Onze aarde is opgebouwd uit een heleboel stukjes pracht en praal. Van stranden tot woestijnen, van rivieren tot watervallen, hoge bergen en eindeloze vlaktes. Er zijn zo veel mooie plekken, dat we ze eigenlijk niet in een lijstje van 10 kunnen proppen. Wij geven je 10 adembenemend mooie plekken op de wereld die je best op je bucketlist kunt zetten.

# 1 Yoshino – Japan

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door kunie sugiyama (@arpege_flower) op


In het voorjaar (maart tot en met mei) wordt Japan omgetoverd tot een prachtig, sprookjesachtig roze landschap. De bloeiende kersenbloesem geeft een romantische setting. De kersenbloesem is in vrijwel het hele land te zien, maar de mooiste plekjes zijn toch wel Yoshino, Kyoto en Tokio. Reis in de beste tijd naar Japan en je waant je in een dromerige roze bloemenzee.

# 2 Lofoten eilanden – Noorwegen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LOFOTEN (@lofoten) op


Wie naar Noorwegen afreist, kan er bijna niet omheen. De indrukwekkende fjorden. De met sneeuw bestippelde bergtoppen en steile rotswanden die grenzen aan witte zandstranden, verscholen baaien en authentieke dorpjes is een ware kunst om te zien. Het is niet alleen een van de mooiste plekken in Europa, maar misschien wel van de hele wereld. Ook het noorderlicht kun je hier bewonderen!

# 3 Whitehaven Beach – Australië

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door EF Education First (@ef_france) op


Misschien wel het allermooiste strand ter wereld is Whitehaven Beach in Australië. Vanuit Hill Inlet kijk je uit over het water dat in verschillende tinten blauw golft. In combinatie met het parelwitte strand kijk je hier wat ons betreft recht in de ogen van een paradijs. Je kan dit mooie plaatje ook vanuit de lucht bewonderen als je een vliegtuigtocht boekt!

# 4 Glencoe – Schotland

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Michael Wong (@mikechwong) op


Iets dichterbij dan de voorgaande plekken en misschien daarom des te indrukwekkender. De natuur van Schotland is altijd een topbestemming. Ondanks dat Schotland redelijk dicht bij huis is, kun je je er verwonderen alsof je in een hele andere wereld bent gestapt. Ideaal voor wandel- en fietstochten verken je hier de ongerepte, groene natuur.

# 5 Cappacodië – Turkije

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mithra Cave Cappadocia (@mithracavehotel) op


In deze prachtige plek in het hart van Turkije vormen stenen pillaren een landschap met indrukwekkende vormen. Te vinden in het Goreme National Park. Je kunt er heerlijk wandelen en uitstekend mountainbiken. Daarnaast staat deze plek wereldwijd bekend om de onvergetelijke ballontochten.

# 6 Tamil Nadu – India

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tamilnadu Tourism (@enchantingtamilnadu) op


De meeste reizigers trekken naar het noorden van India, maar echte reisfanaten weten dat de zuidelijke staat Tamil Nadu meer dan genoeg te bieden heeft. Hier vind je de meest kleurrijke Hindoetempels. Inclusief de felgekleurde Sri Ranganathaswamy-tempel. Het Meenakshi tempelcomplex kun je ook niet omheen. Deze tempel is zo enorm dat het beschouwd wordt als een ware ministad.

# 7 Salar de Uyuni – Bolivia

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Multiplus (@pontosmultiplus) op


Weer even helemaal weg van de wereld, letterlijk en figuurlijk. Salar de Uyuni is de grootste zoutvlakte ter wereld. Miljarden witte zandkorrels laten je gezicht oplichten. En wanneer het regent, verandert het dunne laagje water de zoutvlakte in een ware spiegel. Zo vormt het geheel een surrealistisch maar prachtig zicht.

# 8 Iguazu Falls – Argentinië/Brazilië

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SHEA WARD (@sheawardd) op


Watervallen zijn stuk voor stuk adembenemende taferelen die recht voor je ogen plaatsvinden. Haal je hart op bij de wereldberoemde Iguazu Falls. Een bijna 3 kilometer lang netwerk van maar liefst 270(!) watervallen. Vanuit elke hoek en perspectief zijn de watervallen ongelooflijk indrukwekkend.

# 9 Cookeilanden – Nieuw-Zeeland

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cook Islands (@cookislands) op


Je moet er even voor reizen, maar de groep eilanden in de Stille Oceaan bij Nieuw-Zeeland zijn het helemaal waard. Stel je voor: een kokosnoot in de ene hand en een boek in de andere hand, in een hangmat, in de brandende zon op een hagelwit zandstrand. Klinkt als een ideaal paradijs, toch? Je ogen dwalen langzaam over de strakke turquoise zee en je bedenkt dat je helemaal niet meer naar huis wilt…

# 10 Banff National Park – Canada

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Udo Grädler (@backpackinglife) op


Het heldere en felblauwe water steekt geweldig af tegen de omringende besneeuwde bergtoppen in het Banff National Park in Canada. Deze locatie is het oudste nationale park van Canada en uitermate fotogeniek. Het leent zich perfect voor een roadtrip per auto of fiets. Naast het genieten van de uitzichten kun je ook een bezoek brengen aan de thermale wateren in de grotten van de Cave and Basin National Historic Site.

Onze wereld zit vol met prachtige plekjes en natuurlijk is dit maar een heel klein deel van een bol vol wonderen. We hadden er waarschijnlijk nog 30 meer kunnen noemen. Zoals de Blue Lagoon in IJsland, Fernando de Noronha in Brazilië of Bagan in Myanmar… Wat zijn de mooiste plekken die jij al bezocht hebt of nog wilt bezoeken?

Bekijk ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in