat hij het juiste pad volgt: het zijne.

De mensen die hij onderweg ontmoet, de dingen die hij ziet en de wijsheid die hij leert, zijn levensveranderend. Met Paulo Coelhos visionaire mix van spiritualiteit, magisch realisme en folklore, is de Alchemist een verhaal met de kracht om naties te inspireren en het leven van mensen te veranderen.

Dit boek is Engelstalig, maar ook in het Nederlands beschikbaar.

Bestel bij Bol.com

# 20 The Code of the Extraordinary Mind

10 Unconventional Laws to Redefine Your Life and Succeed on Your Own Terms
Boek voor persoonlijke groei. The Code of the Extraordinary Mind
Wat als alles wat we denken te weten over hoe de wereld werkt & onze ideeën over liefde, opvoeding, spiritualiteit, werk, geluk en liefde &; gebaseerd zijn op Brules (bullsh * t-regels) die van generatie op generatie worden doorgegeven en lang voorbij zijn hun vervaldatum?

Dit boek leert je te denken als enkele van de grootste non-conformistische geesten van onze tijd, om vragen te stellen, uit te dagen, te hacken en nieuwe regels voor JOUW leven te creëren, zodat je succes op je eigen voorwaarden kunt definiëren.

The Code of the Extraordinary Mind, een bestseller uit de New York Times, is een blauwdruk van wetten om ons te bevrijden van de ketenen van een gewoon leven. Het maakt duidelijk dat alles wat we weten over de wereld wordt gevormd door conditionering en gewoonte.

En daardoor leven de meeste mensen hun leven op basis van beperkende regels en achterhaalde opvattingen over vrijwel alles – liefde, werk, geld, ouderschap, seks, gezondheid en meer – dat ze erven en van generatie op generatie doorgeven.

Maar wat als u deze verouderde ideeën zou kunnen verwijderen en opnieuw zou kunnen beginnen? Hoe zou je leven eruit zien als je de regels van het verleden zou vergeten en opnieuw zou kunnen definiëren wat geluk, doel en succes voor jou betekenen?

In een unieke samensmelting van geavanceerde ideeën, persoonlijke verhalen, oneerbiedigheid en een briljante manier van lesgeven, onthult Lakhiani de 10 krachtige wetten die een stapsgewijs proces vormen dat je op het leven kunt toepassen om jaren van strijd van zich af te werpen en jezelf te verheffen naar uitzonderlijke nieuwe hoogten.

Dit is een echt uniek persooonlijke ontwikkelingsboek wat een nieuwe kijk biedt op onze huidige maatschappij en de manier hoe we ons leven leiden en mag niet ontbreken in jouw boekenkast.

Het boek is Engelstalig.

Bestel bij Bol.com

# 21 Focus AAN/UIT 

Dicht de 4 concentratielekken en krijg meer gedaan in een wereld vol afleiding.

Boek Focus AAN UIT van Mark Tighelaar voor meer focus en een hogere productiviteitEen boek wat een grote impact kan hebben op je persoonlijke groei en succes!

Bestsellerauteur Mark Tigchelaar laat aan de hand van nieuw wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden uit de praktijk zien hoe we weer grip op onze focus krijgen. Het effect is dat we weerbaarder tegen stress worden, productiever zijn en meer aanwezig zijn in het hier en nu. Rust, overzicht en controle.

Dit is echt een praktisch boek over hoe je je kunt focussen tijdens het werk met tips die direct toepasbaar zijn.

Wat ons betreft is dit echt het boek als het gaat om productiviteit, focus en rust in je hoofd.

Makkelijk te lezen en praktisch toepasbaar, aanrader!

Bestel bij Bol.com

# 22 Limitless

Upgrade Your Brain, Learn Anything Faster, and Unlock Your Exceptional Life

Persoonlijke ontwikkelingsboek Limitless van Jim KwikOok dit boek is engelstalig, maar wel heeft dit boek een plekje verdiend in onze top 30 beste persoonlijke ontwikkelingsboeken.

Dit boek leert je namelijk om sneller en beter te leren! Om je hersenen te upgraden en meer te leren, zodat je sneller je doelen kunt bereiken. Een echte aanrader op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Jim Kwik heeft de afgelopen 25 jaar iedereen geholpen, van beroemdheden tot CEO’s tot studenten, om hun geheugen te verbeteren, hun besluitvormingsvaardigheden te verbeteren, te leren snel te lezen en hun uitmuntende vaardigheden te ontketenen.

