De beste koffiemachine klinkt behoorlijk aanmatigend voor de hier genoemde types, want de beste koffiemachines komen al snel in een prijsklasse van € 800 en daarboven. Maar dan praten we over machines die geschikt zijn voor op kantoor en horeca.

Onze selectie van de 10 beste volautomatische koffiemachine voor thuis.

  1. De’Longhi Magnifica ECAM 22.110. Bekijk op Mediamarkt
  2. DE LONGHI ECAM23.460.SB Bekijk op Mediamarkt
  3. Saeco Lirika Black – Espressomachine Bekijk op Bol.com
  4. Saeco Royal Plus 2,5 l Bekijk op Bol.com
  5. Philips 2200 EP2220/10 Bekijk op Bol.com
  6. Philips LatteGo 2200 EP2231/40 – Espressomachine Bekijk op Bol.com
  7. Siemens EQ300 TI35A209RW Bekijk op Bol.com
  8. Siemens EQ.500 TP501R09 Bekijk op Bol.com
  9. Krups EA8150 Zwart Bekijk op Mediamarkt.nl
  10. Melitta Caffeo Solo E 950-222 – Volautomaat Espressomachine Bekijk op Mediamarkt.nl

De 10 beste koffiemachines in een vergelijkingsoverzicht.

De 10 beste volautomatische koffiemachine voor thuis.Wat is een volautomatische koffiemachine?

Dit type koffiemachine onderscheidt zich van een normale koffiemachine (of pistonmachine) met name in het automatisch zetten van uw gewenste kopje koffie, het automatisch malen, reinigen en uitzetten van de machine.

Tegenwoordig hoort een koffiemachine thuis in elke keuken. De door ons gekozen machines zijn allemaal gebruiksvriendelijk en zetten koffie van versgemalen koffiebonen. Uiteraard zijn ook de bonen van belang en hierin bestaan grote verschillen m.b.t. de kwaliteit. Koop in het begin kleine verpakkingen zodat je kunt testen welke koffie je het lekkerst vind.

Onderhoud van de koffiemachine

De meeste volautomatische koffiemachines hebben regelmatig onderhoud nodig en geven via indicatielampjes aan wanneer dit nodig is. Dit kost niet veel tijd en is heel eenvoudig uit te voeren met ontkalkings- en reinigings-tabletten. Dit is niet alleen belangrijk voor de levensduur van je apparaat, maar ook om de beste smaak voor jouw koffie te behouden.

In het overzicht kan het verwarrend overkomen wat onder de specificatie ‘bedieningsknoppen’ en

‘touchscreen display’ staat vermeld. Waar het apparaat géén bedieningsknoppen heeft, heeft het wél een touchscreen display en een enkel apparaat heeft beide. (zie ook de foto’s)

Van de 10 hier gekozen apparaten is er voor elke machine wel een voor-of nadeel te benoemen, maar dat zal niet voor iedere gebruiker een bezwaar hoeven zijn. Zo zal b.v. ook het gebruik van gemalen koffie niet voor iedereen van belang zijn, evenals een wel of niet meegeleverde melkbeker.

Bij ‘onderdelen vaatwasbestendig’ hoort de opmerking dat sommige delen van de machine wél in een vaatwasser kunnen. Lees daarvoor de gebruiksaanwijzing.

Toch willen wij enkele specifieke voordelen noemen, zoals het grote water- en bonenreservoir bij de twee Saeco machines, het bedieningsgemak van de Siemens apparaten en het smalle (20cm brede) model van Melitta voor in een kleine keuken.

Als nadeel noemen wij de Duitse gebruiksaanwijzing van de Saeco Royal Plus, een kleine lekbak van de Siemens EQ.500 en de bescheiden inhoud van het bonenreservoir bij de Melitta machine.

De Krups machine heeft als enige een niet uitneembare zetgroep maar wordt volgens hun brochure met een automatisch programma inwendig gereinigd en ontkalkt.

Conclusie

Onze conclusies zijn simpel: alle machines zetten prima kopjes koffie en van de goedkoopste machines zonder cappuccino zijn de De’Longhi Magnifica en de Melitta een prima keuze.

Van de machines met cappuccino zijn de Philips EP2231, Siemens EQ.500 en Krups een uitstekende keuze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

LAAT EEN REACTIE ACHTER
Vul jouw naam hier in