Mensen denken soms dat “alleen zijn”  iets is, wat slecht is. Eigenlijk is alleen zijn helemaal niet slecht, omdat er een meerdere voordelen zijn als je eenmaal het alleen zijn leert te omarmen.

We zeggen niet dat je plotseling het roer volledig moet omgooien en je alleen maar op jezelf moet focussen. We zeggen alleen dat als je eenmaal leert om te genieten van het alleen zijn, je gaat groeien als persoon.

Wij vertellen je 12 waanzinnige dingen die gaan gebeuren als je eenmaal leert genieten van het alleen zijn.

# 1 Je gaat dingen doen waar je echt van geniet.

Wanneer je constant in het gezelschap bent van andere mensen, maak je altijd compromis om oplossingen te vinden waarvan de hele groep kan genieten. En helaas komen de dingen die je het meest wilt, niet altijd overeen met wat de groep wil.

Het is dus gemakkelijk om te genieten van het alleen zijn als je eenmaal beseft dat je door dat te doen meer vrijheid krijgt om de dingen te doen die je echt wilt doen.

# 2 Je energie wordt opgeladen.

Als we omringt zijn door andere mensen, gebruik je veel energie. Proberen om andere tevreden te houden, aan het lachen brengen, hun ego te strelen, lezen van hun emoties, en alle andere aspecten die samenkomen door interactie met anderen.

Het kan mentaal uitputtend zijn wanneer je constant verbonden bent met andere mensen. Even alleen zijn bied je de mogelijkheid om even op te laden en een pauze te nemen van het emotioneel en metaal belastende werk van constante interactie.

# 3 Je komt in contact met je eigen emoties.

Vrouw aan het mediteren op het strand naast de zeeNogmaals, als je de hele tijd omringd bent door andere mensen, probeer je constant de emoties van de andere personen te lezen en er op in te spelen. Zo veel zelfs ,dat je uiteindelijk het contact met jezelf verliest.

Wanneer je leert te genieten van alleen zijn, krijg je een groter perspectief op je eigen emoties. Je zult een dieper inzicht krijgen in wat je gelukkig maakt, wat je dwarszit en wat je bedroefd maakt.

Met die kennis is het dan gemakkelijker om je emoties te reguleren. Maar het begint allemaal met het begrijpen hoe je je voelt, en dat komt eerst door eenzaamheid. Pas dan kan je in rust, goed en helder nadenken.

 # 4 Je wordt productiever.

In gezelschap zijn van andere mensen kan leuk en vermakelijk zijn, maar het kan ook je productiviteit ernstig beïnvloeden. Er zijn momenten waarop het gezelschap van andere mensen niets anders betekent dan een afleiding van het af krijgen van hetgeen waar je mee bezig bent.

De tijd die je alleen doorbrengt, kan een van de meest productieve momenten in je leven zijn, vooral omdat er minder afleidingen zijn en je gewoon je hoofd naar beneden kunt richten en focussen op je werk.

Het voortdurende kraken van gedachten die door je hersenen gaan en die alleen maar gericht zijn op eenvoudige dagelijkse verantwoordelijkheden kan soms overweldigend zijn.

Als je in staat bent om consequent een tijdje alleen te zijn om alleen te zijn, geef je jouw hersenen de mogelijkheid om de wirwar aan gedachten opzij te zetten. Door dit te doen creëer je rust en kan je alles beter relativeren.

# 5 Je zult vaker reflecteren.

Aapje die in een spiegel kijkt en zichzelf zietDagelijks vliegen de dagen voorbij. Zo snel zelfs dat het waarschijnlijk zeldzaam is als je een moment alleen hebt om te zitten en na te denken over je leven.

Alleen zijn geeft je de perfecte gelegenheid voor een beetje zelfreflectie. Omdat je niet zoveel tijd kwijt bent aan het verwerken van de gedachten en gevoelens van anderen, is dit de beste tijd om je aandacht naar binnen te richten.

Eenzaamheid biedt de perfecte omgeving voor zelf reflectie.

# 6 Je Leert genieten van jezelf als gezelschap.

Ben jij iemand die denkt dat die persoon in het hoekcafé een boek alleen leest, eenzaam is, denk dan nog eens goed na.