In Limitless leren lezers de revolutionaire strategieën en technieken van Jim om los te komen van hun beperkingen. Ze zullen leren hoe ze hun hersens kunnen versterken met eenvoudige, bruikbare tools om de geest aan te scherpen, de focus te vergroten en hun volledige potentieel te versnellen.

Geloven dat je beperkt bent, weerhoudt je ervan je grootste dromen te verwezenlijken. Maar we hebben allemaal superkrachten in ons, en de sleutel tot het activeren van die superkrachten is jezelf niet te beperken.

Bestel bij Bol.com

# 23 The Science of Getting Rich

Science of Getting Rich Nederlandse vertaling van Michael PilarczykDe wetenschap van rijk worden gaat over veel meer dan geld. Het gaat over rijkdom in een bredere betekenis. Wallace D. Wattles ontdekte een methode die leidt tot financiële en spirituele rijkdom.

The Science of Getting Rich was de bron achter het wereldwijde succes van The Secret en Think and Grow Rich, twee klassiekers die goed zijn voor meer dan 120 miljoen verkochte exemplaren.
Het begon met dit boek van Wallace D. Wattles uit 1910. De inhoud van The Science of Getting Rich is allerminst achterhaald. En deze hedendaagse bewerking zal je een andere kijk geven op succes en geluk in je leven.
Dit boek bevat een handleiding in het toepassen van de wetenschap van aantrekking en creatie. Met een uitgebreide inleiding door Michael Pilarczyk.
Over de vertaler en bewerker Michael Pilarczyk is een bekend auteur en spreker over zelfbewustzijn, meditatie en levenskunst. Eerder bewerkte hij de klassieker Think and Grow Rich. Hij is auteur van de bestseller Master Your Mindset. Pilarczyk past de wetenschap en de wetten uit The Science of Getting Rich zelf al 30 jaar met succes toe.

# 24 De Rijkste Man van Babylon

De Rijkste Man van Babylon boek voor persoonlijke ontwikkelingDit boek sluit heel goed aan bij het boek The Science of Getting Rich en mag niet in deze lijst met beste boeken voor persoonlijke ontwikkeling ontbreken.

Wat is het geheim voor een rijk leven? Het heeft niet uitsluitend te maken met afkomst, geluk en intelligentie. Er zijn veel rijke mensen die hun school nooit hebben afgemaakt. Zo zijn er ook hoogopgeleiden die weinig geld verdienen. Waar ligt dat aan? Wat maakt het verschil? Hoe zit dat met jou? Verlang jij ook naar iets meer geld en vrijheid?

De rijkste man van Babylonlegt op eenvoudige en praktische wijze de gouden regels uit voor rijkdom en welvaart.

Arkad was die rijkste man van het oude Babylon. De koning vroeg hem om aan alle inwoners uit te leggen hoe zij hun eigen rijkdom konden verwerven. Velen worstelden met geldzorgen.

Aan de hand van simpele, praktische adviezen helpt Arkad met het opbouwen van een gezonde financiële huishouding. In onze huidige samenleving is dit nog steeds voor veel mensen een probleem, waardoor de kwaliteit van leven voor velen wordt beperkt. De tijden zijn dan wel veranderd, wij mensen zijn dat niet. Dat maakt de lessen uit dit boek zo actueel en waardevol voor deze tijd.

The Richest Man in Babylon (1926) verkocht meer dan 2 miljoen exemplaren. Deze moderne bewerking is geschreven door Sjors Sommer en Michael Pilarczyk, vertaler van de klassieker Think and Grow Rich en auteur van de bestseller Master Your Mindset.

Bestel bij Bol.com

# 25 Vind je Ikigai

Vind je ikigai breng het Japanse geheim voor geluk in de praktijk

Vind je Ikigai voor persoonlijke groei en gelukEen bijzonder boek met een hele brede kijk is over hoe je meer geluk kunt creëren in je leven! Dit boek heeft dus ook een welverdiend plekje verdiend in onze top 30 beste boeken voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Wellicht een iets andere insteek, maar bijzonder waardevol.

