Of je nu een doorgewinterde reiziger bent of helemaal niet, een stedentrip komt altijd van pas. Even ertussen uit en een hele nieuwe ervaring opdoen. Het maakt niet uit of je puur gaat voor het cultuur snuiven of om even weg te dromen aan het strand. Wij geven je in ieder geval 10 tips zodat jouw stedentrip altijd weer geslaagd is.

# 1 Denk aan de seizoenen

Het is misschien eerder aan te raden om in de herfst naar Lissabon te gaan en in de lente naar Praag. Simpelweg omdat het in Lissabon in de herfst nog een stukje warmer is dan in Praag. En er zijn waarschijnlijk weinig mensen die graag in de stromende regen en frisse wind door een stad lopen. Kijk bijvoorbeeld ook een keer naar een stedentrip naar Rome in de winter. Niet te koud en Rome ziet er dan sprookjesachtig uit.

# 2 Lees je goed in

Het kan natuurlijk spannend zijn om je te laten verrassen. Toch is het aan te raden om je goed voor te bereiden op een stedentrip. Stedentrips zijn vaak kort en mogen dan ook best krachtig zijn. Goed weten wat er in de stad van jouw trip te vinden is voorkomt dat je thuis komt met een onvoldaan gevoel omdat je net die ene must see bent vergeten te bezoeken. Goed voorbereiden dus.

# 3 Gebruik Google Maps

Google Maps is handig om de weg te vinden, maar daarnaast voor nog veel meer! Tijdens het inlezen kijk je natuurlijk ook hoe ver alles is van je hotel. Als je de activiteit opzoekt op Google Maps heb je de mogelijkheid om een plaats op te slaan met een sterretje. Wanneer je vervolgens op de plaats van bestemming bent en Google Maps opent, dan zie je direct of je in de buurt bent van een van de plekken die je hebt opgeslagen.

# 4 Haal er zo veel mogelijk tijd uit

Dat betekent dat je liever niet om 7 uur ‘s avonds in de stad aankomt om vervolgens op dag vier om 6 uur ‘s ochtends alweer in het vliegtuig te zitten. Hartstikke zonde, want je hebt immers wel een volledige dag geboekt. Probeer er dus voor te zorgen dat je op de eerste dag vroeg aankomt en op de laatste dag laat vertrekt. Zo haal je het maximale uit je stedentrip.

# 5 Check voor evenementen

Vaak hebben grote steden hier en daar wel eens een festival of ander evenement gepland staan. Het is van te voren fijn om te weten of dit zo is. Checken dus! Misschien is er wel een festival gaande die jou niet of juist wel aantrekt, dan is het beter om een weekje eerder of later te gaan.

# 6 Plan niet te veel

Ja, we vertelden je net dat je je goed moet inlezen en dus fatsoenlijk je huiswerk moet doen voor je afreist naar je gewenste stedentrip. De leukste stedentrips zijn namelijk die waar ook ruimte is voor spontaniteit. Wellicht ontmoet je opeens interessante lokale mensen waar je uren mee kan praten of kom je een super toffe plek tegen die simpelweg jouw naam roept. Zo staat je stedentrip niet strak van de planning en is ook ruimte voor verrassingen.

# 7 Pak slim in

Omdat een stedentrip meestal kort is, hoef je echt geen gigantische koffer mee te zeulen. Probeer het bij handbagage te houden. Dan hoef je ook niet zo veel tijd te besteden aan het in- en uitpakken van je koffer. Zorg er het liefst wel voor dat je ook een handtas meeneemt. Je struint immers liever niet continue met een koffer rond en het is fijn als je iets bij je hebt waar je een flesje water in kwijt kunt. Als je daarnaast kiest voor simpele kleding die makkelijk te combineren valt, heb je toch genoeg outfits om elke dag af te wisselen.

# 8 Scoor op budget

Verrassingen en spontane ideeën zijn leuk, maar kunnen net zo goed al snel in kosten oplopen. Tijdens het inlezen kun je daarom vaak ook goed scoren op vroege tickets. Dat ene museum waar je graag naartoe wilt maar altijd druk is? Koop je ticket dan online voor je vertrekt. Zo weet je dat je de beste prijs te pakken hebt en hoef je niet oneindig in de rij te staan. Veel steden maken daarnaast gebruik van citycards waarmee je korting krijgt op vervoer en musea.

# 9 Praat met locals

De locals weten altijd nog het beste wat er allemaal in en rondom hun woonplaats te doen is. Zit je ergens gezellig te lunchen? Vraag dan de vriendelijke serveerster wat zij het leukste vindt om in haar stad te doen. Of misschien ken je (via-via) wel iemand die in de bestemming van je stedentrip woont. Je kan natuurlijk ook gewoon de app ‘Spotted By Locals’ downloaden die je precies vertelt waar de must sees zijn.

# 10 Boek een tour

In bijna alle grote steden kun je wel iets boeken waarbij je meteen een goed overzicht van de stad krijgt. Vaak zijn dit rondvaarten of een tourbus. Boek ze vooral! Je kan namelijk zomaar een plek tegenkomen die jou super mooi lijkt, maar die je in je voorbereidingen gemist hebt. De gids kan jou natuurlijk ook de ultieme tips geven voor de rest van je verblijf.

Je weet precies hoe je je trip moet gaan plannen en misschien weet je zelfs al precies waar je naartoe wilt. Nog niet helemaal zeker? Check dan vooral welke 16 steden wij aanbevelen. Wellicht zit er wel jouw droombestemming tussen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in