Een dag niet gelachen… Juist. Het leven is al zwaar genoeg, dus pak er eens een lekker luchtig en fijn boek bij. Met deze lijst van humoristische boeken krijg jij vast en zeker weer een lach op je gezicht!

#1 Lama for life – Tijl Beckand


Ken je de Lama’s nog? Dan mag je dit boek zeker niet missen. Tijl Beckand vertelt het hele verhaal van de Lamas. Máxima die een slippertje maakt, de Doventolk, Ik wil graag zien, ‘die blikken in je ogen’: de Lama’s staan symbool voor een onbezorgde periode begin deze eeuw. Maar wat is nu hun verhaal? En hoe schopten ze het tot zes keer een ramvolle Heineken Music Hall?

Bekijk op bol.com

#2 Alles & niets – Nico Dijkshoorn

Alles & niets - Nico DijkshoornDit boek is een vervolg op Dijkshoorn, Kleine dingen en Huilen & lachen. Hij bevat stukkken uit de Volkskrant, het Nieuwsblad, ARTIS en Nieuwe Feiten van staat vol met observaties die niemand zo kan maken als Nico Dijkshoorn. Je ziet de wereld door de ogen van iemand die het eigenlijk ook niet meer weet, maar ook niet opgeeft. Als hij sigaretten gaat kopen voor zijn vriendin probeert hij de wonderlijke rituelen van de sigarenboer te begrijpen. Wanneer hij leest over jongeren die drie kwartier lang kunnen douchen, probeert hij dat zelf ook.

Bekijk op bol.com

#3 Het blunderboek – Ilse Welvaert

Het blunderboek - Ilse WelvaertBlunders. Stommiteiten. Gênante situaties. We maken ze allemaal mee en we komen ze allemaal wel eens tegen. Maar hoe kun je het beste reageren als je frontaal tegen een glazen deur loopt als het voltallige managementcomité net in vergadering is? Of als iemand aan je vraagt of je je trui binnenstebuiten aan hebt? Het zit ‘m allemaal in hoe je reageert. Echt waar! Dit boek helpt je op weg om zelfs in de meest vervelende situaties een verpletterende indruk te maken.

Bekijk op bol.com

#4 Winger – Andrew Smith

Winger - Andrew SmithRyan Dean West oftewel Winger is veertien, vijfdeklasser, en net verhuisd naar de heibelafdeling van zijn internaat. Nu is hij kamerbuddie met de grootste eikel van het internaat in plaats van met zijn beste vrienden. En dan is er nog school, rugby en zijn vriendin Annie, die hij ervan moet overtuigen dat Winger meer is dan een aaibaar ondermaats hardloopmaatje. Maar daarmee zijn de problemen nog lang niet voorbij… Een erg herkenbaar boek voor pubers!

Bekijk op bol.com

#5 Polderglamour – Stijn van Vliet

Polderglamour - Stijn van VlietDaan Boom (1989) en Stijn van Vliet (1991) zijn o.a. bekend als presentatoren van het populaire programma Streetlab. In dit programma voeren de jongens met veel humor en creativiteit semiwetenschappelijke experimenten uit, wat vaak tot hilarische taferelen leidt. Voor Polderglamour interviewden zij schrijvers zoals Bart Chabot en Daan Heerma van Voss voor tips en tricks. Daarna schreven zij dit boek in 48 uur.

Bekijk op bol.com

#6 De man die in zijn eentje de Olympische Spelen organiseerde – Erik Jan Harmens

De man die in zijn eentje de Olympische Spelen organiseerde - Erik Jan HarmensDe man die in zijn eentje de Olympische Spelen organiseerde is een roman over de schoonheid van mismanagement en de lachwekkendheid van deadlines, en een genadeloze afrekening met het aloude adagium ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. Hoofdpersoon Ron van Dijk is getrouwd, heeft kinderen en een zwak voor grote evenementen. En hij gaat de Olympische Spelen organiseren. Vanuit zijn Vinex-woning. Dat kan alleen maar een ramp worden toch?

