Home Reizen 10 Redenen waarom je ooit een cruise vakantie moet beleven

10 Redenen waarom je ooit een cruise vakantie moet beleven

Cruiseschip op het water

Misschien wel een van de mooiste manieren om de wereld te zien is door middel van een cruise vakantie. Een heleboel zon, zee en frisse lucht. Nog niet overtuigd? Dan zijn hier 10 redenen waarom je ooit een cruise vakantie moet doen. Zeker weten dat je na het lezen meteen de kriebels krijgt om zo’n luxe vakantie te boeken.

#1 Het is goedkoop

Een cruise vakantie is relatief een stuk goedkoper dan een zelf geplande vakantie. Ze zijn er daarnaast in alle soorten en maten. Je kan het zo goedkoop of duur mogelijk maken als je wilt. Daarnaast bezoek je meerdere landen voor één prijs. Je hoeft maar één verblijf en één keer eten te betalen (tenzij je natuurlijk bij het aanmeren een hapje doet). Zo ben je al snel een stuk goedkoper uit dan wanneer je meerdere bestemmingen boekt met steeds een ander hotel.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk het grote aanbod van:

#2 Een cruise is all-inclusive

Je hoeft niet na te denken over je ontbijt, lunch, snacks of avondeten. Alles is geregeld op een schip zo groot als een cruise. Een cruise vakantie zorgt er altijd voor dat jij nooit met honger hoeft rond te lopen. Het verblijf, eten en entertainment is allemaal voor je geregeld. Zo weet je dat je niet veel geld meer kwijt hoeft te zijn buiten de cruise zelf.

#3 Je hebt geen zorgen

Doordat het all-inclusive is kun jij volop genieten van alles en niets. Oprecht genieten van niets doen, of juist van een van de vele activiteiten. Jij hoeft je geen zorgen te maken en je zult je nooit vervelen. Koppel jezelf helemaal los en leg je telefoon ook even naast je neer. Op zee heb je vaak geen bereik en WiFi op het schip is vaak duur. De optimale kans om jezelf even helemaal offline te laten zijn en de wereld om je heen wat meer in je op te nemen.

#4 Je hoeft maar 1 keer uit te pakken

Meerdere bestemmingen, maar slechts 1 keer uitpakken. Als we iets vervelend vinden is het wel het in- en uitpakken van al je vakantiespul. Je cruiseschip is continue je verblijf, zo kun je jouw cabine helemaal naar jouw vakantie idealen inrichten. En dat maar één keer. Zo pak je meerdere bestemmingen mee terwijl je haast niet aan je koffers hoeft te denken.

#5 Je verveelt je nooit

Even naar de sportschool, genieten in de sauna of meedoen aan een van de vele activiteiten. Een cruiseschip verzorgt altijd meer dan genoeg entertainment. Voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Aan boord van het schip zijn hoe dan ook genoeg leuke dingen te doen. Grote kans dus dat jij je hier niet verveelt.

#6 Het is makkelijk plannen

Het enige waar jij voor hoeft te zorgen is het uitzoeken van een cruise, je paspoort en het schip opstappen. Verder mag je je voeten omhoog leggen en genieten. Je hoeft dus niet eindeloos te zoeken naar hotels of vervoer tussen je bestemmingen. Alles is voor je geregeld.

#7 Het is romantisch

De heerlijke zeebries door je haren, de zon in je gezicht en je geliefde in de ligstoel naast je. Voor iedereen die op zoek is naar wat idyllische sferen is een cruise vakantie perfect. Een romantisch diner voor twee, een dans op de romantische muziek of gewoon wat quality time op het balkon. Alles voor een romantische vonk vind je op een cruiseschip.

#8 Je komt meteen op meerdere plekken

Met een cruise vakantie hoef je niet te kiezen tussen bestemmingen. Ideaal voor wie graag zo veel mogelijk van de wereld ziet, want zo heb je meerdere vakanties in één. Op die manier bezoek je al snel de wat exotischere plekken waar je zelf misschien geen talloze weken hoeft te vertoeven. Je hopt van bestemming naar bestemming en komt zo altijd weer iets nieuws tegen. En in de tussentijd mag je het ‘rijden’ aan iemand anders over laten.

#9 Je krijgt eindeloos mooie uitzichten

De winden en de bewegingen van het schip die het water zo bruisend laten golven. Een heerlijk rustgevend geluid met een prachtig uitzicht. Eindeloze zeeën die voor je uit reiken en prachtig blauwe luchten. Geniet van de warme zon in je gezicht en neem genoeg vitamine D op voor de rest van het jaar. Voor wat meer privacy heb je een rijk uitzicht over de lucht en de golven op je privé balkon.

#10 Je kan genieten van even helemaal niks

Laat al je verantwoordelijkheden, stress en leed thuis en geniet even van helemaal niks doen. Die deadline op werk hoef jij je nu geen zorgen over te maken en stress situaties laat je lekker thuis. Kies bewust voor wat offline dagen, neem de wereld om je heen in je op. Dit is pas leven!

Genoeg redenen dus om eens op zoek te gaan naar een leuke cruise vakantie. Cruise vakanties kun je het hele jaar door plannen. Kijk dus vooral rond welke cruise jou het leukst lijkt en wie weet heb je zo de smaak te pakken. Veel reisplezier!

Toch zin om op het vaste land te blijven? Bekijk dan deze 16 mooie stedentrips

Advertentie

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in