Na het ontdekken van het geheim voor een lang en gelukkig leven in Ikigai, “de reden van je bestaan’ of je “levenspassie’, keren Héctor García en Francesc Miralles terug naar de duizend jaar oude Japanse cultuur om een praktische methode te ontwikkelen waarmee je je levensdoelen kunt realiseren. Want hoe kun je je ikigai precies vinden? En als we onze ikigai hebben gevonden, hoe zorg je er dan voor dat je er elke dag naar leeft en erdoor geïnspireerd wordt en blijft?

In Vind je ikigaiworden deze vragen beantwoord. Het boek biedt ver­schillende routes met praktische oefeningen waarmee je doelen naar de juiste eind­bestemming worden gebracht. En tegelijkertijd zorgt deze methode ervoor dat je onderweg naar deze bestemming geluk en welzijn zult ervaren.

Bestel bij Bol.com

# 26 Op zoek naar antwoorden

Een verhaal over innerlijke vrede

Op zoek naar antwoorden van Wiggert MeermanEen top boek voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Op zoek naar antwoorden beschrijft het verhaal van een Nederlandse zakenman, die nadat hij alles verloor, op mysterieuze wijze door het leven naar een inheemse stam in de Amazone wordt geleid. Het stamhoofd laat hem deelnemen aan een eeuwenoud ritueel dat de inheemsen gebruiken om hun ziel te reinigen.

Tijdens deze zware beproeving, waarbij hij veertig dagen lang in de heilige ruimte moet verblijven, komt hij zijn eigen demonen onder ogen. De auteur kreeg de opdracht om zijn lessen en inzichten te delen met de wereld. Het resultaat hiervan is dit boek.

Wiggert Meerman beschrijft op openhartige wijze hoe hij ten prooi viel aan de gevaren van onze ‘moderne’ jungle: de niet te winnen strijd van zichzelf vergelijken met anderen, succes najagen, de hebzucht naar geld en het contact verliezen met zichzelf. Het ritueel geeft weer hoe onze voorouders antwoorden vonden op levensvragen. Lees hoe hij afgezonderd in de natuur, onder begeleiding van sjamanen en door middel van een mysterieus medicijn, tot antwoorden komt.

Voor de liefhebbers van persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, plantmedicijnen (ayahuasca) en spirituele groei.

Bestel bij Bol.com

# 27 Becoming Supernatural

How Common People Are Doing the Uncommon

Becoming Supernatural van Dr Joe DispenzaWat zou het betekenen om bovennatuurlijk te worden? Wat als je je zou kunnen afstemmen op frequenties buiten onze materiële wereld? Je hersenchemie veranderen om toegang te krijgen tot transcendente niveaus van bewustzijn. Een nieuwe toekomst creëren en je eigen biologie transformeren om diepgaande genezing mogelijk te maken?

Dit is wat Dr. Joe Dispenza aanbiedt in dit revolutionaire boek: een schat aan kennis en een set hulpmiddelen waarmee gewone mensen – mensen net als jij – buitengewone staat van zijn kunnen bereiken.

Dit boek is in het Engels geschreven.

Bestel bij Bol.com

# 28 Superslapen

praktische lifestyle-principes voor je beste nachtrust ooit

Boek Superslapen van Floris WoutersonDit boek heeft niet zozeer direct een link met Persoonlijke ontwikkeling, maar zonder een goede slaap kom je nergens. Daarom draagt dit boek zeker bij aan je persoonlijke groei. ‘Superslapen biedt de lezer een verfrissende kijk op de slaap en hoe deze geoptimaliseerd kan worden.

Slaap is een absolute voorwaarde voor excellente prestaties. Slaap is zelfs belangrijker dan eten en bewegen samen. Heb jij een veeleisende baan, ben je ondernemer of (top)sporter? Dan is het noodzakelijk dat je een goede nachtrust geniet. Want zonder goede slaap neem je slechte beslissingen, maak je fouten op het werk, ben je een risico op de weg en is de kans op sportblessures zelfs 40 procent groter. Daarmee heeft slecht slapen een duidelijk groeiende economische impact.

Een keertje slecht slapen is niet zo erg, maar wel als het regelmatig voorkomt. Dan krijg je concentratieproblemen en een dalende productiviteit. Op de lange termijn vergroot het je kans op een burn-out en zelfs op kanker. Val je lastig in slaap? Lig je uren wakker? Kom je ’s morgens moeilijk je bed uit? Dan is dit boek voor jou!

