Hoe start je je dag op de juiste manier? Helemaal nu we allemaal in quarantaine zitten is het des te belangrijker om je dag goed te starten, maar het vasthouden aan routines kan moeilijk zijn als alle structuur wegvalt.

Voor de mensen die werken vanuit huis, kan het moeilijk zijn om over te schakelen naar nieuwe en gezonde routines.

Maar een positieve start van de dag kan resulteren in een hogere productiviteit en een beter gevoel van welzijn. Iets dat we op dit moment waarschijnlijk allemaal nodig hebben.

Hier zijn 10 manieren om je dag goed te beginnen tijdens een lockdown. Enkele van deze tips om je dag goed te beginnen, zijn overigens altijd goed om toe te passen 😉 Doe er je voordeel mee.

10 manieren om je dag goed te beginnen.

1 # Sta ruim op tijd op om je dag in controle en alle rust te starten

Nu je woon-werkverkeer bestaat uit een paar korte stappen lopen in plaats van de trein, bus of auto te nemen, heb je waarschijnlijk wat tijd over in de ochtend.

Daarom is het verleidelijk om lekker warm en comfortabel te blijven liggen, tot 5 minuten voordat je moet beginnen met werken. Lekker in de joggingbroek of pyjama, dit is echter zeker niet de meest verstandige keuze.

Zorg er in ieder geval voor dat je zeven of acht uur slaap krijgt, maar geef jezelf ook genoeg tijd om goed wakker te worden en je voor te bereiden op de dag. Sta dus ruim op tijd op en gun jezelf die tijd om de dag in alle rust en controle te starten.

2 # Doe een kort workout van bijvoorbeeld 15 minuten

Als je de motivatie kunt opbrengen, zal het doen van een snelle explosieve oefeningen je bloed laten pompen en je hartslag verhogen en zal je klaar zijn om de dag te beginnen.

Zoek een korte YouTube-training, doe een paar squats, sprongen, push-ups of pak een springtouw.

Na het doen van wat oefeningen voel je je je waarschijnlijk energieker, minder gestrest en je zult calorieën blijven verbranden gedurende de rest van de ochtend.

Meerdere voordelen dus om je dag te starten met een goede workout.

3 # Douchen en aankleden

Wanneer onze routines plotseling veranderen, kan zelfs de basis volledig verdwijnen.

Het is knus en comfortabel om je pyjama aan te houden, maar je wordt er productiever van als je jezelf de tijd gunt om jezelf op te frissen.

Zorg er dus voor dat je fris bent en gewoon normale kleding aantrekt. Dit zorgt ervoor dat je beter je werk kunt verrichten en dus ook meer voor elkaar kunt krijgen

4 # Maak je bed op

Er is veel onderzoek dat suggereert dat het opmaken van je bed in de ochtend een positieve impact heeft.

Elke ochtend je bed opmaken hangt samen met een betere productiviteit en een beter gevoel van welzijn.

Als je in het begin van de dag je bed opmaakt, heb je je eerste overwinning al te pakken. Daarom is het opmaken van je bed in de ochtend een goede gewoonte die een positieve impact kan hebben op je gehele dag.

5 # Rekken en strekken

Als je veel binnen blijft, is het normaal dat je je ’s ochtends  wat slomer voelt. Bovendien kan overdag minder lichamelijk actief zijn meer spanning in je lichaam betekenen.

De dag beginnen met wat simpele rekoefeningen kan wonderen doen om je niet alleen wakker te maken, maar ook om je flexibiliteit te vergroten, pijntjes en probleempjes te verminderen en te ontspannen.

6 # Ga naar buiten voor wat frisse lucht

Als je het geluk hebt een tuin of balkon te hebben, ga dan naar buiten en haal diep en diep adem in de frisse lucht. Zo niet, open dan een raam.

Er is onderzoek om aan te tonen dat zelfs een korte hoeveelheid blootstelling aan frisse lucht je een beter gevoel kan geven en wordt geassocieerd met meer vitaliteit.

Probeer dus je ochtend te starten met wat frisse lucht. Of maak een kleine wandeling, dan heb je gelijk wat gezonde beweging te pakken.

7 # Maak een voedzaam en gezond ontbijt

Een gezond ontbijt is de sleutel om je dag goed te beginnen.

De basisformule is koolhydraten en proteïne samen; bijvoorbeeld volkoren toast met eieren of pindakaas, pap met een snufje noten of vers fruit met yoghurt of muesli.

8 # Oefen dankbaarheid

Dankbaarheid om je dag goed te startenJe dag in dankbaarheid beginnen kan een positieve impact hebben op je mentale toestand, voor de rest van de dag. Ook al wordt in deze corona tijd je vrijheid deels weggenomen kan het je ook een dankbaar gevoel geven voor wat je wel hebt.

Of het nu een veilige plek is om te wonen, je gezondheid, vrienden en familie om mee te videochatten, of gewoon het zonnetje dat buiten schijnt.

9 # Kom in een positieve mindset

Het is een moeilijke tijd voor de meeste mensen en op dit moment is er geen indicatie wanneer maatregelen om sociale afstand te nemen kunnen worden versoepeld, dus het is gemakkelijk om je negatief of angstig te voelen.

Probeer je dag te starten met een positieve mindset en met positieve gedachtes. Dit sluit aan bij je dag  beginnen in dankbaarheid. Probeer blij te zijn met de dingen die je wel hebt en probeer altijd je dag te starten met een positieve mindset!

Hoe positiever je mindset is, hoe beter je dag zal verlopen.

Lees ook 20 tips om je dag positief en goed te beginnen 

Ps, wil je werken aan je Persoonlijke ontwikkeling en mindset, dan kunnen wij van harte aanraden een kijkje te nemen op blijvengroeien.nl

10 # Drink een halve liter water

De meeste mensen drinken niet de aanbevolen zes tot acht glazen water per dag, dus maak het jezelf gemakkelijk en start je dag met het drinken van een halve liter water.

Genoeg water drinken is van vitaal belang voor de algehele gezondheid, inclusief de hersenfunctie, en er wordt gezegd dat het helpt om je geest scherper te houden, de stemming te verbeteren en de spijsvertering te bevorderen.

Je lichaam bestaat voor plus minus voor 55% uit water. Als je dus 8 uur geen water of vocht meer hebt ingenomen, kan je jezelf voorstellen dat het goed is voor je lichaam en geest als je zo snel mogelijk weer water drinkt.

Probeer elke keer als je wakker wordt, gelijk een groot glas water te drinken. Probeer dit een week en kijk of je je anders voelt of wat het met je doet.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in