Bekijk op bol.com

#6 Adrian Plass en het Gemeenteweekend – Adrian Plass

Adrian Plass en het Gemeenteweekend - Adrian PlassDit is het vijfde deel in de veelgeprezen dagboekserie en laat weer zien hoe goed God zorgt voor de bijzondere groep mensen die de naam ‘Kerk’ draagt. De Britse komiek Adrian Plass staat bekend om de mix van trefzekere observaties, kurkdroge humor en verfrissende geloofswaarheden.

Bekijk op bol.com

#7 De lachvogel – David Sedaris

De lachvogel - David SedarisDavid Sedaris brak in 2010 in Nederland door met Van je familie moet je het hebben. Daarna publiceerde hij Ik mooi praten, Eekhrn zkt eekhrn, 6 tot 8 zwarte mannen, Wanneer je omringd bent door vlammen en Steek je familie in de kleren. Met zijn scherpzinnige observaties is David Sedaris uitgegroeid tot een van de bekendste humoristen. Hij maakt gehakt van culturele eufemismen en heeft lak aan politieke correctheid – hij is de meester van de 21e-eeuwse satire. De lachvogel laat je de absurde en verrukkelijke belevenissen van een nieuwsgierige reiziger ervaren. Een reis om nooit te vergeten!

Bekijk op bol.com

#8 What If? – Randall Munroe

Randall Munroe ging in 2005 weg bij NASA om te beginnen met zijn enorm populaire website XKCD, ‘een webstrip vol romantiek, sarcasme, wiskunde en taal’, die een gevatte kijk geeft op de wereld van wetenschap en geeks. Nu krijgt hij dagelijks tussen de 600.000 en één miljoen bezoekers. Zo nu en dan werd Munroe per mail gevraagd om in een wetenschappelijk debat te bemiddelen. ‘Een vriend en ik hadden het over wat er zou gebeuren als een kogel geraakt werd door de bliksem, en we kwamen erop uit dat jij het maar moest beslissen…’ Dat soort vragen vond hij zo leuk, dat hij begon met What If.

Als je cellen plotseling zouden stoppen met splitsen, hoe lang zou je dan nog overleven? Hoe gevaarlijk is het nu echt in een zwembad als het bliksemt? Als we turbines koppelden aan mensen in de sportschool, hoeveel kracht zouden we dan kunnen produceren? Wat als iedereen maar één zielsverwant had? Ging de zon ooit onder in het Britse rijk, en zo ja wanneer? Tot welke snelheid kun je over een verkeersdrempel rijden en het overleven? Wat zou er gebeuren als de maan verdween?

De antwoorden vind je in dit boek!

Bekijk op bol.com

#9 Eindelijk 40 – Aaf Brandt Corstius

Eindelijk 40 - Aaf Brandt CorstiusWord je binnenkort 40? Dan is het tijd om dit boek aan te schaffen. Volgens Aaf Brandt Corstius is het de perfecte leeftijd, want volgens haar zijn alle veertigersproblemen eigenlijk kansen: al dan niet corrigerende badpakken, het immer doorgroeien van de neus en het slinken van het geheugen. Ook neemt ze universele veertigers­wensen onder de loep zoals 1. een nieuwe carrière als yogajuf, 2. een labradoedel en 3. nooit meer actief oud en nieuw hoeven vieren.

Bekijk op bol.com

#10 How to Tell If Your Cat is Plotting to Kill You – The Oatmeal


How to Tell If Your Cat is Plotting to Kill You – The Oatmeal
Als je kat je kneedt, is dat geen teken van liefde. Je kat is gewoon op zoek naar de zwakke punten van je organen. Als je kat je een dood dier brengt, is dat geen cadeautje. Het is een waarschuwing. Hoe te Zien Of Je Kat Je Wil Vermoorden is een hilarische, briljante verzameling kattenstripjes, feitjes en instructies voor het creatieve wonderland van TheOatmeal.com.

Bekijk op bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in