Auteur Floris Wouterson geeft je zijn beste insider tips voor je beste nachtrust ooit:

 • Hoe een goede slaapstrategie eruit ziet. Hij laat je zien hoe hij dit zelf en bij zijn klanten toepast
 • Hoe jij als je een drukke baan hebt toch stap voor stap weer goed kunt slapen
 • Wat de oorzaak is waarom 90 procent van de mensen die slecht slapen, slecht blijven slapen (en slaapmedicatie blijven slikken)
 • Met welke simpele techniek je ‘s avonds eenvoudig kunt ontspannen en makkelijk in slaap valt (zonder schaapjes te tellen)
 • Welk knelpunt (grote blinde vlek voor bijna elke persoon met een drukke baan) op dit moment een goede nacht slaap in de weg staat
 • Wat één van de belangrijkste oorzaken is dat je niet kunt doorslapen Hoe je door 3 kleine veranderingen meer levensenergie krijgt (en je ook veel Gelukkiger voelt)
 • Hoe je niet meer hoeft te hopen dat je vanavond goed slaapt, maar grip krijgt op je slaap 
 • Waardoor jij je geen zorgen meer hoeft te maken of je de volgende dag wel fit genoeg bent om aan al je verplichtingen te voldoen
 • Wat je nooit moet doen als jij weer goed wilt slapen

Bestel bij Bol.com

# 29 How to Win Friends and Influence People

Boek How to Win Friends and Influence People van Dale Carnegie voor persoonlijke groei en ontwikkelingJe kunt achter de droombaan aan die je wilt – en je krijgt hem! Je kunt je huidige baan verbeteren! En je kunt elke situatie aan en ervoor zorgen dat het voor jou werkt!

Het beproefde advies van Dale Carnegie heeft duidezenden mensen op de ladder van succes in hun zakelijke en persoonlijke leven geholpen. Een van de meest baanbrekende en tijdloze bestsellers aller tijden, How to Win Friends & Influence People, zal je het volgende leren:

 1. Zes manieren om mensen zoals jij te maken
 2. Twaalf manieren om mensen voor jouw manier van denken te winnen
 3. Negen manieren om mensen te veranderen zonder te prikkelen wrok

Een aanrader voor elk persoon die geïnteresseerd is in Human Relations. Het boek geeft prachtig weer hoe betekenisvol woorden kunnen zijn en hoe je daar het best gebruik van kunt maken. De tips in dit Persoonlijke ontwikkelingsboek lijken behoorlijk ‘open deuren’, maar mede dankzij de verhelderende voorbeelden zeer herkenbaar voor een ieder.

Het boek is Engelstalig.

Bestel bij Bol.com

# 30 De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

rust vinden in een drukke wereld

Boek Persoonlijke Ontwikkeling. De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemtEn als laatste in dit rijtje met beste boeken voor persoonlijke ontwikkeling en groei, deze Koreaanse mega bestseller. Dit boek gaat over spirituele wijsheid en het belang om rust te vinden in een drukke wereld van een van de invloedrijkste boeddhistische leermeesters van dit moment.

De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie.

Haemin Sunim laat het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je vergevingsgezind en mild moet zijn tegenover jezelf.

De prachtige, kleurrijke illustraties fungeren als kalmerende visuele pauzes die ons aansporen rustig aan te doen. Want als jij rustig bent, zal de wereld ook rustig worden.

Bestel bij Bol.com

Afsluiting; Beste Boeken voor Persoonlijke ontwikkeling en groei

Boeken lezen wordt vaak passief gedaan. Zonde. De meerwaarde van persoonlijke ontwikkeling boeken zit in de toepassing. Door de kennis daadwerkelijk toe te passen uit de boeken over persoonlijke ontwikkeling en mindset, ga je pas resultaat bereiken. No Action, No Result!

Oorsprongkelijk had dit artikel de titel: 18 nuttige boeken over persoonlijke ontwikkeling en mindset, maar inmiddels hebben we dit uitgebreid tot 30 boeken. Wij zijn er van overtuigd dat deze boeken je nieuwe inzichten kunnen opleveren en een grote bijdragen kunnen leveren aan jouw persoonlijke groei en mindset.

Welke boeken over persoonlijke ontwikkeling en mindset raden jullie aan? Laat je favoriete boek over persoonlijke ontwikkeling achter in de comments.

Suggesties andere interessante artikelen

Check ook de beste films voor en over persoonlijke ontwikkeling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in