Alleen zijn kan heel meditatief zijn, waardoor je gewoon kunt zijn zonder iemand te hoeven amuseren. Wanneer je kunt leren om in het moment met jezelf te zijn, zul je ook een betere vriend voor anderen zijn.

# 7 Je zult nog meer genieten van je relaties.

Wanneer je regelmatig alleen tijd doorbrengt en uiteindelijk begint te genieten van alleen zijn, zul je merken dat je nog meer geniet van je relaties met andere mensen.

En dat komt omdat de tijd die je alleen doorbrengt je meer waardering voor jezelf geeft.

Maar het laat je ook alle geweldige dingen waarderen die voortkomen uit je relaties met andere mensen, waarvan je je meestal niet bewust was.

# 8 Je zult je onafhankelijker voelen.

man naast de zee met zijn armen in de lucht. The sky is the limitAls je het leuk vindt om alleen te zijn, zul je meer zelfvertrouwen hebben in je vermogen om alleen te zijn. En dat leidt er natuurlijk toe dat je jezelf onafhankelijker voelt.

Je zult niet langer die angst voelen, of een brandend verlangen naar gezelschap, als je eenmaal leert genieten van alleen zijn. Je zult niet de behoefte voelen aan voortdurende interactie met andere mensen en het zien van niemand anders dan jezelf.

# 9 Het verbetert je waarneming op verschillende dingen.

Gedwongen worden in gesprekken en vergaderingen en andere groepsactiviteiten kunnen het vaak moeilijk maken voor mensen om een ​​stap terug te doen en details te herkennen. In een rustige omgeving waar je vrij kunt denken, zonder afleiding, is een geweldige manier om een stap terug te doen en de details te waarderen die je anders misschien mist terwijl je in de buurt bent van anderen.

# 10 Je stopt met zoeken naar validatie.

Zo hebben we vaak het gevoel dat we toestemming van onze vrienden en familie moeten krijgen voordat we actie ondernemen. We zijn voortdurend op zoek naar andere mensen voor advies over wat we vervolgens zouden moeten doen.

Natuurlijk zijn er tijden dat het niet alleen perfect aanvaardbaar is om om advies te vragen, maar ronduit noodzakelijk. Maar er zijn ook momenten waarop we perfect in staat zijn om alleen te handelen, in plaats van naar anderen te kijken voor een antwoord.

Wanneer je meer tijd alleen gaat doorbrengen, leer je jezelf om je instinct te begrijpen en beslissingen te nemen zonder validatie door anderen.

# 11 Je kunt alles doen wat je wilt

vrouw die een boek leestHet is een feit, als je een uur per dag kiest om alleen door te brengen, kun je met die tijd doen wat je wilt. Je kunt daar zitten en zonder oordeel naar de muur staren, of je kunt mediteren, een wandeling maken, oefenen of zelfs je favoriete tv-programma bekijken zonder te onderbreken. Het is helemaal aan jou hoe je je vrije tijd doorbrengt.  

Op zoek naar wat leuke inspiratie? Lees dan ook het artikel: 12 ideeën om meer tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen

# 12 Je hoeft je nergens voor te verontschuldigen.

Als je begint te genieten van alleen zijn, zul je snel zien dat eenzaamheid betekent dat je je niet hoeft te verontschuldigen voor wat je hebt gedaan. We doen vaak dingen die anderen van streek maken of de gevoelens van iemand anders schaden, en moeten zich daar dan snel voor verontschuldigen.

Maar als je alleen bent, hoef je je nergens voor te verontschuldigen. En dat neemt in de meeste situaties veel druk weg.

Als je eenmaal alleen bent, is het geluk van de enige persoon waar je je op dat moment zorgen over hoeft te maken, van jezelf. Je kunt jezelf trakteren op dingen die je gelukkig maken, maar die wellicht anderen zouden irriteren.

Er zijn enorme voordelen aan het alleen doorbrengen van tijd. Het hoeft niet eenzaam te zijn. Als je een gezonder, gelukkiger en een meer compleet persoon wilt zijn, probeer dan elke dag wat tijd voor jezelf in te plannen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in